pühapäev, 25. oktoober 2009

Meie ukse taga käis klassivend Kaido


Kaido Tamm, väljavõte Reporteri veebist.

Viis minutit tagasi sõitis meie maja juurde auto ja keegi koputas aknale. Läksin siis akna juurde vaatama ja mida imet, akna taga oli mu vana klassivend Kaido Tamm (32), kes palus, et ma ukse lahti teeks, sest tal on hädaolukord. "Tee uks lahti, Irja, mul on hädaolukord!".

Kuna ma nägin Kaidot viimati 8ndas klassis ja juhtumisi tean, millega ta vahepeal hakkama on saanud - ronis Rakveres 2006ndal aastal Kreutzwaldi tänava mobiilimasti otsa ja ähvardas sealt alla hüpata - siis ma nii väga ei kiirustanud talle ust avama. Juba isa õpetas mind, et enne kui kellelgi ukse avad, tuleb teha kindlaks, kes ukse taga on. Ja see on üks äraütlemata tark nõu.

Ei teinud ma Kaidole ust lahti. Kaido kolkis veel mõnd aega, siis oli vaikus ja auto, mis ta kohale tõi, vuras minema.

Natuke guugeldamist ja selgub, et mees, kes Kaido mobiilimasti otsast alla tõi, oli ei keegi muu kui IRLi kuuluv volikogu liige, ärimees ja endine karatetreener Rainer Miltop. Miltop oli nimelt oma pojalt kuulnud, et Kaido ähvardab masti otsast alla hüpata, ja otsustas ta sealt alla tuua. Miltopi sõnade kohaselt ta lihtsalt "kuulas Kaido ära", mispeale Kaido oli nõus tema järel masti otsast alla ronima.

Ja nüüd, kus me oleme alustanud IRLi aastat ja Rakvere IRLlaste pattude paljastamist, on korraga me akna taga seesama Kaido, keda ma ei ole üle kümne aasta näinud ja kelle Miltop masti otsast alla tõi.

Eino täielik tase. Muide, isegi Tartu reformikad ei läinud nii kaugele. Seal löödi meil ainult aknaid sisse. IRL on vähe loomingulisem. Muidugi, paha asi on see, et me elame kohas, kus väga palju kollitada ei saa, sest naabrid panevad tähele.

Vaat siis, head rakverlased. Nõnda hirmul on IRL meie blogi ees, et saadab juba hulle me ukse taha. Tea, kas hr Miltop tõi Kaido ise kohale või? Kaidol endal autot pole ja vaevalt et tal endal tuli mõte poole öö ajal mu ukse taha tulla ;).

Huvitav, mida hr Miltopil karta on? Me teda ju veel puutund pole, aga kui ta juba inspiratsiooni andis, siis -

Kes teab?

PS. Muide, Inno tšekkas välja, et Miltop oli Kaido karatetreener. Karatega tegeleb ka IRLi Lääne-Viru piirkonnajuht Kert Karus, kelle tegemisi me samuti uurima asusime. Kahju, et ei näinud auto numbrit, mis Kaido tõi ja minema viis.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Veel mõni aeg tagasi oli Miiltop korralik kristlane (adventist). Kas ka praegu on, ei tea.

Anonüümne ütles ...

Noh, keegi kohalikest viitsib vaatama minna, kas Kaido jälle masti otsas on?

P.S. Irja, miks huvi ei tundnud, MIS hädaolukord on?

Irja ütles ...

Ma küsisin, ta ei vastanud, nõudis sisselaskmist. Aga kamoon, ma ei hakka ju teda poole öö ajal sisse laskma. Ei tunnegi teist, pärast teeb meiegi pool midagi hullu, nt ronib kapi otsa ja keeldub alla tulemast.

Anonüümne ütles ...

Einoh, Tsikaago ikka täielik seal Rakveres...irw...

Anonüümne ütles ...

Paistab, et Tsikaago jah.
Seal blogis eespool ju keegi L - (arvatavasti Rakverelane) ju kirjutas:
"Rakvere võim on räpane. Asju otsustatakse selle järgi kes-kellega magab või kelle ärihuvid (see enamasti seotud Juhkamiga) ühtivad.
...Siiani pole keegi julgenud Juhkami vastu astuda.

Igastahes jõudu Innole ja Irjale. Tubli et ust lahti ei teinud.

Irja ütles ...

Kui me ühtäkki enam blogima ei peaks, siis IRL ja Kaido on meid suure tõenäosusega, kuidas ses karate kõnepruugis nüüd öeldigi - magama löönud?

Anonüümne ütles ...

wtf? sa käisid kümme aastat tagasi alles kaheksandas klassis vä?

Anonüümne ütles ...

Irjakene, see on teil selline soovunelm nagu oli ka soovunelm, et KAPO teile tähelepanu pööraks. megamuig. kuna kapo ei pööranud piisavalt, ei saanud ka tõestada politseiriigi olemasolu ja suhted Bäckmaniga halvenesid ja raha jäi saamata. megamuig. muidex, keski kontoris oli selle üle hea meel, nagu te isegi teate, aga see veel ei tähenda, et kesk teid pildile tahaks - mida sa ise oma juttudega ka tõestanud oled. nüüd siis üritate uuesti ja isegi porno on kadunud.

Anonüümne ütles ...

to 23:56
Said nüüd ennast vastu ööd ilusti ära rahuldatud? Tore on, aga rohkem ära nii tee. On ka teisi võimalusi ja paremaid.

Irja ütles ...

See mu kommentaar oli nagu naljaga kirjutatud, 23:56 ei saanud aru. Ärge pange talle pahaks ;)

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Aga mul on teile postituse teema väline hea uudis:)))

Multikas "Fantastic Mr Fox"
olid majade katustel tuulegeneraatorid...

elektritsaabtasuta.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

hull võib tempe teha , ta ju ei vastuta.

Anonüümne ütles ...

Lipukiri on teil kesikutel küll, et meie hoolime, aga inimese saadate oma hädadega öösse. Kui nüüd midagi juhtub, siis jääb see teie südamele

Anonüümne ütles ...

Seega, inimene, kellel on enesetapuajalgu, tuleb endast eemal hoida? Jõhker, muidugi. Soovita veel depressiivsetele inimestele, et küsi abi. Tuleb välja, et ei aidata, sest on ju "hull". Depressiivsetel on tihti just lihtsam poolvõõrastelt abi küsida.

Anonüümne ütles ...

Tuleb eemale hoida jah, kui on seotud vale erakonnaga (antud juhul siis oletatavasti seotud selle erakonna liikme(te)ga)). See ju kesikute programmiline seisukoht.

Anonüümne ütles ...

See oli väga tark tegu mitte lasta sügise kottpimeduses maija sisse mitte kunagi varem külas käinud inimest, kes on ometi tuttav varasemast ajast.

Ka ukse tagant järgi küsimine, et mida vaja, kuidas aidata, oli mõistlik.

Tavaliselt - peale mõrvajuhtumite avastamist - ilmneb, et ohvrid tundsid mõrtsukat ja lubasid ta kas sisse või usaldasid muidu.

Kui nüüd teid oleks mõrvatutena leitud või tõenõolisemalt olekste selles sügispimeduses kadunud oma kodunt, siis kes oleks suutnud kindlaks teha.
Jah, blogi oleks vaikinud.

Aru paistab teil olevat, ettevaatus ennekõike!

Anonüümne ütles ...

uiuiui, meid tapetakse, meid vaenatakse, me oleme märtrid!
Ää aja paska, Irja, sind isegi valis ainult 7 inimest, kes sind vihata viitsib.

Anonüümne ütles ...

hulle!!??
kuidas selle hulluks nimetamisega siis on? võib või mitte?

inno võiks irja kohtusse kaevata..kaido kaitseks

Anonüümne ütles ...

Tundub et see Karuse ja Mitropi teema lausa nõuab uurimist. Vennikestel on selline kolkajobude karistamatuse tunne nii üle pea löönud, et aeg jälle maa peale tagasi tuua.