reede, 11. detsember 2009

Nõuka coming back! Kuidas Eestis telefoniõigusega raamatuid ära keelatakse, full saga!

Asja võib lühidalt kokku võtta nii:

November. Inno kirjutab, mina toimetan ja Maili kujundab. Tallinna Raamatutrükikoda, mis trükkis ka Vaba ühiskonna raamatu, on lahkesti nõus ka Tüdrukute Klubi ära trükkima ja selle müüki vahendama, sest raamat tõotab suurt müügiedu (autoriks Inno Tähismaa, teemaks glämmid meeleheitlikud tšikid eesti moodi, Vaba ühiskonna raamat müüs hästi).

Detsembri algus. Raamat saab valmis.
Käime Innoga trükikojas raamatul järel. Oleme väga häpid, sest raamat on väga ilus, ja võtame oma kümme eksi kaasa. Trükikoja esindaja on väga häpi, sest Nõmme raamatupood ja üks teine pood on mõned raamatud juba maha müünud. Trükikoja esindaja ütleb, et raamat jõuab teisipäeval Apollosse ning Rahva Raamatuga läbirääkimised käivad. Trükoja esindaja on väga lootusrikas.

Raamatu saavad minu onu ja üks mu isa sõpradest. Ja kaks ajakirjanikku, neist üks Postimehe kontsernist.

Sõbrad teatavad, et on raamatut Apollos näinud ja seda sealt ka ostnud.

9. detsember. Trükikojast saabub murelik meil, et Rahva Raamat saatis oma kuuskümmend eksi tagasi. Sisu ei sobivat. Trükikoda on mures. Väga mures. Sest Rahva Raamat on ikkagi üks suuremaid edasimüüjaid.

Nüüd olen ka mina mures ja kirjutan blogis, et Rahva Raamat keelas raamatu ära, aga Apollo ja Raamatukoi müüvad. Esitleme Innoga raamatut oma kohvikus.

Õhtuks Apollo ja Koi enam ei müü.

10. detsember. Trükikojast saabub murelik meil, et ka Apollo saatis raamatud tagasi. Trükikoda on nüüd juba VÄGA mures.

Õhtuses Ringvaate saates on Apollo müügijuht Tiia Laul õhevil kui kooliplika ja ütleb, et võttis raamatu müügilt ära, sest tähtis Arteri juhataja Ingrid Tähismaa helistas talle ja ütles, et raamatus laimatakse teda ja et raamatus on Ingridi ja Inno laste pildid. Ja loomulikult ta oli Ingridiga kohe nõus ja otsustas talle inimlikult vastu tulla ja ta ise pole seda raamatut üldse kunagi lugenud ega sinna kordagi sisse vaadanud ning see ei huvitagi teda ja Apollo ei ole sellest raamatust mitte ühtegi eksemplari müünud. Tiia Laul paistab olevat väga uhke, lausa kõrvust tõstetud, et Ingrid Tähismaa isiklikult oli talle helistanud.

Päeval (mõned tunnid enne saadet) helistab Õhtulehe ajakirjanik Kaarel Tigas ja palub asja kohta kommentaari. Inno ei saa hetkel rääkida, seepärast kommenteerin mina. No ja juriidiline küsimus ka, tõkendid ja puha. Kaarel on väga tore ja teeb hea loo ka (lugege tänasest Õhtulehest!).

Delfi Publik refereerib Ringvaate saadet, tänases Publikus on Inno Tähismaa raamatu ärakeelamise stoori enimloetud lugu.

Kohvikulised teatavad, et raamat on siiski müügil Nõmme raamatupoes ja Rahvusraamatukogu pisikeses poekeses.

Täna. Vaatame, mis edasi saab. Raamatukoi on andnud lootust, et paneb raamatu varsti müüki tagasi :). Samuti on järgmisel nädalal oodata üllatust, aga sest on veel vara rääkida..

27 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

vaadake kuidas see ingrid käitub. kõigepealt tekitas innole enesehinnaguprobleeme ja pani inno kahtlustama, et äkki ta on pederast. ja nüüd manipuleerib raamatumüüjatega, et inno teos ära korjatakse müügilt.

teie elu oleks ikka palju ilusam, kui ingridit ei oleks. kas tõesti ei anna midagi ette võtta, et ingrid ära kaoks teie elust ja inno ei peaks pidevalt alateadvuses kannatame oma eksnaise ja homoseksualismi pärast?

olge sama sümpaatsed ja asjalikud edasi!

Anonüümne ütles ...

Selle raamatu peaks ka ära keelama?
http://publik.delfi.ee/news/kuum/article.php?id=27481079
iluspoiss

mozza ütles ...

millised r a a m a t u d on keelatud? ainult paska piiratakse veidi ja see on tubli tegu.

Anonüümne ütles ...

Raamatau pealkiri oleks pidanud olema "Kasutatud tüdrukute klubi"

Anonüümne ütles ...

Kui nüüd peaks lõplikult selguma, et Ingrid Tähismaa keelas raamatu turustamise, esitades valeandmeid raamatu kohta ja luuletades mingist kohtu pandud keelust, siis tasuks raamatu väljaandjal kaaluda tema vastu nõude esitamist tekitatud majanduslike kahjude korvamiseks. Ja saamata jäänud tulu võib olla selle raamatu puhul ikka väga suur. Pead tööle, boys!

Anonüümne ütles ...

No mozza pole ütleja, mis on pask ja mis mitte. Pigem on teema vabaduses oma arvamust avaldada.

Anonüümne ütles ...

kulla jobud, see on irja versioon antud asjast ja elu on näidanud, et tema suust alati kuldmune ja sulatõtt ei tule

Anonüümne ütles ...

Ega Ingridi tegevus ei mõju hästi Postimehe, Apollo ega Rahva raamatu töötajate närvikavale. Vinguvat lehtsaba ei talu keegi pikalt. Urve, Peebik jt vannuvad Inksu juba maa põhje, et sellise mooriga end kunagi sidusid. Küll kõik tuleb karega tagasi, rsk.

Anonüümne ütles ...

Need kes siin Innot kiruvad, on kas naised või naiivsed mehed, kes ei tea mis tähendab abielus olla fuuriaga. Kui mul siuke naine oleks olnud nagu Ingrid, siis arvatavasti oleks minagi oma kannatused siuksel teraval ja irriteerival kujul loomingusse kanaliseerinud.

Anonüümne ütles ...

Helistasin Raamatukoisse, kus vaadati arvutist laoseisu ning teatati, et nende laos on ÜKS(!) "Tüdrukute Klubi" olemas ning juhul, kui seda soovin,tuleb mul nende Laki tänava lattu järgi sõita.

Anonüümne ütles ...

hah. mida te jonnite ja kes seda raamatut keelanud on. vaba turumajandus ju. tahavad, müüvad - ei taha, ei müü. mis te leiate, et poel on kohustus teie raamatut müüa we? see oleks vast tõeline õigusriik...

Anonüümne ütles ...

Käisin Rahvusraamatukogus. Poe müüja ütles, ei olid võtnud täpselt 1 eksemplari, sest see raamat "pole päris meie poe spetsiifika, meil käib siin teistsuguste huvidega rahvas üldiselt". Eile oli see ainueksemplar ära müüdud. Rohmek kas tuleb - ei tea öelda.

Anonüümne ütles ...

bööö, lugesin just Õl ja Delfi komme, mille üle irja uhke oli. Seal on vast 10 neid pooldavat kommi, ülejäänud juba teavad, mida urjosttürjast arvata.

Anonüümne ütles ...

Keegi pole raamatut ennast lugenud, ent on juba kindlad, et keelamine on õige?!! Kuna see on Inno kirjutatud.

Absurd!

Nende lõikude järgi mida Inno siin blogis raamatust avaldas, võib öelda, et ILUKIRJANDUSLIKUST seisukohast on tegemist väga hea tekstiga. Ladusalt loetav, kaasakiskuv, lummav.

Mina tahan seda raamatut igatahes osta.

Irja ütles ...

Tänud toetuse eest!
Õhtulehe pooled kommid oli kirjutanud Ingrid ise. Kas te siis aru ei saanud? Kes muu see ikka selle raamatu pärast n i i närvi oleks läinud kui tema? :)

Siret ütles ...

Kuidas see on nõukaaeg? Mida on ära keelatud?

Meleco valmisvõileibu müüdakse ainult Kaubamajas ja Comarketis. Kas Maxima ja Konsum on kehtestanud võiku-tsensuuri? Kas BaltFoodil on midagi Meleco vastu, näiteks, et nad varastasid kunagi ammu suitsukanavõikuretsepti, helistasid Maximasse ja ütlesid, et ära müü?


See, et Teie raamatut mõned poed edasi müüa ei soovi, näitab nende poodide eetikatunnetust, mitte seda, et keegi tegeleks tsensuuriga.

Anonüümne ütles ...

Nuh, siin blogis olevad pooldavad kommid on jällegi Inno ja Irja kirjutatud. Kes koera saba ikka...

Anonüümne ütles ...

Irja, kõiki neid kümmet , kes teid seal kiidavad, võite ju kättpidi tänada ja raamatu kinkida.Ja tead, olles ise ema, tean, et töötaval kahe lapsega naisel pole aega sihukestes blogides sadu komme teha, see on sinusuguse muidusööja pärusmaa.

Anonüümne ütles ...

Irja, kas sa pole veel aru saanud, et iga teie teo peale lähevad NII närvi need paljud inimesed, keda te siin isiklikult solvanud, mõnitanud ja laimanud olete, ja nende veel rohkemad sõbrad.

Anonüümne ütles ...

17:13-le, Kroonikas töötades kribis Inks küll kogu aeg kommentaare ja palus ka oma alluvatel teda kiitvaid kommentaare kirjutada. Eriti kui Inno Irjaga tuttavaks sai, muide ;). Ära sa, Inks, siin valeta midagi, et sul pole aega kommenteerida.

Endine alluv ;)

Anonüümne ütles ...

To Siret. Paistab, et Sa oled naiivitar ja ei tea mismoodi uusi tooteid kauplusekettidesse müüki panna saab! Ainult altkäemaksu või tutvuse abil. Miks erineb Kaubamaja ja Stockmanni sushivalik valmistajate osas...teisi poode ja tooteid ma VEEL ei nimeta...Sa ei tea...aga mina tean!
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=358510

Anonüümne ütles ...

Mäletan minagi, kuidas Inks käis mööda toimetust ja palus kõigil, kes tema halisemist kuulata viitsisid, ennast kiitvaid komme kirjutada. Tuttav tunne... Pooled kui mitte rohkem Õhtulehe kommid on raudselt tema enda kirjutatud :)!

Anonüümne ütles ...

kui nõuka oleks, oleks sa ammu juba kardinate taga inimeste tagakiusamise eest.

õpetaja Eve Sinikas ütles ...

miks ei ole raamatukaanel pilt irja tähismaast? või inno emast? või irja emast? või... kellest iganes. miks on seal just ingrid tähismaa?
idikad on ikka täitsa haiged.

õpetaja Eve Sinikas ütles ...

"kes muu raamatu pärast närvi läheks kui ingrid"? ja nii küsib irja.
ma küsin vastu. kui raamat on väljamõeldis, siis miks peaks selle peale närvi minema ingrid?
järelikjult on siin mingi kala.

Anonüümne ütles ...

"kes muu raamatu pärast närvi läheks kui ingrid"? ja nii küsib irja.
ma küsin vastu. kui raamat on väljamõeldis, siis miks peaks selle peale närvi minema ingrid?
järelikjult on siin mingi kala.