neljapäev, 17. detsember 2009

Isikuandmed veebis


Väljavõte ametlike teadaannete veebist.


Juhin tähelepanu andmekaitse inspektsioonile, mis blogijate kodusid puistab ning arvuteid arestib: Eestis lokkab isikuandmete levitamine mis kole, vaadake kasvõi seda maksu- ja tolliameti poolt koostatud lehekülge. Ja keegi ei köhi ka. Kuigi andmekaitse peaks just selliseid maksuameti taolisi andmebaaside ja sealhulgas isikuandmete haldajaid kontrollima, vajadusel ka läbi otsima ja vara arestima. Asutusi, mis tegelevad TEGELIKULT ka isikuandmete töötlemisega, ja seda väga suurtes mahtudes. Ja kes kasutavad selleks tohutuid ressursse.

Ma olen oma välismaalastest tuttavatelt selle kohta küsinud, näiteks soomlastelt, nemad alati imestavad, millega tegeleb Eestis andmekaitse. Kus siis eraisik ei või kirjutada isegi mitte teise isiku nime, ja saab selle eest karistada, samas kui ametiasutused võivad inimese täiesti alasti kiskuda, ja sellele ei järgne mingeid karistusi.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui isikukoodid ka sinna juurde v2lja t6mmata, siis on t2ism2ng. Siis saab nende andmetega juba t6sist nalja hakata tegema.

Aga vaat pedode nimekirja ei saada koostatud. Kohe mitte kuidagi.

Anonüümne ütles ...

Üsna tihti piisab isikukoodi asemel ka sünniajast (kuivõrd inimesed alalõpmata ei mäleta peast oma isikukoodi)- nii et täismäng on juba praegu olemas.

Inno ütles ...

pedode nimekiri: pane vingesse otsingusse sõna pedofiil ja ongi nimekiri olemas. Kui on täiendusi, anna aga julgesti teada.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Inno ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuule Inno,ma leidsin veel paremad isiku andmed ja info,nimelt:
Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele (1)
14.12.2009 16:05
Tänasel majanduskomisjoni istungil toimunud Elektrituruseaduse muutmise seaduse eelnõu ja sellele esitatud muudatusettepanekute arutelul olid komisjoni liikmed ühte meelt, et turg tuleb avada 1. aprillist 2010.

«Võin kinnitada, et selle otsusega teeb Eesti tugeva sammu oma energeetilise julgeoleku tugevdamiseks, sest turu avamine on eelduseks uute elektriühenduste ehitamiseks, milleks on näiteks Estlink 2,» ütles komisjoni esimees Urmas Klaas.

ELi liitumislepingus võttis Eesti endale kohustuse avada turg järk-järguliselt, nii et 2009. aasta algusest on turg avatud 35 protsenti. Seega on seni turu avamist edasi lükatud.

Klaasi sõnul on turu tegelik avamine vajalik Euroopa Komisjoni majanduse elavdamise kavas (MEK) planeeritud 100 miljoni euro suuruse toetusraha saamiseks täiendava merekaabli rajamiseks Eesti ja Soome vahele. Planeeritav alalisvooluühendus Estlink 2 on kahe riigi, Eesti ja Soome, põhivõrguettevõtjate vaheline infrastruktuuriprojekt, mis vajab mõlema poole otsust investeerida.

MEK raha kasutamiseks peab olema seadmete hange korraldatud hiljemalt 2010. aasta lõpuks. See tähendab, et Soome põhivõrguettevõtja Fingrid peab investeerimisotsuse tegema hiljemalt 2010.aasta juulis. Fingrid on teatanud, et ta võtab riski nii mahuka projekti rahastamiseks ainult sel juhul, kui rajatava ühenduse kaudu hakkab elektrienergia ülekanne ka tegelikult toimuma.

Selle eelduseks on, et Eesti vabatarbijad ostaksid elektrienergiat vabaturult hiljemalt 1. aprillist 2010. Vastasel juhul lükkab Soome põhivõrguettevõtja selle investeeringu kaugemasse tulevikku.

Seaduseelnõu teine lugemine riigikogu täiskogus on planeeritud 13. jaanuarile ja vastuvõtmine 14. jaanuarile.
Sirje Niitra

Seega,majanduskomisjon andis rohelise tule katuseharja elektrituulikute kasutuselevõtuks ja nüüdsest mitte ükski bürokraat ärgu tulgu kobisema kui keegi soovib asetada oma maja katusele katuseharja elektrituuliku...
Hip-hipp hurraa!!!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Nii,et siis TASUTA ELEKTER SAAB OLEMA 100% IGALE EESTLASELE:)))

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Eino nt Tanel Padari, Maarja-Liis Ilusa jne kuulsuste isikukoodid on vabalt kättesaadavad. Vihje - äriregister :)

Anonüümne ütles ...

Isikukood pole mingi salastatud või delikaatne info. Lugege AKI kodulehel olevat juhist. "Isikukood pole suurem saladus kui isiku nimi või sünniaeg"

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ärge muretsege nende isikuandmete pärast ja luegege veelkord mu eelmist kommentaari,ning saage aru:Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter...
Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com

jevlampi ütles ...

Justiitsmaffia. Võimsaim tööriist kliki käes. Just nende huvides on tekitada maksimaalselt juriidilist segadust, kus tavainimese terve mõistus pole piisav oma igapäevase elu elamiseks, samas pole raha pädevaks nõuandeks ega selle puudumisest tingitud hilisemaks kohtulikuks menetluseks.

Anonüümne ütles ...

kanäe martin saare isikuandmed ka siis üleval.