esmaspäev, 14. detsember 2009

Kuidas Ingrid Irjalt elatist nõuab

See on naljakas, aga tegelikult nõuab Ingrid elatist minult. Ta on põhjendanud oma kaebust sellega, et kuna mina sain 2006ndal aastal Ameerikast päranduse, siis meil (s.o Innol ja minul) oleks olnud võimalik talle rohkem maksta. Kui see 4100 krooni, mis Inno igakuiselt maksis.

Nii et siis jah. Mea culpa, mea maxima culpa. Anna andeks, armas Ingrid, jah, et sind oma pärandirahast ei toetanud. Sa ju märkisid oma elatise hagis, et tahad Innolt rohkem, sest sa tahad kaks korda aastas välisreisil käia. Oli ju nii? Mina, jah, mina oleksin saanud seda sulle võimaldada. Kanaare, Vahemere kruiise, kõike-kõike. Mina oleksin suutnud maksta. Aga ma ei maksnud. Ei tahtnud. Tunnistan üles, auväärt prokurör, olin kuritahtlik. Ma ei maksnud Ingridi välisreise kinni kurjast südamest.

Ma ei tahtnud Ingridile maksta, sest ta murdis Innoga sõlmitud kokkulepet. Sest ta lubas vara jagamise kokkuleppe kinnitamisel, et võtab oma elatise hagi tagasi, aga ei võtnud. Palkas hoopis uue advokaadi, vahetas Üllar Talviste Mare Lusti vastu ja nõudis elatist edasi.

Vat ei tahtnud minna sellisele sigudikule maksta. Sain küll pärandi, mitmed miljonid, aga Ingridile ei andnud sest rahast pennigi. Kuigi oleks võinud. Aga ei andnud. Olen nõus selle süüteo omaks võtma ja selle eest ka karistust kandma. Ei teagi, mis mulle selle eest mõistetaks? Sest raha oli mul palju, oi kui palju, aga näe, Ingridile ei andnud ma sest pennigi. Ingrid ütles oma kriminaalasja algatamise avalduses õigesti, et me elasime laialt ja oleksime võinud talle rohkem maksta. See on õige. Mul oli tõesti pangaarvel väga palju raha, ma oleks saanud selle eest Ingridile mitte kaks, vaid kümme välisreisi välja teha ja kogunisti kakskümmend naaritsanahkset kasukat osta. Ja oleks jäänud ülegi, aga ma ei teinud seda. Meelega. Viisin hoopis Inno välisreisile ja näitasin Ingridile keelt. Loomulikult on Ingridil õigus olla tige ja väita, et mul oli ju tegelikult võimalik maksta.

Oli. Aga ma ei maksnud Ingridile meelega. Ei tahtnud ja ei maksnud.

Ja auväärt kohus, seda tahan ma ka veel öelda, et isegi kui mul oleks olnud mitte neli miljonit, vaid neli miljardit, isegi sada miljardit, ka siis poleks ma Ingridile oma rahast mitte pennigi andnud. Ja seda täiesti kuritahtlikult. Sest minu süda on tema peale Inno kiusamise pärast kuri.

Innol ma tema omast rahast muidugi Ingridile maksta ei keelanud ja Inno selle 4000 krooni maksta suutis. Rohkemat mitte, sest tal puudus sissetulek. Ja see on ok, selline oligi ju lõpeks nende kokkulepe. Et Inno võlg Ingridi ees on 4100 ja Ingridi võlg Inno ees on 4100 ning need nõuded tasaarveldatakse.

Aga Ingrid läks ahneks. Hakkas ka minu rahasid himustama ja nüüd on meil kaelas kriminaalasi, kus Ingrid põhjendab oma nõuet sellega, et aga vat Irjal ju oli vahepeal palju raha, oleksite saanud mulle maksta.

Oleksin, armas Ingrid,  oleksin. Aga ei maksnud. Ei tahtnud. Miks? Sest vaata, armas Ingrid. M i  n u l ei ole kohustust sulle mitte pennigi maksta.

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno selle 4000 krooni maksta suutis. Rohkemat mitte, sest tal puudus sissetulek...
Kust Inno siis selle 4 kilo sebis?
Kelle arvele Edgar 200 tuhhi maksis
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Hehh, väga hea lugu Irja, ja tundub, et Ingrid peab õige pea ka kolmanda advokaadi palkama Mare Lusti asemel, kui aukohtult ata-ata saab. elame näeme.

Irja ütles ...

Tänud :). Aga nii ta ju on. Kuna Ingrid teab, et Inno rohkem maksta ei suuda, siis ta nõuab minult. Mis on eriti madal. Mina küll nii madalale ei laskuks, et nõuaks TEISELT NAISELT elatist ;). Kus su eneseväärikus on, Ingrid?

Anonüümne ütles ...

Irja! Sittagi sa oleksid jaksanud seda talle võimaldada! Oma puuduliku mõistuse juures tuulasid sa raha läbi kiiremini laps viieka kommipoes.
Nii halenaljakas on näha, kudas sa ennast oma haiglases kujutelmas rikkaks ja võimsaks miljonäriks pead. Alaväärsuskompleks on sul ja ma arvan, et sa saad sellest ise väga häsit aru.

Irja ütles ...

Oleksin saanud võimaldada küll. Ja mitte ainult talle, vaid kogu ta suguvõsale. Oleksime võinud ta oma USA reisile kaasa võtta, ta oleks võinud istuda meie chevy tagaistmel ja meiega koos New Yorgist LA-sse sõita.

Anonüümne ütles ...

Kuule. Ingridit ei vaena sa sugugi sellepärast, mida Inno tema kohta räägib. Ajendiks on harilik vituviha. Ole enda vastu niigi palju aus.

Ja veel - viis aastat olete vist juba koos? Selle aja jookul oleks "jurist" võinud väheke perekonnaõigust uurida ja Innole selgeks teha, et ta ei saa jagamata ühisvara arvelt elatist mitte maksta või vähem maksta.

Anonüümne ütles ...

igrid on päris haige naine, kaastunne Irjale!

Anonüümne ütles ...

Irja, küsimus sulle.
Kui te abielus poleks, kuidas siis Ingrid need rahad ja välismaareisid oleks saanud?
Ise just sellepärast ei abiellu, sest eksnaised võivad hagi sel juhul kogu mehe uue pere vastu pöörata.
Ja pööravadki, kusjuures SEE ON PUHAS VITUVIHA, mille kompenseerib nüüd vaid raha, sest muud enam eksmeestelt ju ei saa.

Seda nimetatakse ka lihtlabaseks kättemaksuks. Arvan, et koos selle Pluttnikkujaga võtab Tähimaaeit kogu algjuriidika nüüd igas asendis läbi.

Irja ütles ...

Tegemist ei ole jagamata ühisvaraga, kommentaator on valesti aru saanud. Ühisvara on jagatud. Innol on nõue Ingridi vastu ja Ingridil nõue Inno vastu. Nii. Nüüd on variant, et mõlemad jooksevad oma täiturite juurde ja nõuavad teineteiselt võlga sisse või tasaarveldavad oma nõuded. Täiturid soovitasid tasaarveldamist. Või mis teie arvate? On ju mõistlikum kui täiturite taskuid täita?

Irja ütles ...

Eksnaised saavad pöörata nõude vaid mehe ja uue naise ühisvara vastu, mitte lahusvara vastu. Ingrid nõuab hetkel minu lahusvara (pärandvara on lahusvara), mida ta tegelikult ei saa nõuda.

Anonüümne ütles ...

Mis nõue Innol on? Et Ingrid peab pool maja välja maksma? Kas see on märg unelm või on tal sellekohane paber ka olemas, Ingridi allkiri all ja puha?

Ingrid seevastu ei vaja elatisenõudele Inno allkirja, et ta on nõus maksma.

Igaüks võib jätta "oma poole" majast naisele JA ÜHISTELE LASTELE, kes selles majas elavad.

Mitte keegi ei saa loobuda elatise maksmisest, sest ta ei taha, ei viitsi tööle minna, tundub et pole raha, jättis maja vms.

Keegi ei nõuagi su pärandvara, Irja. Küll aga on Inno demonstreerinud laia elustiii, seega on tühine tema väide, et puuduvad vahendid elatise maksmiseks. Vahendid on olemas äriklassis lendamiseks ja hotellis ööbimiseks. Aga lastele poole toiduraha maksmiseks ei ole?

Nii alatu ei saa olla. Enamik inimesi saab iseseisvalt sellest aru, teiste vastu algatatakse lõpuks krimasi.

Anonüümne ütles ...

Nagu ma viimastest tarkuritest aru saan, tuleb mehel elada nagu kirp koeraperses oma uue naisega?

Selles nõudmises pole midagi loomupärast, sest lapsed on oma kodu ja rahad saanud...

Anonüümne ütles ...

Hullumajast just teatati, et neil on üks perepalat vaba küll. Ma siis ütlesin, et neil läheb natuke aega, et nad tulevad Rakverest.

Irja ütles ...

Tegemist on Harju Maakohtu poolt kinnitatud kompromissiga (kohtunik Epp Haabsaare otsus), kus Ingrid Tähismaa nõustub maksma Inno Tähismaale igakuiselt, kuni 2011 4166 krooni. Ehk siis ta ei saa sest taganeda.

Äriklassi ja hotellid olen mina Innole välja teinud, seega puudub alus väita, et Innol on vahendid selliseks elustiiliks. Mina sain päranduse ja minul olid sellised vahendid ning ma otsustasin ka Innole välja teha. Mis ei tähenda seda, et ma oleksin pidanud või peaksin välja tegema ka Ingrid Tähismaale.

Anonüümne ütles ...

... Ingrid Tähismaa nõus maksma Inno Tähismaale, igakuiselt kuni
2011 4611... pea nüüd ikka hoogu, kuidas seda summat loetakse... 20 miljonit 114 tuhat 611 krooni või mis? Mõni inimene võib tõesti hulluda, kui keegi kurjam tahab tema piskust miskit oma poole kraapida, aga kas see hullumine ikka sellised mõõtmed peab omandama, et isegi elementaarne arvude kirjapanemise oskus kaob?!

Anonüümne ütles ...

Anole 1:42
Irjal ei ole mingi probleem Ingridile igas kuus 20 milli visata, sest Irja on väga rikas tüdruk, kes sai hiigelpäranduse!! Kuidas sulle see on märkamata jäänud, rentslimiljonär ju muuest ei kaagutagi, kui oma päratust rikkusest. Uue aja Tiiu Silves!!!

Irja ütles ...

Just! Ja ma kirjutasin ka uue sissekande, kus seletan ära, miks mul on vaja venelaste esindamist jätkata. Mul on vaja elatist maksta, seega ei ole teil enam mingit õigust mulle seda ette heita.

Mis seal ikka, maksan. Kuidagi ikka maksan ära. Kasvõi hambad ristis.

Anonüümne ütles ...

Ahah, ja kui sa Inno lastele elatise maksmiseks raha teenimise üllal eesmärgil hakkad öösiti kurikanaiseks ja peksad napsitanud kojusuundujatelt rahakotte välja, siis ei tohi ka keegi sulle midagi ette heita? Või hakkad näiteks kupeldama lapsi pervodele, kes selle eest hästi maksavad? Või hakkad Liis Haavli konkurendiks ja kukud ka vanainimestelt maju välja petma ja telefone ja arvuteid "tegema"?
Sest eesmärk pühendab abinõu, arvab Irja.