pühapäev, 13. detsember 2009

Inimesed käivad õhtul poodide juures äraviskamisele minevat kaupa ootamas

Saabus selline tagasiside:

Reaalsus on ka see, et minge vaadake RAKVERES õhtul kella 10.00 ajal Tallinna tn. RIMI juures ja Selveri juures, kui palju inimesi ootavad prügikastide juures äraviskamisele minevat toitu.Vot see on meie igapäevane reaalsus, seal on igal õhtul peaaegu igas kohas 20 inimest. Nii noori, kui vanu. Inimesed on ka varsti näljas. Linnavalitsuses käib ainult üks palagan.

Inno:
kas mujal ka midagi sellist toimub, või ainult Rakveres?

36 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kui Irjake oleks saanud linnavalitsusse, oleks taevamannat sadama hakanud ja kõik oleks söönuks saanud.

Anonüümne ütles ...

Elan Tallinna kesklinnas ja kuna minust sai alles hiljuti poissmees, siis ma ei oska hästi toidu koguseid arvestada ja ostan tihti liiga palju külmkappi. Kui ma näen ,et ma ei jõua mingit asja ära süüa, mille realiseerimistähtaeg hakkab kukkuma, siis pakin ma need kilekotti ja panen lihtsalt prügikasti peale. Alguses oli nii, et kui üles tuppa tagasi jõudsin oli see kott juba aknast vaadates kadunud. Viimasel ajal on aga mingi 6-7 pealine kamp juba nurga peal valves ootamas ja nad ei ole üldsegi alati asotsiaalse välimusega inimesed. Samuti ei vii ma taarat poodi ,vaid jätan selle kilekotiga prügikasti kõrvale ja alati üles koju jõudes on see juba ammu kadunud. Asjad on ikka üsna karmid meil siin kodumaal!

Anonüümne ütles ...

kus need asjad teisiti on? nimetage üks riik peale suure nõukogudemaa, lohhi&lohhi igatsustemaa, kus ei käida prügikastidest toitu otsimas.

Anonüümne ütles ...

Tead Usk,lootus jne. Muuseas Soomes ei ole need asjad nii. Ma olen Soomes tööasjus käinud 15 aastat ja ma pole mitte iialgi näinud inimest prügikastist toitu otsimas. On siiski riike ,kes hoolitsevad oma inimeste elementaarse toimetuleku eest. Samuti ei ole ma seda näinud Austrias ja Saksamaal, kus on ka palju tulnud viibida.

Anonüümne ütles ...

Ja tead usk lootus jne. Sul on Inno vastu isiklik viha ja sellepärast pole sinu postitused adekvaatsed. Mulle ei meeldi ka Inno poliitilised vaated ,aga enamus muudes kirjutistes on temal minu jaoks 100% õigus, eriti mis puutub naised,mehed,lahutused,lapsed teemat! On vähemalt üks inimene, kes julgeb välja öelda ,mida mõtleb.

Anonüümne ütles ...

selliseid avastusi teeb endine juhtiv majandusajakirjanik? aga juba lauristin ütles augustis 1940, kui käis eestit maha müümas moskvas, et tarvis õnnemaale kolida, kuna meil kolmandik rahvast toitub prügikastidest (kaks kolmandikku olid seega sedavõrd rikkad?). paistab, et reva, linter, hietanen, backmunn jt isiklikult annavad nüüd koolitust (ajupesu).

Anonüümne ütles ...

Kaks külatraagikut meil siin. Vaata, Inno, reaalsus on see, et RIMI prügikasti jõudnud toitu ostad saa värske pähe mõnest keldri- või külapoest ning tellid mõnes kõrvalises pubis õlle kõrvale. See on karm ja vastik hinnasõda.

Anonüümne ütles ...

Grossi poed ei viska toitu ära, see läheb Olegi sigadele söögiks.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Uskuge mind, igal inimesel on võimalik täiesti nullist alustades saavutada materiaalne heaolu. Inimese loomusesse on sisse kodeeritud laiskus ja ootamine, et keegi teine tema eest kõik ära teeks. Olgem sellest üle, pange oma aju tööle, sööge ajuvitamiine, tegutsege, tehke mõned telefonikõned, ületage enda tavalist laisklevat loomust ja te avastate, et te olete ka võimeline vastutuse võtma oma elu eest ja saada jõukaks inimeseks, kelle põhiprobleem pole saamine vaid andmine. Kindlasti ei ole selleks võimelised kõik inimesed, aga pooled neist ,kes täna nutavad ,et riik ei hoolitse nende eest, oleksid tegelikult võimelised võtma oma elu, oma perekonna heaolu eest vastutuse ja viia ennast täiesti uuele elustandardile. See ei ole üldse lihtne, aga kes ütles, et elu peab lihtne olema. Enamus inimesi loobub pärast esimesi kaikaid, mis neile kodaratesse vistakse, kuid need ,kes edasi lähevad, neid saadab varem või hiljem edu. Järjepidevust ,julgust riskida ja sihikindlust ja muu tuleb iseenesest.Loomulikult peab olema ka tarkust, aga seda on ju võimalik omandada kasvõi raamatukogus mõni aeg viibides.Keegi ei aita sind, kui sa ise ennast ei aita.Nii ,et pange pead tööle seltsimehed ja ärge vinguge nii palju!

Anonüümne ütles ...

Seda vihjet ei ole Inno siia kirjutanud,mida te siin teda sõimate,lugege enne korralikult läbi,siis lahmige.

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt mingi seltskond siin ei viitsi üldse süveneda, kes kirjutisele alla kirjutas, kui on Inno blogi juu siis Inno kirjutas. Eriti närviliseks teeb mind see usk lootus jne. See tyyp võiks Innole isiklikult helistada ja rääkida oma isiklikud probleemid selgeks risustamata seda blogi siin. Ja osta endale uus kaabu, see vana hakkab juba üle viskama.

Anonüümne ütles ...

"Muuseas Soomes ei ole need asjad nii. Ma olen Soomes tööasjus käinud 15 aastat ja ma pole mitte iialgi näinud inimest prügikastist toitu otsimas."

Järgmine kord minnes tee siis äkki silmad lahti.

Anonüümne ütles ...

Inno kas sa omaarust oled kaval poliitik praegu? selline prügikastis sobramine on igalpool mujal maailmas samamoodi, tegelege põhjustega ! , mitte tagajärgedega ja ärge saagige seda oksa kus ise istute. Innol soovitan soojalt teha tutvust mõne prükkariga, saad poindile pihta ehk, miks ta prükkar on, ja keegi ei keela sul hakata teda üleval pidama !

Anonüümne ütles ...

Järgmine kord minnes tee siis äkki silmad lahti.

Tead mul pole silmade avamisest kasu, sest ma olen pime. Unustasin seda mainida!

Anonüümne ütles ...

Lol, Soomes on terve plejaad igast vietnamlasi ja muid murjaneid, kes korjavad taarat ja vaevalt nad ka prügikastitoidu ees risti ette löövad :P

Anonüümne ütles ...

Lol, Soomes on terve plejaad igast vietnamlasi ja muid murjaneid, kes korjavad taarat ja vaevalt nad ka prügikastitoidu ees risti ette löövad :P

Loll oled sa ise, ma ei rääkinud murjanitest, kes illegaalselt heaoluühiskonda on ennast sebinud kuskil konteineris, ma rääkisin soome rahvast ja soome kodanikes, samuti käivad kindlasti seal taarat otsimas juba ka eesti ehitajate plejaad, rääkisin soomlastest, kelle eest Soome riik hoolitseb. Õige on see,et võibolla liiga paljugi hoolitseb, sellepärast polegi vaja neil sittagi teha, murjanid sõitku oma kodumaale tagasi ananasse sööma, need kasvavad tasuta.

Anonüümne ütles ...

Tegu on globaalselt planeeritud ja juhtitud majanduskriisiga, kõik maailma elanikud kannatavad praegu. Isegi Ameerikas, maailma rikkamas riigis on dollar pöörase kiirusega kukkumas ja endine keskklass käib prügikastidest toitu hankimas.

Aga see ei ole ka mingi ime, et majandusajakirjanikule on sellised asjad üllatavad, sageli ongi ajakirjanikud kõige vähem informeeritumad inimesed üldse.

Kui ajakirjaniku töö seisneb valitsuse pressiteadete ümberkirjutamises, uudisteagentuuride tsiteerimises või Liis Lasside-Terje Arude intervjueerimises, siis mida saabki selline maailmas toimuvast teada? Tema töö on pakkuda pööblile odavat närvikõdi või illusiooni informeeritusest, vahendades poliitiliselt kallutatud nn uudiseid...

Neid ei hakka üldse siinkohal mainima, kes Toomas H Liivi kombel väljamõeldud uudiseid või intervjuusid avaldasid...

Ja ma ei räägi siin üksikutest eranditest kelle hulka kuulub ja Inno, kes tõesti tegelevad uuriva ajakirjandusega ja teevad info otsimiseks ka tööd.

Nii et andkem nende kohatine naiivsus neile andeks, sest neil on tegelikult hea süda.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Dublinis on sedasi,et õhtul kell kümme pannakse kaupluse lettidele allahinnatud kaup ja siis on vaesemad inimesed parves kahmamas seda kaupa.
14:26-le
Üks selline riik on Iirimaa,siin saavad kõik sotsiaalraha nii kaua kui kord lõpuks tööle saavad...inimesed lihtsalt ei viitsi teha tööd...tööd jagub kõigile...

Üks Eestlane tuli siia Iirimaale ja ta ei viitsinud otsida tööd ja küsis kohe sotsiaalraha ja ennäe imet ta sai selle raha peale...
Muidu peaks olema nii,et peab tegema aasta(või kaks,sest seadus vast muutus) tööd ja siis saab sotsiaali peale,iga nädal makstakse kakssada neli eurot...ega see pole mingi suur summa aga sellest elab vabalt ära(s.t.jagad kellegiga tuba jpms.) ja vaikselt saab ju teha pimedat tööd-nii tehaksegi riigilt nõutakse sostsiaalraha aga ise käiakse tööl.Enamus firmad ei võtagi neid tööle kes tahavad legaalselt teha tööd.Sest egas firmad taha maksta makse ja nii ongi,töölised küsivad riigilt sotsiaalraha ja teevad firma jaoks tööd,ning firma ei maksa makse-tööline saab raha nii firmalt kui riigilt...

Kui mitmekesi elatakse ühes toas Eestimaal? Siin ju hiinlased elavad ühes toas seitsmekesi...
Valged inimesed elavad ühes toas kahe või kolmekesi...
Ma tean ühte korterit kus kahe toa peale elas koos kümme meest: brasiillast,poolakat,hiinlast...

Anonüümne ütles ...

Viimsi säästuka käivad kindlad kunded, aga need pole kohe kindlasti mitte Ansipi rahvavaenuliku valitsuse tõttu nälga jäänud vastsed töötud, vaid üle poolsaare tuntud joodikud, kes ei teinud tööd ka parematel aegadel, vaid on alati elatunud pudelite korjamisest ja sotsiaaltoetustest. Paremal juhul riisuvad mõnel vanatädil pool tundi õue (mitte kauem!) ja panevad saadud kahekümneviiekaga padavai Sarviku järele. Küllap see on on Rakveres samamoodi ja mujal üle Eesti ka.

Anonüümne ütles ...

sry - Vimsi ssäästuka juures käivad tasuta kraami saamas...

Anonüümne ütles ...

Usk, lootus jne. Minu arvamus sinust kohe paranes, minu meelest ka on tema jutt kohati päris asjalik. Las olla see sama kaabu su peas edasi, sellel polegi tegelikult väga viga. -:)

Anonüümne ütles ...

Seda ma arvasin, et see tasuta elektri sooda on h2sti tuttav iiri p6hjakihi realiteediga. Kuis siis muidu kui ikka aktiivselt isa osa v6tmas sellest elustiilist.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kus need tööta inimesed elavad?
Maju saab tasuta...
TASUTA MAJAD-http://savikodu.ee/mtu.html...siin on võti küsimusele kas olla ori või peremees...Kes võtab pangalaenu teeb endast pangaorja...Pangad on elu terves riigis sättinud nõnda,et inimesed aina neid orjaksid,rabaksid tööd teha palehigis nii nagu orav rattas,et igal sammul pead aina maksma,kogu elu riigis on sätitud nii,et inimesed ei saaks vabaks,ei saaks sõltumatuteks siis saab neid aina ekspluateerida-sellest on väljapääs,tuleb ehitada Ökomaju ja savimaju talgute korras http://www.savikodu.pri.ee/foorum/viewforum.php?f=1 ja tagada endile tasuta elekter...

Irja ütles ...

Ei oleks, 14:14. Aga ma ei oleks lubanud linna raha ettevõtjatele erabisniseks laiali jagada.

Inimestest on kahju, muud ei midagi. Kusmale, Nõgule ja teistele raha jagamise asemel võiks mõned korralikud supi- ja praeköögid püsti panna.

Irja ütles ...

Ma tegelikult ei ütleks, et Veikol on Inno vastu isiklik viha. Ja minu meelest on tore, et meil on üks terav kriitik ka, sunnib meid rohkem pingutama :)

Anonüümne ütles ...

Urro, aja aga oma džiip Rimi juurde, võta klade ja pliiats ning hakka üles tähendama, mis kell ja kui palju õnnetuid prügikastil käivad. Nagu sa Smartposti kasutamist monitoorisid - muidu sa ju ei teaks, et seda keegi ei kasuta? Peavoolumeediat ei saa ju uskuda, eks - valetavad Ansipi käsul, raisad, nii et suu suitseb (ja palgalised provokommentaatorid kiidavad suure raha eest takka ja lausa väidavad, et Smartpost hakkab välisturgudele laienema!

Niisiis, Urro, rahvas nõuab, et sa läheks jälle seda rasket ja tänamatut tõe väljaselgitamise tööd tegema nagu sa Smartposti tühja fassaadi efektselt maha kiskusid!

Anonüümne ütles ...

Irja ütles...

Ma tegelikult ei ütleks, et Veikol on Inno vastu isiklik viha. Ja minu meelest on tore, et meil on üks terav kriitik ka, sunnib meid rohkem pingutama :)


Võibolla tõesti ei ole ja Veiko siin seda ise ka kinnitas. Mulle jäi selline mulje kusagilt varasematest juttudest ja kommentaaridest ,aga ma võisin asjast valesti aru saada. Ma olen ju ka lihast ja luust inimene, kes võib eksida!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kus need tööta inimesed elavad?
Maju saab tasuta...
TASUTA MAJAD-http://savikodu.ee/mtu.html...siin on võti küsimusele kas olla ori või peremees...Kes võtab pangalaenu teeb endast pangaorja...Pangad on elu terves riigis sättinud nõnda,et inimesed aina neid orjaksid,rabaksid tööd teha palehigis nii nagu orav rattas,et igal sammul pead aina maksma,kogu elu riigis on sätitud nii,et inimesed ei saaks vabaks,ei saaks sõltumatuteks siis saab neid aina ekspluateerida-sellest on väljapääs,tuleb ehitada Ökomaju ja savimaju talgute korras http://www.savikodu.pri.ee/foorum/viewforum.php?f=1 ja tagada endile tasuta elekter...
elektritsaabtasuta.blogspot.com

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti ja Soome erinevus:
Soome saab 2011. aastal päikeseelektri jaama http://www.e24.ee/?id=200264
Soome saab 2011. aastal päikeseelektri jaama (9)
13.12.2009 13:13
Soome esimene päikeseenergia tehas alustab kava kohaselt tööd 2011. aasta kevadel.


Järgmisel aastal jaama ehitama asuv ettevõte Sunvoima Oy uurib praegu rannikualasid, et teha kindlaks, missugune neist on päikesele kõige rohkem avatud. Kotka näib olevat üks piirkondadest, mis saab piisavalt päikesevalgust, et tehase ehitajatele huvi pakkuda, vahendas YLE.fi.

Sunvoima Oy on hakanud müüma nii eraisikutele kui ka firmadele väärtpabereid, mida saab kasutada jaama toodangu otsmiseks või müüa edasi.
Toimetas: Laura Raus

Anonüümne ütles ...

Smartposti kasuks on nii palju öelda,et see on EESTI POSTIST odavam,nii väikseid pakke saata,kui mõni tellitud kaup ära tuua.Kuni 25.kg. pakk on üle eesti saata ainult 29.krooni ja kauba vedu,näiteks mööbel, alla 200 krooni Tallinnast Rakveresse.Tehke ise omad järeldused.

Anonüümne ütles ...

Neid inimesi kutsutakse freeganiteks

rohkem inffi:

http://naistekas.delfi.ee/elu_on_seiklus/kirev_maailm/freeganidnbsp-aarmuslikud-okoistid.d?id=24302685

Anonüümne ütles ...

Vaata, kes räägib, ise susisite Tallinnas 200000 krooni maksumaksja raha oma blogi ümbertrükkimisse.Sina oleks maksumaksja raha kokku hoidnud-väkk!

Inno ütles ...

Raamatus olid täiesti uued tekstid, kui ei usu, vaadake ise raamatust. Neid pole blogis ilmutatud.

Anonüümne ütles ...

18:55, sa oled palgaline kommentaator või siis Toompuiestee-mees, eks? Aus ja sõltumatu Urro ju ise ütles, et Smartposti ei kasuta MITTE KEEGI, järelikult nii ka on!

Anonüümne ütles ...

Aga mida siis O.Lauristin 1940.a. Moskvas väga valesti ütles? Ei olnud aastatel 1920-1940 mitte ükski Euroopa riik mingi paradiis, meenutage 30-date majanduskriisi (mille lähedalegi me pole hetkel jõudnud) ja siis seletage edasi.

Mis puutub aga selle säilitamistähtaja ületanud toidu äraviskamisse, siis siin on süüdi meie väärtushinnangud -vanasti ei ostnud ükski kaupmees oma poodi sisse rohkem kaupa kui suutis müüa. Kui ei suutnud, sai kahjumit. Nüüd aga on asjad teisiti - kauba läbimüügi eest ei mastuta müüja, vaid kauba tootja. Ehk näiteks toodan 100 kilo head vorsti, müüja paneb selle poe nurka ja kui vorst kipub juba pahaks minema, siis on see minu süü.

Seepärast ostka otse tootjalt. Või siis turult.

Anonüümne ütles ...

No saksamaal illegaalsed araablased ja mustamandri mehed küll puistavad prügikaste aga noored saksa neonatsid neid selle eest ka nuhtlevad ja tihti politsei vaikival nõusolekul. Nagu olen aru saanud see prügikastis sorimise piir hargneb sellest kas ollakse riigi kodanik või mitte.Ei saksa riik lase omal kodanikul nii kaugele laskuda et peab prügikasti sorima minema . Aga kui pole riigi kodanik siis vaata ise kuidas hakkama saad Seepärast mustad murjanid ja kaltsupead seal avalikult prügikastide ümber sekeldavadki.