teisipäev, 20. oktoober 2009

Kuidas Mihkel Juhkami keelitas mind tema autoõnnetuse uurimisest loobuma


Mihkel Juhkami.

Umbes kuu aega tagasi toimus Rakveres linnapeakandidaatide debatt, Rakvere teatri kohvikus. Enne seda intervjueerisin teatrimaja ees senist volikogu esimeest Mihkel Juhkamit. Muu hulgas küsisin, kuidas lõppes juhtum, kus ta sõitis peateele ette autole, milles olnud viimast kuud lapseootel naine sai raskeid kehavigastusi ja laps kõhus hukkus. Sest liiguvad jutud, et Juhkami maksis kannatanule korraliku valuraha, et too oma tunnistustest loobuks, või tunnistust muudaks. Mille peale Juhkami ütles, et midagi sellist polnud, ja üleüldse, õnnetus toimus kraavis. Et mõlemad autod olid sõinud kraavi ja seal lõpuks kokku põrganud. Kuigi algul algatati kriminaalasi selle põhjal, et Juhkami sõitis kõrvalteelt lihtsalt teisele autole peateele ette.

Kui sisenesin kohvikusse ja seadsin end valmis debatti jäädvustama, astus järsku ligi seesama Juhkami. Istus familiaarselt minu kõrvale trepile ja hakkas nagu vana semu rääkima, et ehk oleks võimalik nii, et ma seda õnnetuse teemat enam ei puudutaks. Küsis, et mida ta peaks tegema, et ma seda teemat ei puudutaks. Ma olin üllatunud, ent ütlesin, et mina küll ei kujuta ette, mida ta tegema peaks. Soovitasin tal kandideerimisest loobuda, kui teda see teema puudutab. "Aga mida ma siis tegema hakkan?" küsis ta seepeale. Ma ütlesin, et ameteid on ju küll. Pealegi on Juhkamil juristiharidus, nii et tööpuudust ei peaks ta kartma. Tema siis, et ta küll ei kujuta ette, mis ta tegema hakkab.

Ma sain aru, et ta tahtis mind mõjutada, et ma seda teemat ei puudutaks. Mis jättis mulje, et talle läheb see asi väga korda, et see on talle väga valus teema. Just seoses tema kandideerimisega.

Kui nüüd tuli teade, et Keskerakonna Rakvere osakonna üks juhtfiguure Olev Puldre läks peale valimisi üle Juhkami paati, sain aru, et Juhkami oli ilmselt leidnud Keskerakonna seest inimese, kes aitas tal seda teemat siluda. Sest niipea kui hakkasin Juhkami teemaga tegelema, hakkas Olev Puldre rääkima, et see pole hea teema ning keelas koguni Juhkami teema valgustamise Keskerakonna valimislehes. Siis tundus see kummaline, sest Juhkami oli üks tõsisemaid Keskerakonna kandidaadi Peeter Võsa poliitilisi vastaseid valimistel. Et miks ei võiks poliitiliste vastaste kohta kirjutada artikleid, kui vastased avaldasid kõikvõimalikku Keskerakonna-vastast infot. Nüüd, pärast seda, kui tuli teade Puldre liitumisest IRLiga, see enam üllatav ei tundu.

Kui Juhkami nägi, et mina tema mõjutustele ei allu, siis leidis ta Keskerakonnast inimese, kes teda aitas. Ma ei kujuta ette, mis ta Puldrele lubas, et too kogu oma au ja väärikuse turule tõi.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja sõnadega: so what?

Anonüümne ütles ...

Mõni teine oleks oma võimetus allajäämis-vihas haletsusväärne, aga sina väärid ainult parastamist.

Anonüümne ütles ...

Inno, ma meenutan sulle, et SINA ei ole keskerakonnast. Sa pidid sellele postile Irja alal kirjutama.

Anonüümne ütles ...

mäletan seda debatti küll,seepärast siis juhkami närvilisus.Tookord sai ju teilt oma osa ka Jaadla.See ei olnud mu meelest hea,kuna need küsimused olid tõesti eraelust,mis tervet inimest ei huvita,vähemalt juhul kui jutt käib poliitikast.Aga Juhkami loo tasahiljune vaibumine on küll huvitekitav ja ootan edasist põnevusega,Samuti Bildile 100% kuuluvatest firmadest ja riigihankest!!!!

Anonüümne ütles ...

9:41, kui sinu jaoks siinsed (provotseerivad) naljad liiga karmid on, võta mõni leebem blogi käsile.

Anonüümne ütles ...

Võibolla on see inimesele valus mälestus, kuna raske on meenutada õnnetust, mis sinu süül on teisele niimoodi lõppenud? Kas sul, Irja, pole üldse inimlikkust, või kuidas sa ikkagi sääraseid asju ei mõista?

Anonüümne ütles ...

hmmm...mis kyll on sundinud I&I kogu oma väärikuse ja au turule viima ,kui seda muidugi kunagi olemas on olnud.

Anonüümne ütles ...

kaks amööbi, juhkam ja puldre,paras paar

Anonüümne ütles ...

Ma soovin vaid üht: tehke Juhkamile mis te teete, aga ärge valmistage rohkem kannatusi oma avalikustamisega emale, kes pidi oma lapse kaotama.

Inno ütles ...

Kas neid kannatusi ei valmistanud mitte Juhkami, kes hoolimatult peateele ette sõitis?

Pigem huvitaks, miks Juhkamit kohtu alla ei antud?

Anonüümne ütles ...

No aga uuri siis välja ja anna teada, kaua te pläägutate niisama?

Inno ütles ...

Uurime.

Irja ütles ...

Ja pläägutame.

Anonüümne ütles ...

Ma ei suuda uskuda ,et te tõesti nii julmad olete , minu arvates on ilmselge ,et Juhkamile läheb korda see ,et selline õnnetus juhtus ning tal pole soovi ,et seda uuritakse ,kasvõi juba sellepäras ,et mitte lapse kaotanud ema valusaid mälestusi üles tuua.
Järelikult oli ema päri sellega ,et see juhtum ei läinud kohtusse, seega pole teie asi seda edasi uuurida!!