laupäev, 12. detsember 2009

Eesti uus reaalsus: kodutud perekonnad

Kui eelmise viimase aja kriisi ajal kümmekond aastat tagasi olid suuremad kannatajad mõned ettevõtjad ja börsispekulandid, kes jäid ilma oma maisest varast ning lõpuks veel pangale võlgu, siis nüüd on haaratud terved perekonnad. Kes on ilma jäänud kogu oma varast, kaasa arvatud oma kodust, ning elavad mustlaselu: nädal ühe sugulase või tuttava juures, nädal teise juures. Kuna raha ei jätku isegi elamispinna üürimiseks.

Kuigi lehed sellest ei kirjuta, ning valitsus ega pangad ei afišeeri (ja ega eesti inimene ka ei tõtta oma hädasid kurtma), tõstetakse iga päev terveid peresid kodudest välja. Kus siis valdavalt on põhjus selles, et kas üks vanematest või mõlemad on jäänud töötuks ning pere ei suuda enam heal ajal optimistlikult võetud kohustusi täita.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hirmus lugeda sellistest asjadest.
Nojah, kui vanemad on joodikud, siis muidugi, kuigi kannatavad eelkõige lapsed.

Anonüümne ütles ...

sellised asjad juhtuvad lollidega ja mul pole neist kahju:)

Inno ütles ...

Sellised asjad juhtuvad üha enam pealtnäha väga korralike inimestega.

Anonüümne ütles ...

Muidugi olid inimesed rumalad, et läksid siionipankade ning spekulantide-maaklerite libekeelse manipulatsiooni ohvriks kuid kas meie riigireeturitest parasiitide eliit tegi massimeedia vahendusel mingitki selgitustööd, et selgitada võimalikke ohtusid, mis võib liigse laenamisega kaasneda ning jahutada liigset lõhkilaenamist ...? Ei teinud seda ei säviplönn, komsomoli Näksip, mõmmibeebi ega Viru kgb`nik, ühed mustad parasiidid on nad kõik, kes ainult võimuiha ja omakasu nimel seeklite eest Eesti riiki ning rahvast kindlasse hukatusse viivad.

Anonüümne ütles ...

Minu Inimesed
,,,, tõstetakse järjest välja oma kodust. Kas see on tõesti nende kodu? Või on see pangale kuuluv maja/korter/elamu???
Keegi ju laulis, et ... kas maa millel elad ja hingad, kuulub tegelikutl pangale?
Või midagi sellist.
Võib olla ei saanud inimsed päris täpselt aru, et asi kuulub neile alles siis, kui laenud makstud. Ei ole päris nii, et lanenan lõhki ja siis hakkan halama.
Aga targakas saada pole kunagi hilja,
Teie kaks elukuntsnikku, äkki õpetate inimestele, kuidas ilma kindla töökohata, sissetulekuta jne. hakkama saada?

Anonüümne ütles ...

ka pealtnäha korralikud inimesed on sageli lollid. need "optimistlikult võetud kohustused" on sageli võetud seetõttu, et aasta-kaks tagasi inimesed arvasid et 20000 kroonise kuusissetulekuga ongi normaalne elada 3-miljonilises korteris ja sõita 600-tuhandese autoga.

riik ei saa (ei tohiks) neid inimesi vähemalt suuremahuliste pangalaenude tasumisega aidata, olgu nad üksikisikud või viielapselise pere pead. sest see abi tuleks paraku vähemalt osaliselt nende arvelt, kes ei läinud selle hullusega kaasa ja vaatasid kuidas naaber kolis uusrajooni elama, samal ajal kui nad ise ei kippunud laenu võtma kuna midagi tundus mäda olevat kogu selles trallis.

Anonüümne ütles ...

P.S. kui riik mingid makseviivitused vms välja kaupleb, siis pole mul midagi selle vastu. aga ma ei taha, et mu pooletoobised klassi- ja kursusekaaslased, kes oma uut elu alustasid valdavas enamuses laenude peal ja pankade armust, saaksid nüüd mõnuleda korteris mida mina neile kaudselt kinni maksan.

Anonüümne ütles ...

13.28-le
Milles nomenklatuur süüdi on.
Ehkki ma ka ei salli neid,siis ainult loll müüb oma elu 30 aastaks ette ära.Kinnisvara hind saab ju ainult tõusta.Oli ogaraid uskujaid.
Kui neid lolle poleks olnud,kes hingehinda maksid,poleks hinnad nii kõrgele roninud.
12 Tooli mäletad?
Lollidelt tulebki nende raha ära võtta.

kadri ütles ...

lõpuks ometi keegi räägib sellest

Anonüümne ütles ...

Kui igal nädalal lisandub töötute armeesse ca 2700 inimest, siis võime varsti tõdeda, et siin ilkujad ise "lollide" ja "pealtnäha
korralike" ridu täiendama hakkavad.Siiralt teile vastupidamist soovides!...

Anonüümne ütles ...

Khm - väga populistlik on sellist ümmargust juttu ajada - kümned pered, sajad pered, tuhanded pered... Näita ühte! Nimeta, kes on see, kes oma perega sugulasi-tuttavaid pidi rändab? Kes on need sinu sõnul pealtnäha korralikud inimesed, kes pole suutnud endale mingitki peavarju leida? Selline ümmargune "neid on üha enam"-jutt ei maksa mitte kui midagi. Minu tutvusringkonnas nt pole kedagi, kes teaks kedagi, kes on suisa ´kuuse alla jäänud. Millega seda siis seletada? Ma olen ka täiesti tavaliste korralike inimeste ringist, mitte mingite rikkurite seast, miks mina ja mu tuttavad siis selliseid ei tea, kui see nii üldine on?

Anonüümne ütles ...

Oma lolluses ei maksa küll riiki süüdistada, ega Ansip sulle seda kodulaenu ei võtnud, ikka ise võtsid.

Anonüümne ütles ...

mingu oma kodinatega savisaare v muu linnapea, vallavanema ukse taha. küll mingi ajutise pinna annavad, ega tänavale jäeta.

jevlampi ütles ...

Ansip on süüdi ignorantsuse, arrogantsuse ja individualismi apologeedina.

Anonüümne ütles ...

niisama, ironiseeriks et OK,terveid perekondi tõstetakse välja..aga kas haigeid ei tõsteta....et kas peaksid pereliikmed haiguslehe võtma..??:P
..aga täpsustuseks...majad-maad on inimese omad...ainult pank paneb tagatiseks hüpoteegi peale s.t. kui laenu tagasi maksta ei suuda..saab pank õiguse tagatisvara realiseerida..
..ja ei maksaks inimesi lolluses süüdistada..kui ikka panga poolt peale pressitud kinnisvarahindaja ütleb et su sara maksab maeiteamitumilli..
..aga mida mina ennustan, on see, et paari-kolme aasta pärast algab uus pankrotimull..sedapuhku siis töötute armee baasil pärmina vohama hakanud ettevõtjate seas..no ei sobi iga palgatööline ettevõtjaks..saame näha

Anonüümne ütles ...

Reaalsus on ka see ,et minge vaadake RAKVERES õhtul kella 10.00 ajal Tallinna tn. RIMI juures ja Selveri juures ,kui palju inimesi ootavad prügikastide juures äraviskamisele minevat toitu.Vot see on meie igapäevane reaalsus,Seal on igal õhtul peaaegu igas kohas 20 inimest.Nii noori, kui vanu.Inimesed on ka varsti näljas.Linnavalitsuses käib ainult üks palagan.

Anonüümne ütles ...

13:28

Täiesti nõus, inimesed on erakordsed lambapead. ÄRGAKE JUBA, tapatallide lõhna tunnete?!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

7.TASUTA MAJAD-http://savikodu.ee/mtu.html...siin on võti küsimusele kas olla ori või peremees...Kes võtab pangalaenu teeb endast pangaorja...Pangad on elu terves riigis sättinud nõnda,et inimesed aina neid orjaksid,rabaksid tööd teha palehigis nii nagu orav rattas,et igal sammul pead aina maksma,kogu elu riigis on sätitud nii,et inimesed ei saaks vabaks,ei saaks sõltumatuteks siis saab neid aina ekspluateerida-sellest on väljapääs,tuleb ehitada Ökomaju ja savimaju talgute korras http://www.savikodu.pri.ee/foorum/viewforum.php?f=1 ja tagada endile tasuta elekter...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuna teil on homne viimane päev vabaduses siis ehk jõuate veel teha intervjuu nende inimestega
http://savikodu.ee/mtu.html
ja www.saklubi.ee