kolmapäev, 11. november 2009

Miks töötud oravad kiruvad Savisaart?


Väljavõte Delfi veebist.

Esiteks tahaks märkida, et Ivo Känd on Reformierakonna liige, selle võiks Delfi oma arvamusartiklile järgmisel korral juurde kirjutada. Ja tegelt oleks täitsa huvitav kuulda intervjuud selle mehega, et kes ta selline on, Ivo Känd, usin kommentaator, kes viimasel ajal kirjutab vilkalt pea kõigile lehtedele ja portaalidele. Tõeline anne! Et kust ta välja kargas nii äkki?! Hullem grafomaan kui Kivirähk. Ta pole ju enam noor mees, on varem reklaaminud end kui kolme lapse isa, kõrgharidusega ja töötu.

Ent mind paneb imestama hoopis teine asi. Nimelt, miks on asunud töötud reformierakondlased, ja neile kaasa-lauljad tümitama Savisaart. Kes, vastupidi, Keskerakonna juhina hoolitseb abivajajate eest märksa rohkem kui Reformierakond, mis jutlustab loomariigi seadusi inimühiskonnas, kus igaüks peab võitlema iseenda eest. Ja igasuguse inimlikkuse endas maha suruma. Et miks töötud reformierakondlased, selle asemel, et oma erakonna esindajail, kes on elu riigis perse keeranud, kõrvad pihku võtta, tümitavad neid, kes tahavad aidata töötute olukorda leevendada. Tundub kergelt perversne olukord.

Mis sunnib vägisi arvama, et kõik pole päris nii nagu paistab, või nagu presenteeritakse. Reform on väga mihkel kõiksugu pettusteks, näiteks see Rosimannuse flirt Savisaare nimega valimisreklaamides Koplis. Känd paistab olevat samasugune pettus, et jätta muljet, et lihtsad inimesed Eestis, töötud, kolme lapse isad, kõrgharidusega inimesed, kõik vihkavad kogu hingest Savisaart. Ja seda tehakse peenelt, nii et Reformi kõrvad kuskilt välja ei paista.

Samas ma ei usu, et rahvas laseb end haledalt petta. Eesti rahvas on küll pikkade juhtmetega, aga ta pole loll. Kes ikka töötu, see Reformi poolt oma häält ei anna, prae teist või või sees. Ja nii kaevab Reform ise endale kokkuvõttes auku. Ja kukub koos oma sabaraku IRLiga sinna sisse.

P.S.
Kui vaatada Ivo Kännu (51) CV-d Reformi kodukal, siis tuleb välja, et ta töötas Tartus politseis aastatel 2002-2006, kui prefekt oli Aivar Otsalt. Ning pärast seda 2006-2008 ASi Rondam arendusdirektorina (samast kohast, muide, sai alguse Andrus Ansipi karjäär), ehk siis Känd on Neinar Seli kuli. Samasugused nagu Raimond Tamm ja Triin-Anette Kaasik, kelle Seli "edutas" hiljuti vastavalt siis Tartu abilinnapeaks ja volikogu aseesimeheks. Känd, keda millegipärast pole "edutatud", märgib, et on OÜ Tormolen projektijuht, lepingu alusel osalise tööajaga (mis siis ilmselt tähendab, et on selles haljastus-korrastusfirmas luuamees) ning töötab alates tänavu suvest Urmas Sõõrumaa turvafirmas K Grupp valvetöötajana.

Muide, Ivo Känd'il on TTÜ haldusjuhtimise magristri haridus (2007). Enne seda lõpetas ta EPA metsanduse eriala (1988).

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kes on Ivo Känd: http://www.reform.ee/et/reformierakond/erakond/Organisatsioon/Kohalikud-organisatsioonid/tartu/Kandidaadid/person/7797

Anonüümne ütles ...

Väike täpsustus - Reformi hall kardinal ja Pentuse peika Rain Rosimannus pettis valijad Savisaare-allkirjaga mitte Lasnamäel, vaid Põhja-Tallinnas. Rosimannus sai sealt paarsada häält, ei teagi, kui paljud neist tänu "Savisaare" perekonnanimele. Võibolla kõik?

jevlampi ütles ...

Eks kännule ju selle "kirjutamise" eest makstaksegi?

Anonüümne ütles ...

Nii nagu öeldi enne KOV-i valimis võib öelda ka enne tulevasi Riigikogu valimisi ... ei ole enam mõtet rabeleda ,otsus on juba tehtud!Siit ka järeldus(rohkem naistele),ärge valige riigipead välimuse järgi!Kurjajuur aga selles erakonnas, istub justminni ametikohal!