reede, 18. detsember 2009

Jüri Toomepuu kommentaar Pihli teema kohta

Ekspressi kommentaariumist:

Jüri Toomepuu:
EILE 16:01
Vilja Kiisler analüüsib hästi ja huvitavalt. See on meile õnneks, et endine KGB usaldusisik Pihl on suutnud enda jälle tolaks ja jõulud lõbusamaks teha. See aitab nõrgendada „endiste“ võrgustikku ja kahandada nende mõjuvõimu, kuigi jääb kahtlaseks kas kahju mida nad on Eestile teinud ja ikka veel teevad, on veel võimalik tulevikus hüvitada. Ikka veel mängivad tähtsat rolli Pihli ja teiste „endiste“ okupatsiooniaegsed tihedad omavahelised seosed. See ei tähenda, et nad üksteist armastavad või isegi sallivad, aga neil kõigil, alates laarlaste ja lõpetades savisaarlastega, on esmatähtis kaitsta oma ühiseid huvisid, et jääda edasi majanduslikult, ühiskondlikult ja poliitiliselt eelistatute hulka. Üksteise sallimatust kompenseerib see, et kõigil neil on teavet oma endiste kaastööliste kohta, mille avaldamine oleks tänapäeval kompromiteeriv. Sestap vaikiv nõusolek teave üksteise mustast minevikust enese teada jätta. Kõige kahjulikumaks meie tulevikule võib osutada see, et sama teave on Putinil. Paljud "endistest" on sunnitud, mõned isegi vastutahtmist, meie vaenlaste kasuks töötama, sest minevik mida neil on vaja varjata, teeb nad šantažeeritavateks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuna isikud juhtpositsioonidel on "endised", siis kohalikud (vastu)luure asutused koguvad eestlaste enda maksuraha eest infot eestlaste vaenlaste jaoks.

Anonüümne ütles ...

Peaministri tsitaat...
Kuulge, kas me ei peaks oma peaministrilt nõudma eesti keele eksami sooritust? Eesti keeles niimoodi ei räägita! Lugege ise: "Sotsiaalministeeriumis vajavad asjad parandamist, need ei ole praegu hästi korraldatud, ja põhimõtteliselt ei saa välistada ükski minister, et teda ühel päeval ametist ei vabastata." Orbiidile saata sihuke! Eesti keeles öeldakse: "ei saa välistada, et ta ühel päeval vabastatakse". Eitav vorm on pärit vene keelest, tiblad! Valitsus keeleeksamile!
LINNAR PRIIMÄGI

Anonüümne ütles ...

http://20aastathiljem.blogspot.com/2009_12_01_archive.html
MART UMMELAS

Anonüümne ütles ...

teil on vist raske seisukohta võtta. ühepidi peaks olema pihli poolt, sest ta on savika liitlane ja sõber. eks. teisalt jälle on ta ju ise ühe paraja käki kokku keeraud, endine kagebeelane jamidakõikeveel. seega peaks nagu nuga andma. mida teha? kas sõber ets ei ütle, mis seisukohal te olema peaks?

Anonüümne ütles ...

Üks huvitav lugu. Uskumatu, et Nelli Teatajast võib selliseid leida. Nagu päris ajakirjandus juba. http://nelli.ee/news.php?nsID=7eb3c8be3d411e8ebfab08eba5f49632&lang=est

Anonüümne ütles ...

Kõrvaltvaatajana jääb mulje,et Pihlist maalitakse "portreed" ,puhastamaks tema minevikku!Peab ütlema ,et see on juba mõjunud.Kui võtta kahest halvast kas ideoloogilise kommunististi või KGB taustaga korravalvuri vahel siis vajub kaaluakuss Pihli kasuks!Loodan väga ,et "tegelased" ikka teavad mida teevad!Selge on see ,et IRL ja reform on kogu riigi jõustruktuurid allutanud koos meediaga ,nende arvates tagab see igavese võimu!Nende tegusi oleme aga näinud kõik ja ainult loll saab uskuda paranemist.