kolmapäev, 11. november 2009

Tänan, härra minister!


Väljavõte Delfi veebist.

Taas ärevad sõnumid БананиЯ Rahvavabariigist: Reformierakonna juhitud valitsus on kinkinud juba maksuvabad reeded (sest tööd ei ole) ja kallimad kaubad ning teenused (läbi käibemaksu tõusu), nüüd võetakse aga lausa kamaluga. Sest paari miljoni kroonise laenu puhul (mis maksis veel hiljuti üks keskmine eluase) tähendab intressi maksusoodustuse kadu aastas ligi 20 000 kroonist ilmajäämist, panga nn annuiteetmeetodit arvestades, kus algul makstakse rohkem intressi, ja hiljem rohkem põhiosa.

Seda poleks vaja teha, kui valitsus oleks küsinud Telekomi müügi eest õiglast hinda. Aga seal võeti palju anti (ilmselt oli selleks võtmetegijaid õlitatud, nagu Soome firmad seda armastavad teha Eesti-sugustes banaanivabariikides) ja nüüd ollakse jälle käpuli.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See ettepanek peaks ju teile kui vasakpoolse poliitika toetajatele eriti meeltmööda olema. Ligilt oleks küll midagi muud kui tüüpilist kesiklikku poliitikat oodanud.

Anonüümne ütles ...

võigas moll

Anonüümne ütles ...

Ega Ligisugustel pole sellest ju mitte midagi, kui rahvas on käpuli ja kannatab. Tundub et ta saab oma õõnestustegevusest isegi mingit perversset naudingut.

jevlampi ütles ...

See otsus tulnuks teha siis, kui buum algas! Kuigi ka praegu tähendab see oravatele taas tükikese oma näo kaotamist :-)