esmaspäev, 14. detsember 2009

TV3 lugu üleval Õhtulehe veebis


Väljavõte Õhtulehe veebist.

66 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ma saan Innost väga hästi aru aga inimeste mõtted tuleb hoida headel asjadel ja sestap kirjuta uus raamat ja teemaks võiksid valida Ökotalud ja Ökokülad,ning neis inimsuhted milliseid sina näeksid perede sees.
Sa anna inimestele õige ja õilis,ning ilus ja põnev visioon kodusest elust ja ühiskonnast siis ühikond püüab selle poole ja
nõnda lihtsalt kõik asjad paikka lähevadki.

Anonüümne ütles ...

Miks te kunagi lõpuni ausaks ei jää ja vassima hakkate kui mingi jama tekib? Inno see sinu jutt, et ma ei tunne seda naist kaanepildil on sama nagu roolijoodikutel, kes vahele jäädes hakkavad rääkima käärinud õunamahlast, piparmündikommidest jne...
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

kohe vaatame

Inno ütles ...

Kaanepilt on taotluslikult hägustatud, et ära ei tunneks. Ja poleks tuntud ka, kui Ingrid poleks ise kisama hakanud.
Samas, nagu ta ise väitis, pole tal selle raamatu vastu midagi, nii et tuld siis.

Anonüümne ütles ...

Sellised naised ,nagu Inks, tulebki kaante vahele panna, õige. Eesti on täis selliseid naisi, aga neid mehi on vähe kes selle välja julgevad rääkida, eriti veel trükis.

Loomulikult tuleb rääkida ka vastupidi ebardlikest meestest, neid ei ole ka vahe siin meie väikesel kodumaal!

Anonüümne ütles ...

Peaks tegema uuringu, miks eesti mees elab keskmiselt 10 aastat vähem kui eesti naine? Kas tegu on ainult sellega, et eesti mees ongi lihtsalt joodik, võibolla tasuks süveneda sellesse, miks eesti mees joob õigupoolest nii palju. Kas eesti mees ongi geneetiliselt sündinud joodik või on selle taga hoopis midagi enamat? Mõni noor sotsiaalteaduste tudeng võiks oma doktoritöö selle uuringuga kaitsta.

Inno ütles ...

Loe "Tüdrukute klubi", siis saad teada, miks eesti mees joob ja naisest 10 aastat vähem elab.

Anonüümne ütles ...

Seda ma teen ,Inno kui mul vähegi võimaldatakse see raamat kusagilt osta. Praegu tundub, et eesti mehed ei tohi teada saada, miks nad 10 aastat naistest vähem elavad. -:)

Anonüümne ütles ...

Ennäe, nüüd läheb juba Õhtulehtki asja ette!

Anonüümne ütles ...

Mina arvan, Inno, et kuna te Irjaga inervjuud andes ei seisnud kõrvuti ja ei rääkinud koos, üksteisele silma vaadates, siis te tegelikult ei maga enam mitu aastat ühes voodis ja ei seksi enam. Tegelikult näitab see, Inno, ka seda, et sa oled pede ja et Irja on lesbi. Nii ongi. Ja homme loete selle kohta Kroonikast ja pilt on ka juures.

Anonüümne ütles ...

No olgu või mingi külaleht, vahet pole kui mingi raamatu müüki ,kust me teada saame, miks eesti mees õieti joob ja tänu sellele ka 10 aastat naisest vähem elab,ära keelatakse, siis pole vahet ,kas Maaleht või Õhtuleht, seda tuleks kajastada ka Vooremaas.PS. Pole ise ka õhtulehe lugeja tavaliselt! Point on selles, et see teema on ülioluline eestlaste edasise eksistentsi ja rahvuse püsimajäämise seisukohalt. Ega siis see katkiste perekondade ja sohilaste plejaad meid rahvana kuhugi välja ei vii, kus laste pärisisa on ennast tavaliselt surnuks joonud ja lapsi kasvatab kolmas või neljas isa. Sellepärast me vaikselt rahvana välja suremegi, ise seda mõistmata ja võtmeküsimus selles on see, et miks mehed elavad 10 aastat vähem kui naised ? Mina tean seda ja Inno ka teab ja tema on selle kaante vahele pannud,mina pole nii hea kirjamees, muidu oleks ise ka juba raamatu kirjutanud. Aga ma arenen selle suunas ja usun ,et ka minu sulest tuleb üks raamat samal teemal kunagi, loeme siis läbi selle ja arutleme siis edasi, kas tema mõtted olid õiged või mitte!

Anonüümne ütles ...

Ja kui üldse mingi väljaanne ära keelata või ära hävitada, mis rahva mõistust hävitab nagu hape, siis on see Kroonika. Minu arust kes Kroonikat loeb, ei saa olla täie mõistuse juures inimene.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Järgmise raamatu võiksid jah kirjutada sel teemal kuidas Keskerakonna esindaja Irja Tähismaa unustab pseudo probleemid(pedo ja pede jms.)ja edendab Eesti küla elu sest lood on sellised sitad:
Silvia Mälksoo: Miks peaks maal (loe: Eestimaal) elu alles jääma? http://www.sakala.ajaleht.ee/?id=199337
Silvia Mälksoo: Miks peaks maal (loe: Eestimaal) elu alles jääma?
(24)

11.12.2009 16:44

Silvia Mälksoo, Abja gümnaasiumi õpetaja


HARIDUSEST algab kõik. Mind õpetas lugema isa. «Sipelgas Ferda» oli raamat, mida enne kooli iga päev lugema pidin. Ei olnud kerge. Alles hiljem sain aru, et vanemad soovivad oma lastele head, õpetavad, aitavad ja suunavad neid.


Nüüd tahavad haridusametnikud maal ja väikelinnades elavatelt lastelt kodu ära võtta. Kulla ametnikud, tulge oma kõrge posti otsast alla! Tulge maale ja vaadake, kuidas siin elatakse!

ÜHEST KÜLJEST on arusaadav soov anda õpilastele võimalikult head keskharidust. Miks aga ei või seda saada oma kodukohas?

Tean perekonda, kus on 12 last. Kõik nad on andekad ja tragid, õpivad hästi ning on kunsti- ja muusikahuvilised. Kuidas saavad need lapsed iga päev linna kooli sõita või internaadis (vabandust, õpilaskodus) elada? Mis raha eest?
Kas riik maksab peale sõidukulude ka nende toidu kinni? Ja elukoha?

Kas tõesti on nii, et maainimene enam haridust ei saagi? Kas oleme taas samas seisus kui eelmise sajandi algul, mil hariduse said vaid kaks-kolm pere vanemat last?


PALJUD pered veavad vaevu ots otsaga kokku. Selleks ei pea olema majandusteadlane, et taibata: koos olles tullakse kergemini toime.

Miks te tahate lapsed kodust ära saata? 15-16-aastane inimene võib küll väliselt olla peaaegu täiskasvanu, aga hingelt on ta alles üsna laps. Ta ei tea veel, mida ta tahab, tal on vaja kujunemis- ja kasvamisaega. Tihtipeale ei tea gümnaasiumi lõpetajadki, kuhu edasi õppima minna.

Minu juhatatavas kaheteistkümnendas klassis on noori, kes aitavad oma vanemaid talutöödes. Miks te võtate sellised lapsed oma vanemate juurest ära? Arvatavasti suudab mõne säärase lapse isa elukooli õpetunde anda mitu korda paremini kui ükski teooria või kutseõpetus.

Koolist saab laps hariduse, aga kodusoojust ei suuda asendada parimgi õpetaja. Rääkimata töökasvatusest, mis praegusaegsest koolist ammu kadunud on.

Väiksemas koolis jõuab õpetaja kõnelda iga õpilasega. Mõnikord on kõige tähtsam just ellusuhtumine, mille noor inimene koolmeistrilt kaasa saab. Südameheadus ja elava looduse nägemine on väärtused kogu eluks.

Abja kooli gümnaasiumiosas on 91 õpilast. Paljud meie lõpetajad on läinud kõrgkoolidesse õppima. Neist on saanud nii direktoreid kui doktoreid, nii kunstnikke kui teadlasi.

Nimede loetlemine läheks pikaks. Ja kas see ongi kõige tähtsam? Ehk on olulisem see, et nooruk oskab hinnata oma vanemate tööd, ta on kasvanud looduses, ta näeb elu tegelikke väärtusi, ta suudab näha inimest enda kõrval?

Väikses koolis ei tunne noor end tühipalja mutrina, vaid on vajalik, arvestatav isiksus, ta on hinnatud.


KUST ALGAB kultuur? Kust me tuleme? Ärgem unustagem, et Eestimaa rahvas koosneb Tartu ja Tallinna elanike kõrval kõikide maanurkade, asulate ja väikelinnade inimestest. Laulupidudel tunneme ühtviisi hardust ja anname üksteisele käed, laulame kui ühest suust. Kui kaotatakse keskmise suurusega gümnaasiumid maakohtades, hakkab kahanema ka põhikool ja noored pered suunduvad linna. See on hävitav löök väikeasulatele. Kui kaob haridusasutus, hääbub ka linnake, alev, küla.

Abja gümnaasium on kui üks pere. Laske meil ja meiesugustel koolidel elada seni, kuni meil elujõudu on.

Anonüümne ütles ...

sokid vä?

miks sa siis kaanepilti taotluslikult hägustasid, kui sa ei tunnegi inimest, keda see kujutab?

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud õpetaja, ma olen sinuga tuhat protsenti nõus. Oleks sinusuguseid inimesi siin maal rohkem, oleks meie kõigi elu palju parem. Ka mehed elaksid ilmselt natukene kauem, kui enamik naisi niimoodi suhtuksid elusse.

Anonüümne ütles ...

Anonüümne ütles...

Mina arvan, Inno, et kuna te Irjaga inervjuud andes ei seisnud kõrvuti ja ei rääkinud koos, üksteisele silma vaadates, siis te tegelikult ei maga enam mitu aastat ühes voodis ja ei seksi enam. Tegelikult näitab see, Inno, ka seda, et sa oled pede ja et Irja on lesbi. Nii ongi. Ja homme loete selle kohta Kroonikast ja pilt on ka juures.
---------------------------
Kas see on nüüd Inksi kommentaar või püüab keegi tema identiteeti jäljendada siin?

Anonüümne ütles ...

Minu arust see, palju Inno ja Irja seksivad omavahel, pole meie kellegi asi. Sellise asja vastu saab huvi tunda ainult täiesti arulage inimene.

Irja ütles ...

Aga seepärast, et Jeesus Kristus jäi lõpuni ausaks ja me kõik teame, mis temast sai. Kes tahab jääda lõpuni ausaks, peab valmistuma mahalaskmiseks. Selline on elu.

Anonüümne ütles ...

Nii ta on jah. Tean omast elukogemusest, et mida ausam oled, seda rohkem inimesi sind vihkama hakkab. Valeta kui kurat ja sa oled kõige õigem mees või naine siin maal. Mujal on vähe teisiti.

Anonüümne ütles ...

Ja sinuga (elektrit saab tasuta) olen ma ka enamuses asjades ühel meelel. Mulle ei meeldi ka Inno ja Irja parteiline kuuluvus ja neid jutte, kus poliitikaga tegemist on, ma isegi ei loe, aga väga paljudes muudes artiklites on sügav tõetera sees ja minul pole küll kahju sellest rahast ,et see raamat osta ja läbi lugeda. Kust ma selle ainult kätte saan, äkki keegi oskab soovitada! Ma usun ,et Irja saadab selle mulle postiga kui ma ülekande ette ära teen. Ostame siis otse, kui raamatupood ei taha meile müüa. Irja, kas see oleks tehniliselt teostatav?

Anonüümne ütles ...

14 detsember 2009 1:09
Anonüümne ütles...

kohe vaatame
-----------------------
Teil on ikka kuradima huvitav elu, vaenlasi on jalaga segada, lausähvardusi isegi siin saadetakse tagamõttega. Minu elu oleks tunduvalt igavam kui teie blogi ühel peval ära kaoks. Sellepärast ma soovitan teil panustada natuke rohkem oma turvalisusele, ega ma ju ei tea täpselt kui turvaliselt te end tunnete, aga lugedes siin mõningaid läbi lillede saadetud ähvardusi mõelge see asi läbi. Mulle tundub, et peale selle raamatu ilmumist olete pälvinud paljude inimeste pahameele ,kes oleks valmis teid elusalt nahka pistma. Honorari eest palun soetage vähemalt relvaluba ja üks korralik pumppüss, sest mina tahan teie blogi ja raamatuid ka edaspidi lugeda. Igatahes olen oma mõtetes moraalseks toeks teile sellel raskel hetkel. Ja kui need ähvardused jätkuvad, siis andke asi politseisse, IP on ju meie kõigi allkiri, kes siin ähvardavad,blogivad ,togivad teisi inimesi salaja. Ma esinen ka anonüümse all, aga ma räägin omast arust õigetest asjadest.

Anonüümne ütles ...

Ja nende ähvarduste IP võib meid juhatada järgmiste väga põnevate inimesteni, millest siin jälle edasi saab rääkida. Mõistate küll, millest ma räägin! -:)

Anonüümne ütles ...

Irja 2:57, teil on täesti õigus! Ja sellepärast tasub hakata uskuma asju 100% alles siis, kui nad on uudistes ametlikult maha salatud.

Tõde pole sünnipäevatort, mida teie ette kandikul asetatakse. Selle leidmiseks on alati vaja isiklikku jõupingutust. Ja sellepärast pole uudistes, mida pakuvad teile televisioon ja raadio, tõega midagi pistmist.

Ning kuulake neid inimesi, kes on oma sõnade tõttu maha tapetud, neid tasub samuti rahulikult uskuda.

Need sõnad pole mõeldud rahvamassidele, kes kardavad ja vihkavad tõde, need on neile üksikutele, kes armastavad vabadust...

Anonüümne ütles ...

On ju väga vana vanasõnagi ,et tõde on valus kuulata.Kui kaugest ajaloost see pärit on,mina ei tea, aga õige ta on, see on siililegi selge.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, et tühismaad peavad ennast lõpuni ausateks. Lubege IRWITADA! :)

Anonüümne ütles ...

to: 1:39
Yes,selliseid mehi leidub---See krdi Saul Gross!Ootame raamatut!Selle asja ostaks mina ka.Aga praegu on küll selline tunne,et enne algab Russalkal ments,kui teie Ingridi rahule jätate.
Moskiito

Anonüümne ütles ...

Ennem surevad kõik eesti mehed välja kui Inku sugused naised ,keda ei ole mitte vähe, hakkavad aru saama meeste väärtustest. Ma ei räägi siin Innost, ma pole nende voodi kõrval pealt vaadanud, aga üldisest suhtumisest naiste poolt pärast seda kui neile valimisõigus anti.

Irja ütles ...

Raamat on jätkuvalt müügil Kasutatud Ramatute veebisaidil, aadress kasutatudraamat.ee. Seal müüakse lahkesti.

Anonüümne ütles ...

Mina ostan selle juba täna! Tänan info eest.

Irja ütles ...

Ajakirjanik tahtis, et me eraldi kommenteeriks ;)

Irja ütles ...

Tänud 3:40 :). Relvaluba on hea mõte :)

Anonüümne ütles ...

Kes mõõga välja tõmbab, see mõõga läbi ka sureb..

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Esmaspäeval viidi Stirlitz mahalaskmisele.
„Jaa, nädal algab halvasti..." mõtles Stirlitz.

Inno ja Irja,mis kell teid viiakse mahalaskmisele?

Anonüümne ütles ...

kohtulahendid avalikuks

vaja on välja selgitada, kuidas ringkaitses kohtusüsteem töötab ja kui arvatakse, et 30 a oma ringkäendust ehitanud kohtunikud, solvatud advokaadid, notarid, täiturid, maksuametnikud, politseiuurijad ja prokurörid endi ohustamist võitluseta pealt vaaavad - siis nii see pole ja ainult kohtulahendite ja seoste avamise kaudu saab seda teha - need kiusust kantud ebaprofessionaalsed määrused tuleb jõuluajast hoolimata rahva ette tuua

Anonüümne ütles ...

Honorari eest palun soetage vähemalt relvaluba ja üks korralik pumppüss

EV seadused ei võimalda õnneks vaimselt ebastabiilsetel inimestel relva hankida. Irja alles mõned postitused tagasi rääkis oma suguvõsa ja enda ''eripärast''.

Anonüümne ütles ...

Aga mina tahaks hoopis ära mainida, et Ingrid nägi väga kaunis välja.Kunagi Innoga elades oli ta pigem alla keskmise aga nüüd noore mehe kõrval on ikka väga muutund.Samas ei saa seda öelda Inno kohta..Looduse poolt pole kummalegi naisele (Ingrid ja Irja) ilu antud aga Ingrid selles klipis üllatas tõsiselt.Minu lugupidamine.Kuigi arvatavasti ta sellega valab nüüd hoopis õli tulle :) See nüüd ei sobi ju, et ex uuest kaasast parem välja näeb :)

Anonüümne ütles ...

Inno, seal delfi (vmt) videos sa nägid mõnusalt asotsiaalne välja. Mõnts!

Anonüümne ütles ...

to: 11:50

Vaata videot uuesti, mis puutub Ingridisse, siis tegemist oli arhiivivideoga (vaata ka märgendit ülaosas). Praegu on ta nii paks, et arvati isegi lapseootel olema.

Anonüümne ütles ...

Oi jah NIIIIIIIII paks, et kohe kole lugu :D Vaat kus jama siis!
Oleks mul ka sellised mured :D

Anonüümne ütles ...

Paks või peenike,aga Ingridi-mammi läheb vanusega aiva ilusamaks!!! Miks see va' Irja tollele nii vastupidiselt krõnksuks kisub? Eks ikka vale toitumise pärast!

Anonüümne ütles ...

Kui pidevalt ainult arhiivivõtteid vaadata siis võib tõesti tunduda et meediamogul viimasel ajal aina ilusamaks läheb - eriti arvestades et lisanduvad aastad kuidagi külge ei hakka.

Anonüümne ütles ...

To: 14 detsember 2009 13:08

No aga las ta läheb, issand jumal :D
Keegi ei keela Irjal ka end üles lüüa, juuksurisse minna, maniküüri jne.Ingrid ongi näide, et mitte just parimast tshikist annab vormida vägagi isuäratava suutäie.

Anonüümne ütles ...

Kui see blond krõnks seal fotol on Irja, siis appi, milline ta välja näeb!!! Ma ei ole ammu NII KIBESTUNUD naist näinud. Sellele pista luud jalgevahele ja tõuseb kohe lendu.

Anonüümne ütles ...

Policijas peaks vist käidud olema - kutsel oli 14-ndal kell 9.00?

Anonüümne ütles ...

miks peaksite raamatupoodidele kümnist - 24 -33%% - maksma. müüge ise ja otse?

Anonüümne ütles ...

to: 13:08
KUI arhiiviasju vaadata.Aga miks sa neid vaatad,mina ei rääkinud arhiivist ja silmanägemisega pole ka probleeme.Ära ürita MIND oma arvamusega siilistada!

Anonüümne ütles ...

Selles samas eilses videos oligi ju Ingridist kasutatud vanu klippe.

Anonüümne ütles ...

Rahunege maha, arhiivirotid ja -rotikesed, see video on Ingridist tehtud sel suvel ehk siis umbes pool aastat tagasi. Ja see, kellele tema figuur elavat huvi pakub, võiks minna peegli ette ja vaadata ennast otse ja profiilis. Kui ikka veel teise figuur huvitab, tähendab see, et oled ülekaalus ja selle pärast õnnetu ja tahaksid näha, et kõik teised on samasugused.

Anonüümne ütles ...

Oumgd ja millised siis kõik need veel välja näevad kes Irja kallal mögisevad ja kes ei märka ise peegli ette minna. Peletiste kari.

Anonüümne ütles ...

Tundub,et meie "dynamic duo" pandigi sitsima.

Anonüümne ütles ...

See pole solvang kui öeldakse, et looduse poolt pole talle just palju ilu antud.Lihtsalt aus hinnang.Hea hoolitsuse puhul saab igast pardipojast luige teha.Aga Irja on tõesti väga negatiivne inimene.Suunurgad on lausa alla vajunud.See teeb ka inimese koledaks.
Rohkem positiivsust ja armastust muudab inimesed kenamaks!!!

Anonüümne ütles ...

Kas vastab tõele, et mõlemad võeti 6-ks kuuks vahi alla? Eelmisel korral kui nad enam ei bloginud olevat olnud samuti kapo-s ülekuulamisel ja kuna nad rikkusid kokkulepet, siis nüüd tehtigi ära.

Anonüümne ütles ...

Loodame,et nad olid hoolsad ja v6tsid vahetuspesu ja oma diabeetikute kuivikud kaasa. OK, Inno vast vahetuspesust ei hooli aga kuivikud oleks m6ttekas olnud. Teab midas seal kinnimajas pakutakse.

Anonüümne ütles ...

Hmmm, Irja on keskmisest kenam eesti naine, selles pole mingit kahtlustki.

Ja ma olen elus piisavalt naisi näinud!

see pilt ÕL-s on loomulikult taotuslik, no enam iroonilisemat lihtsalt ei leidunud.

Sellega on see teema ka lõpetatud, tõstke oma keskmisest rasvasem perse toolilt ja minge oma "töölt" naasvatele jurakatele pekki praadima!

Anonüümne ütles ...

Mina nt ei räägigi paksusest.Loomulikult pole Irja paks, pigem liiga kont isegi.Ma räägin näolapist mis pole teab-mis kena..

Anonüümne ütles ...

"Keskmisest kenama" Irja kiitja võiks kaevuda paari nädala taha blogi arhiivi ja veenduda, kuidas kiidetav laia lõuaga ja väljendeid valimata oma abikaasa eksabikaasa figuuri arvustab, ja leides, et ju on Ingrid rase, pidas ka vajalikuks olevat oletatava lapsukese oletatavat isa tuvastama asuda. Mulle isiklikult tundub, et sellist käitumist ei peaks küll mingi "keskmine kenadus" õigustama.

Anonüümne ütles ...

See välimuse kallal norimine on kuidagi eriti nüri ja madalalaubaline. Kas neile norijaile oleks OK kui I&I oleks maailma füüsilise ilu edetabelis-kas siis oleks nende häbitegudega OK?
Probleem on ikka selles, et inimesed, kes vajavad keskmisest rohkem upitamist ja kiitust ja esiplaanil olemist, on tõrjutud ja tööta. See tekitab trotsi ja siis hakatakse tegema jumal teab mida, et ikka kuskil sõna saada ja figureerida. Ei taibata sedagi, et enamasti on alatoon pilkav ja mõnitav- peaasi, et telesse!
Mina ei usu, et nendele ka shokivangistus aitaks- nad tuleks kuhugi Nepaali mägedesse saata, et nad õpiks mediteerima ja selle läbi oma ego natuke kärpima.
Ingrid peaks aga teesklemise asemel, et teda see sopp ei huvita, hakkama avalikult vastu võitlema sellele jamale. Ainult niimoodi saab sellele lõpp tulla. Pole ju enam midagi kaotada- nagunii kõik tutikarvad ja ihuvedelikud on juba kõikide ette laotatud.

Anonüümne ütles ...

Kas vastab tõele, et miski pedo ja pettur Marko Rose suutis "dünaamik duo" näpud sahtli vahele saada? Mida teised ei suutnud?Minu järeldus siit, et see Rose peab töötama kapole (ilmselt tõmmati tal endal enne näpud sahtlisse).

Anonüümne ütles ...

Pole tähtis, mis värvi on kass, peaasi, et ta hiiri püüab. (Mao Ze Dong)

Anonüümne ütles ...

Kutse peal on ilmumisajaks 09.00. Irja on blogeerinud siin 10.25. Seega ilmselt ei pandud kinni.

Anonüümne ütles ...

irja kutse oli kl 13-neks
niiet ikka kahtlaseks kisub kyll

Anonüümne ütles ...

Kui mendis läks?

Anonüümne ütles ...

Ei tea, pandigi plate peale või?

Anonüümne ütles ...

Kas see polegi Irja kirjatükk, viimane ohe enne mentiminekut


Vaata videot uuesti, mis puutub Ingridisse, siis tegemist oli arhiivivideoga (vaata ka märgendit ülaosas). Praegu on ta nii paks, et arvati isegi lapseootel olema.

14 detsember 2009 12:43

Anonüümne ütles ...

paks laps, ilus laps

Anonüümne ütles ...

ähh, pole neil midagi viga, küllap annavad vene pressile intervjuud.
Aga te minge ja ostke parem Nirti raamat, tuli just trükist ja Rahva Raamatus oli veel ainult mõni alles.
Täiesti arvestatav raamat, muuseas.