reede, 23. oktoober 2009

Mart Laar: Puldre ülemeelitamine pole kuidagi seotud Võsa sammuga

IRLi juht Mart Laar ütles täna, et Olev Puldre ülemeelitamine pole kuidagi seotud Peeter Võsa sammuga, kus Võsa läks enne eelmisi Riigikogu valimisi IRList üle Keskerakonda.

"Meie mingit kättemaksu ei hau ega kivi ei viska," ütles Laar. Tema sõnul las asjad olla nagu on, tema midagi ka Võsa kohta ei ütle. "Öelda oleks oi-oi kui palju," ütles Laar, andes mõista, et ta teab tohutult palju, aga ei ütle.

"Ma tean nii palju asju, nii et ma võiks mitu raamatut kirjutada, aga ma ei tee seda," pilgutas Laar kavalalt silma. Ta ütles, et tema põhimõte on kõik asjad enda teada jätta.

Peeter Võsa ütles, et läks IRList minema, kuna temale alguses lubatud esinumbri koha võttis Jõgeval 2007. aasta Riigikogu valimistel kandideerides Ene Ergma, ning Võsa lükati 7. kohale. Ning selle koha eestki küsiti lõpuks raha, 300 tuhat krooni. Samuti läks Võsale hinge Isamaa liitumine Res Publicaga (2006. aasta suvel), mis korraldas Lihula samba minemaviimise. Res Publica korraldusel tehti Võsa elu põrguks, kuna ta julges Kanal 2 Reporteris samba minemaviimist kritiseerida. Hiljem muutus Võsal koos Res Publicaga asjaajamine IRLi koosseisus üha raskemaks. Võsa oli varem kandideerinud Isamaaliidu nimekirjas 2005. aasta kohalikel valimistel Tallinnas Kristiine linnaosas. Pärast seda pakkus Isamaaliit Võsale esinumbri kohta Jõgeval kandideerimiseks. Peale Res Publicaga liitumist taganes Isamaaliit sellest pakkumisest.

Kommentaare ei ole: