kolmapäev, 30. detsember 2009

Üks tagasiside Inno tekstide kohta ja Inno kommentaar

Saabus selline tagasiside:

Ei saa kuidagi väärata ega väänata fakti, et sina kirjutasid oma näo ja nime all Postimehes loo sellest, kuidas oled aastaid abielumehena lõbumajades käinud. Kirjutasid selle teadmisega, millise ilkumise toob see kaasa su pojale. Ise oled kõik teinud. Aga kui oled ise nagu kurikamees tänaval - noh, kui oled nii etteaimamatu ja iseennastki hirmutad, ehk siis pöördud arsti poole.

Inno kommentaar:
aga võibolla ma bluffisin. Ja pole üldse lõbumajas käinud. Mis siis?

Väga raske on midagi kindlat väita selle põhjal, mis ma olen kirjutanud, sest see ei pruugi olla tõsi. Nii võin ma praktiliselt kõik argumendid ümber lükata. Selle asemel, et lahtisest uksest sisse pressida, ja hiljem pettunult üllatuda, et ukse asemel oli hoopis urruauk, võiks targutajad ise näha veidi vaeva ja uurida, mis värk on. Siin kohviku kommentaariumis levinud kontentanalüüsi põhjal võib väita ainult seda, et ma kirjutasin x-hetkel ühte ja y-hetkel teist, ei muud. Asjalood võisid tegelikult olla hoopis kolmandat moodi. Ja võibolla isegi ei kirjutanud mina seda teksti.

Mis mind ennast üllatab, et ka Eesti Vabariigi kohus võtab siit päevikust katkeid ja presenteerib neid absoluutse tõe pähe. See on mingi tõeline hüper-reaalsus. Ma loon kuskile mingi maailma ja see maailm ärkab ellu, koos oma valitsuse, kohtusüsteemi ja muu atribuutikaga. Kas pole šeff värk, või mis? Et lisaks päris, reaalsele maailmale eksteerib veel paralleel-maailm, mis elab selle järgi, mis ma olen päevikusse kirja pannud. Näiteks panen kirja, et peksin kellegi läbi, ja järgmisel hetkel peatub mu maja kõrval politseiauto, sealt astuvad välja mehed ja viivad mu minema kui kurjategija.

47 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuule Inno,kas sa soovid minna valitsusesse tööle?
Üks hea ja soe koht on vaba:)))

Rahandusministeerium

Osakonna põhiülesanne on koordineerida ja korraldada keskvalitsuse strateegilise planeerimise süsteemi ning eelarvestamise arendamist.
Pakutav ametikoht
NÕUNIK (ASENDAJA)
Tööülesanded
# Euroopa Liidu toetuste ja muude välisvahendite planeerimise, rakendamise, seire ja hindamise süsteemide analüüsimine, arendusettepanekute tegemine ning arenduste koordineerimine.
# Juhiste ning õigusaktide koostamine ülaltoodud valdkondades.
# Koolituste ettevalmistamine ja läbiviimine ülaltoodud valdkondades.
# Osalemine riigi strateegilise planeerimise korralduse analüüsimises ning arendamises.
# Osalemine riigi finantsjuhtimise ja eelarvestamise süsteemi arendamises.
# Vajadusel riigihangete ettevalmistamine ning läbiviimine.
Nõudmised kandidaadile
# Magistrikraad või sellega võrdsustatud haridus majanduse, avaliku halduse või õigusteaduse erialal.
# Varasem töökogemus struktuurivahenditega seotud valdkonnas vähemalt 5 aastat.
# Teadmised riigieelarve koostamisest ja seire protsessidest.
# Teadmised Euroopa Liidu toetuste planeerimisest, rakendamisest, seirest ja hindamisest.
# Hea analüüsivõime.
# Väga hea suuline ja kirjalik eneseväljendusoskus.
# Orienteeritud meeskonnatööle.
# Inglise keele oskust kõrgtasemel.
# Hea arvuti kasutamise oskus.
Omalt poolt pakume
# Vastutusrikast, mitmekesist ning arendavat töökeskkonda.
# Toetavat meeskonda.
# Konkurentsivõimelist töötasu.
# Asenduskohta kuni 4. aastaks.
Asukoht Tallinn
Tööaeg Täistööaeg
Kontaktandmed:
Kontaktisik Diane Drenkhan, peaspetsialist
Aadress Suur-Ameerika 1, Tallinn, 15006 Harjumaa
Lisainfo telefonil 611 3569
Internetiaadress http://www.fin.ee

Viitenumber: CVO-145895-EE

Soovitatav on märkida ka kuulutuse viitenumber kandideerimisavaldusse.

Kandideerimise tähtaeg:

10. jaanuar 2010

Labane koht,eks ju?

Anonüümne ütles ...

nojaa, aga siis kui sa valetanuks, milles ma sügavalt kahtlen, siis oleksid sa veel nõmedam ja psüühiliselt natu otu -
ja üldiselt, kui sinu teooria järgi võtta, siis iga ajakirjanik võiks avaldada meedias kõikide ja kõige kohta igat p--a ja siis öelda hiljem, kui tema s..a loobitu on enesetapu teinud --- a ma mõtlesin kõik välja.
innokene, kui sa meedias sõna võtad, siis pane oma väljamõeldistele ette kiri "väljamõeldis", sina aga targutasid ja targutad pidevalt oma väljaütlemiste motoks "kõik ausalt ja avameelselt ära rääkides..."
et kokkuvõttes siis nii, et sa mõtled äkki ka välja, et ingrid on vägivaldne, jne jne.

oh loogikat, loogikat

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Huvitav,kas nüüd läheb Eesti pank pankrotti ja Eesti kroon devalveeritakse vää?Sest Eesti krooni
kattevara on ju venemaa must raha...
Euroopa Nõukogu on rahul rahapesu tõkestamise tegevusega Eestis
21.12.2009

Detsembrikuu alguses Euroopa Nõukogu Moneyval`i plenaaristungil kaitses Eesti edukalt rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise teemalist raportit, mille lõpphinnang toetab Eesti edusamme ja senist tegevust.

Moneyval`i kolmandas hindamisraportis anti Eestis kohaldatud meetmetele kõrged hinnangud. Siiski leidsid eksperdid ka, et mõningates küsimustes tuleks Eesti õigusakte veel parandada ja täpsustada, et tagada suurem vastavus rahvusvahelistele standarditele.

Raportis sisaldunud ettepanekute täitmiseks muudeti mitmeid Eesti õigusakte, sealhulgas parandati ja täpsustati rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadust, karistusseadustikku ja kriminaalmenetluse seadustikku. Vastavad muudatused rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduses jõustuvad juba käesoleva aasta 26. detsembril.

Loetletud muudatused ja vastavate järelevalveasutuste ja prokuratuuri asjakohane tegevus kinnitavad Eestis kohaldatud meetmete efektiivsust ja olid eelduseks arenguraporti edukale kaitsmisele.

Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamine on rahvusvaheline prioriteet, mis hõlmab erinevate riikide asutuste koostööd ja vastavalt seadusele ka ennetavate meetmete rakendamist eraettevõtjate poolt. Arenguraporti edukas kaitsmine on kinnitus ladusast koostööst erasektoriga, kellel on rahapesu ennetamise meetmete rakendamisel kaalukas roll.

Hindamisraportid ja sellele järgnevad arenguraportid omavad olulist rolli rahvusvaheliste organisatsioonide (nagu IMF, OECD jt), samuti erainstitutsioonide ja finantseerimisasutuste ning riikide suhete kujundamisel konkreetse riigi ja piirkonnaga.

„Hindamis- ja arenguraportite head tulemused suurendavad Eesti finantskeskkonna usaldusväärsust, on tunnustuseks toimivale halduskorraldusele ja kohtusüsteemile ning mõjuvad positiivselt riigi reputatsioonile ning loovad selle kaudu eeldused püsivale majandusarengule,“ sõnas rahandusministeeriumi asekantsler Veiko Tali.

Eesti pöörab jätkuvalt suurt tähelepanu rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamisega seonduvatele teemadele. Edasiste tegevuste teravik on suunatud rakendatud meetmete efektiivsuse tõstmisele ja rahvusvaheliste õigusabipalvete täitmisega seonduva koostöö parandamisele. Plaanis on muuta ka regulatsiooni rahvusvaheliselt tunnustatud sanktsioonide paremaks rakendamiseks ning tolliseadust, seoses tolli õigustega kontrollida sularaha deklareerimiskohustuse täitmist.

Moneyval`i neljas hindamisvoor on kavandatud Eestis läbi viia 2011.aastal.

Moneyval (The Committee of Experts on the Evaluation of Anti-Money Laundering Measures and the Financing of Terrorism) on Euroopa Nõukogu rahapesu vastase võitlusega tegelev ekspertkomitee ning selle eesmärk on viia läbi vastastikuseid hindamisi rahapesu ja terrorismi rahastamise vastase võitluse meetmete osas. 1997. aastal asutatud komiteel on 28 alalist ja kaks ajutist liiget.


Lugupidamisega

Katrin Reimann
Rahandusministeerium
Avalike suhete osakond
tel 611 3049
GSM 53 030 146
E-post: katrin dot reimann at fin dot eekatrin dot reimann at fin dot eekatrin.reimann@fin.ee

Anonüümne ütles ...

"aga võibolla ma bluffisin. Ja pole üldse lõbumajas käinud. Mis siis?"

siis oled sa üks mõttetu jutulind. kui tegid, siis tegid. aga ära hakkad mingit udu ajama a la "äkki ma ikka ei teinud". ole siis juba parem üldse vait ja ära solgi eetrit.

Anonüümne ütles ...

Inno - sa kõrbed! Kirjutad oma blogis Ingrid Tähismaast ja mis ta kõik teinud on ning samas tunnistad oma sõnade kohta, et võib-olla on need hoopis bluff. Tead sa isegi enam täpselt, mis on päriselt olnud ja mis välja mõeldud?

Anonüümne ütles ...

ei välista - võisid küll bluffida, mul savi. Täiskasvanud ilmselt teavad, mis on bluff. Lapsed võtavad asju teisiti. Kahju, inno, et sinus on kaduma läinud see väike poiss, kes süütult maailma avasilmi vaatab ja kõike usub. Muidu ehk saaksid aru, kuidas su kunagised üllitised mõjusid sinu poegadele.

Anonüümne ütles ...

Kui ma õieti olen aru saanud, siis Inno kirjutas selle artikli selleks, et vastanduda kõikidele nendele, kes valjul häälel prostitutsiooni ära keelamist nõudsid. Jah, seal on väljamõeldist, aga ka asjalikku juttu: et prostituudid ei ole tingimata sutenööri orjad, vaid tihti hoopis eraettevõtjad, et õnnetutest abielumeestest on paljud kas kasutanud prostituuti või vähemalt kaalunud seda võimalust. Oleneb, millist tõde sa sealt otsid, kas Inno Tähismaa eraelu või seda, mida prostitutsioon endast tegelikult kujutab ja et miks ikkagi mees peaks tahtma prostituudi juurde minna.

Ma usun sedasi, et tõde võib rääkida ka sedasi, et võtad oma nägemuse esitamiseks mingi rolli (lõbunaiste ostja rolli siis) ja elad sellesse sisse. Arvatavasti kasutab Inno tihti just sellist varianti. Kõik ei pea olema sõna-sõnaliselt tõlgendatav.

Anonüümne ütles ...

Tõeline mees, annab sõna, võtab sõna!
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Lugejatele on see blogi naljanurk, peensustesse laskumata meenutan ainult "Kilekoti-Urmase" samastamist "Sind otsides-Urmasega" ja viimase valimiskampaania aegset tingeltangelit. Olgu Puldre see või Puldre teine, aga parem olla poliitikas uppuvalt laevalt põgenenud rott, kui uppunud laev! Kus on kajastused Rakvere volikogu istungitest, Peeter Võsa tähelepanuväärsetest sõnavõttudest ja ettepanekutest korruptantide poolt rõhutud linnarahva olukorra parandamiseks? Vaata tagasi, Inno - kogu Keskerakonna kampaania võib kokku võtta lastesalmi algusega: Peeter Peeter peeretas!
Vaata edasi, Inno - sulle su elu ometi ei ole ainult naljanurk, kuidas saab aga keegi võtta tõsiselt su lahutusjamasid, kui end bluffijana reklaamid? Meedias "Sa oled see, kellena paistad!"

Anonüümne ütles ...

krt nagu mingi eit oled, mehe sõna on mehe sõna, mis kuradi jurakas sa oled? käisid litsimajas, siis käisid,nüüd vastuta ja ära võta sõnu tagasi.

Anonüümne ütles ...

Mis te arvate Võsa väljaytlemisest:"naine teadku kus on naise koht"? Mingis K2 saates jäi silma.Ahh, meenus Ilus ja Valus 2009

Anonüümne ütles ...

Sa puhu seda paska Euroopa Kohtus, ehk keegi viitsib natuke kuulata, no et ammu pole miskit nii lolli nähtud ja muidu ka elu igav. Blogilugejad on sest läminast ammu tüdind, kohalikest justiits- jm ametnikest rääkimata.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Inno,kas sa kuulasid tänast Lõunatundi?
Margus Lepa ja Peeter Kreitzberg käisid välja väga hea mõtte...
Eestil puudub avalik-õiguslik ajaleht...
Inno,kodumaa ootab sind:)))
Mine sa tea,äkki Eesti riigil leidub
niipalju oidu ja kirjutab alla selle lehe loomisele...

Anonüümne ütles ...

Sussisahin Vol.1
05. jaanuar 2007 16:58Inno:
Nüüd siis tean, mis tunne on olla rikka naise mees, ehk siis Suss, Tuhvlialune jne. Seda on raske sõnadesse panna…
Esiteks on kadunud suur stress seoses rahaga. On tavaks, et mees on see, kes peab raha peale mõtlema. Ja kui mehel rulli pole, siis on ta näss, tropp, kelgunöör, mitu kilo kaltsu jne... Ja ma olen nõus olema Suss. Või mis iganes. Aga ma tahan olla hea ja naist masseerida…
Ja nüüd on see siis õnnestunud. Olla oma uuele tibile hea. Lihtsalt niisama, füüri eest! Ja ma ei pea muretsema enam pleki pärast. Kogu aeg mõtlema selle peale, kas saavad kõik maksud makstud. Ja kuidas nad makstud saavad. Irja ju maksab! Tal pappi veel jagub…
Ja ma olen valmis, nagu ennegi, oma tussule süüa valmistama ja pesu pesema. Nõusid pesema. Mulle meeldib naist aidata. Sest ta on nõrgem. Ei jaksa lihtsalt kõike teha. Ma tegelikult tahaksin olla selline mees nagu ma oleks tahtnud, et mu emal oleks olnud. Sest ma nägin oma ema elu vaadeldes, millist meest naisele vaja oleks. Ja nüüd siis tahaks olla selline mees. Aga ei tule mul see veel hästi välja.
Ma olin Inksule ka selline mees, või tahtsin olla, aga ta polnud sellega rahul. Ma ei saanud ega saa siiani aru, miks. Kui ma oleks olnud naine, oleks ma olnud õnnejunn. Aga ilmselt olid Ingridil suured ambitsioonid, mille survele ma ei pidanud vastu. Tahtsin lihtsalt olla mina ise, ja sellisena õnnelik. Mulle polnud vaja, et kogu maailm mind jumaldaks. Mulle piisas, et olen kallis vaid Ingridile. Või siis mõnele prostituudile veel lisaks. Aga mitte kõigile, Linnar Priimäele näiteks…tal oli pisike pliiats ka, ma täiega pettusin seal Angelis!
Jätkub...
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Hundiseaduse aegu
28. veebruar 2007 22:46
Kui mees saab naise käest peksa, siis reeglina ei aita teda keegi. Meest peetakse siis tossikeseks, kes ei suuda naist paika panna. Mulle näiteks heitsid perenõustajad ja lastekaitsjad ette, et ma naist vastu ei löönud, kui ta mind lõi. Ja meest ei usu keegi, kui ta räägib, et naine teda peksis. Näiteks keeldus prokuratuur eesotsas prokurör Luule Pelloga minu avalduse põhjal algatamast kriminaalasja, sest minu tunnistus polnud piisav. Ka lapsi ei peetud tunnistuse vääriliseks. Soovitati hoopis kohtusse kaevata ja Ingridilt suur kahjusumma välja nõuda. Ma ei tea, kelle ma peaks pereasjades siis tunnistajaks võtma? Meil peres kedagi teist polnud peale minu, naise ja laste. Aga naist vastu lüüa ma ei suutnud. Ma tahtsin olla hea mees.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

http://homepage.mac.com/innott/kodukas/paevik/files/25-february-2007.html

Anonüümne ütles ...

Inno, mul on sinust kahju.
Ühelt poolt sa tahaks olla isa ja seista vastu roppusele, mida su eksproua genereerib, teisalt ei suuda sa lastega kontakti luua ja lood tekste, mis nende elu sugugi lihtsamaks ei tee.
Hakka elama, ära mõnita oma eksnaist, vaid võta lapsed tagasi ja hakka neid kasvatama. Ilmselgelt on nemad parimad kohtumõistjad. Ja vänta ülejäänud troppidele mõnuga edasi, IT paneb end püüdlikult ikka ja jälle ise põlema.
Kogu möla sellest, et kohus ei lase, on lihtsalt hale. Üks Eesti mees ei tohiks olla jobu. Sinu lapsi kasvatab degenerant ja sa pole aastaid suutnud selle osas midagi ette võtta?

Anonüümne ütles ...

Sa fucking idiot, Inno. Ja viivadki. Ja viivadki su minema. Kas sa oled n2inud lennujaamades silti "No joking allowed?" See t2hendab seda, et sa ei tohi mingit enda meelest head nalja teha, oma v6lumaailma luua ja inimesi enda ymber lollitada, et sa oled mingi hull pommimees. See kas see on t6si v6i ei ole ei huvita kedagi. Oma s6nast oled sa seotud. Kui seletad, et tapsid kellegi, v6etakse sind kinni ja pinnitakse nii, et sul naljatuju yle l2heb. Keerutada, et see ei olnud sina kes kirjutas, no, siis uuritakse ja v6etakse n2puj2lgi niikaua kuni sa eeluurimiskongis m2daned.

Sa elad ikka t2iesti kuu peal kuskil. Idioot oled v6i?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

ELU ILMA ARVETETA- No bills anymore! ehk mida tähendab vabadus ja sõltumatus?

Vaba on see inimene kes ei pea ostma kütust ja maksma transpordi eest,ei pea maksma toasoojuse ja elektri eest,ei pea maksma kodulaenu ja üüri eluaseme eest,ei ole sunnitud ostma toitu,ei allu meedia ajupesule ja riigivõimude sigadustele(ei maksa selliseid makse mida riigipiruka lähedal olevad mõned jätised on kehtestanud seaduseks)on lojaalne Eesti rahvusele aga mitte korrumpeerunud riigivõimudele mis teenivad võõrvõime,ei ole sunnitud igal sammul kellegile või mingi teenuse eest maksma ja ei pea kellegi heaks tegema tööd,elab oma unistuste järgi ja viib neid ellu jne.

Ennemuistsel ajal inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-seda nimetatakse monetarismiks,kapitalismiks,liberalismiks-selletõttu kõik elanikud üle maailma teenivad pankade kaudu juute...sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...
Religioonid on ju kah tehtud sel eesmärgil,et inimesed näiliselt leiaksid väljapääsu materiaalsest elust aga tegelikkuses jääksid sõltuvateks igasugustest arvetest ja nende kaudu pankadest-juutidest,vaata:
http://dulgerius-taliskitsingublogi.blogspot.com/2009/07/siioni-tarkade-protokollid.html
Youtube:a.David Icke-Big Brother b.The Money masters c.Money as debt
www.thezeitgeistmovement.com www.thevenusproject.com
UUDISED ILMA AJUPESUTA ehk pööbli peedistamiseta-Nõmme raadio www.nommeraadio.ee

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ma teen ettepaneku Eesti meediale kirjutada artikleid ainult sellest kuis inimesed peaksid korraldama oma elu sedasi,et nad ei peaks maksma arveid,ei elektri,ei gaasi,ei peaks maksma kodulaenu,ei peaks ostma kütust,ei peaks maksma makse,ei peaks ostma süüa jne.Kõike seda on võimalik korraldada ja selleks tuleb rääkida aina neist
toredaist viiest asjast mis toob inimesed tagasi küladesse ja täidab kõik külad lastega,ning annab kõigile tööd:
1.TASUTA ELEKTER-katuseharja elektrituulikutel(Rooftop windturbines) ja päikesepaneelidel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter.Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusaja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter:Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com
2.PEAAEGU TASUTA TRANSPORT-elektriautod ja elektriveoautod vajavad ju vaid elektrit aga elektrit saab tasuta maja katuselt katuseharja elektrituulikust...
3.TASUTA ELAMUD(vaid 20 000 krooni) ei ole enam vajadust maksta üüri-talgute korras ehitatud majad päästavad meie inimesi pangaorjusest s.o. kodulaenust,vaata www.savikodu.pri.ee Pange tähele,et ehitusmaterjalide peale kulub vaid umbes 20 000 krooni-Kui mitme kuu üüriraha on see summa linnas? Kui maksad kuus kolm tuhat krooni üüri siis kusagil kuue-seitsme kuu üüri raha asemel saaksid omale kodu kus poleks vaja maksta kellegile üüri...vaba ja odavat maad leidub palju.
4.TASUTA JURIIDILINE ABI:http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html
http://innojairja.blogspot.com/2009/12/rootsi-pangad-liigkasuvotjad.html

5.TASUTA PANGANDUS ehk Islami pangad ei võta laenult intresse:
http://www.idara.com/store/islamic-books/english-books/banking-without-interest/prod_846.html
http://www.sustecweb.co.uk/past/sustec12-3/bank_operates_without_interest.htm

6.Elu läheb ropult kalliks:
www.riigikontroll.ee/.../ka_40070_riigi_tegevus_energiasaastu_saavutamisel_3.06.2009_lopp.pdf -

Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) 2008. a prognoosi kohaselt
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini (1997
püsihindades 120 $). Elektrihind ühtlustub Põhjamaadega elektrituru
avanedes ja Eesti Energia prognooside kohaselt maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
-elama jäävad vaid põllumaa omanikud sest varsti keegi ei jaksa osta toitu...

TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TASUTA ELEKTER ANNAB KÕIGILE TÖÖD...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
elektritsaabtasuta.blogspot.com

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Poebuss seob kui tuiksoon järjest tühjenevaid külasid http://www.vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=10215
Poebuss seob kui tuiksoon järjest tühjenevaid külasid

Ivi Kaarna

Kivi Ivi käib talvel kauplusautos sisseoste tegemas hobuse ja reega.
Foto: Joosep Aader

MAAELU • Tsooru viivalt teelt ära pöörates jõuab metsa vahele ja pärast metsa kohe Luhametsa külla. Küla bussipeatuseni lugesime kokku kaheksa mahajäetud talu.

Luhametsa on saja-aastane küla, mis sõna otseses mõttes talu talu haaval üles ehitati. Mõisnik andis maameestele palgiloa ja nii ongi enamik maju tehtud ümbrit­sevatest metsadest raiutud palkidest. Paljudel tühjaks jäänud majadel on laastkatus kadunud, kuid palkseinad seisavad veel vaprasti püsti.

Luhametsa jäi inimestest tühjaks 1990ndate aastate algul. Veel paar-kolm ­aastat tagasi olid põllud söötis. Nüüd on vähemalt võsa taandumas, sest suurtalunikud on maaharimisega ka Luhametsa jõudnud. Mõnda vanasse majja on ka nooremat rahvast elama asunud. See annab lootust.

Luhametsa on ­kohalike sõnul kõige ilusam kevadel. Puisniitudel õitseb palju lilli, selliseidki, mida enam mujal ei näe. Kuid Luha­metsa on kena ka talvel, kui üle niitude on valuvalge lumevaip ja sellel võib kõrvuti metslooma jälgedega reejälgi näha. Kellelgi on veel hobune ja regi.

Luhametsas pole poodi, sinna käib igal neljapäeval Antsla tarbijate ühistu kauplusauto. Kaubapäeval ongi Luhametsa bussipeatuse lähedal taluõuel koos kenake rahvahulk. Enamasti üle keskea naised, põsed karmist talvetuulest punased. Oodatakse poebussi.

Hobune ja regi seisavad sealsamas. Suksule on villane saanitekk üle turja tõmmatud, et loom külma ei saaks. Kurbade silmadega koera­krants kükitab ree kõrval ja tõstab vahepeal käppi maast lahti, sest pätapatjadel hakkab külm.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kauplusauto on käinud aastaid

Vana palkmaja otsaseinale on keegi naelutanud suure roostes sildi, millel on kiri: kauplusauto tuleb… Kellaajad on ammu kustunud, sest silt pärineb veel tollest ajast, kui enamik Luhametsa rahvast töötas Sverdlovi kolhoosis. Tuleb välja, et ka siis käis Luhametsas kauplusauto. Ikka Antsla tarbijate ühistu oma. Pikk traditsioon poebussi abil kaugemaid ja üksikumaid paiku teenindada jätkub ja nagu ütles ühistu kaubandusjuht Loore Jõela, pole esialgu plaaniski seda traditsiooni rikkuda.

Loomulikult peavad ka vallad oma panuse andma, et bussi käigus hoida. Võru tarbijate ühistu poebuss tegi oma viimase ringi mullu 29. veebruaril.

Sealt ta tulebki, suur 13-tonnine ja kandiline, heast-paremast pungil. Naised kogunevad taluõuelt tee äärde. Buss nõksatab seisma ja Renne Nurmetalo avab ukse. Kitsukese leti taga istub Margit Puura. Teine paar kauplusautol on Natalia Aidla ja Heiki Sander.

Luhametsa rahvas on ikka öelnud, et nende kauplus­auto on kui kaubamaja, kust saab kõike osta. Isegi koertele-kassidele on mõeldud. Renne aitab inimestel ­kauba lettidelt ja külmikust kätte saada, Margit arvutab ostu­summa ja siis viib Renne noosi memmedele saani peale või tõstab Kivi Ivi rekke. Tema see hobusega naine ongi ja koju sõites lubab ree peale võtta niipalju naisi, kui sinna mahub.

Kauplusautot oodates on inimestel külauudised räägi­tud. Kitsukeses autopoes toimetatakse vaiksel nohinal. Mõnikord tuleb bussi peale tagasi ronida, sest midagi ununes osta. Ühte ütlesid kõik luhametsalased: hoidku taevas selle eest, et kauplusauto käigust võetakse! „Kauplusauto on kui elu tuiksoon külade vahel. Ta on ühenduslüli ja kokkusaamise koht,” lausus Naima. „Ärge võtke meilt poebussi ära!”

Enne jõule osteti ­palju maiustusi, mandariine, pipar­­kooke, napsi, vorsti ja loomu­likult igapäevast ­leiba-saia. Viimast korda sel aastal on poebuss ­Luhametsas ­homme. Naised lubavad Ren­nele ja Margitile, et nad ei lase vana aasta viimasel päeval kauplusautot Luhametsast enne minema, kui pisike pidu on peetud. „Meie toome vorstid ja süldi, teie poolt on pisike pits,” naerdakse seltsis.

Elus on kõik kõigega seotud

„Kauplusauto tõi mullu pisikest kahjumit ja toob ilmselt ka tänavu. Eks lõppev aasta näita täpsemalt. Kui väga me ka ei tahaks inimestele vastu tulla, kaupluse käive on see, mis otsustab. Kauplusauto käive aga langes tunduvalt siis, kui maainimeste pension hakkas pankadesse laekuma. Inimene läheb Võrru või tuleb Antslasse pensioni järele ja käib ühtlasi poes. Paari nädala pärast tullakse tavaliselt pensioni teist poolt välja võtma ja käiakse jälle linnas poes. Nii ongi, et linnapoodidel sel ajal käive tõuseb ja maapoodidel ning kauplusautol langeb. Leiba, saia ja piima müües ei jõua ühtegi poodi pidada,” seletas Loore Jõela.

Samas ei saa ju leiba-saia kuuks ajaks valmis osta. Poodi on maal kogu aeg vaja.

Antsla tarbijate ühistu kauplusauto teenindab kümmet valda: Antslat, Mõnistet, Varstut, Sõmerpalut, Rõuget ja Urvastet Võrumaal ning Sangastet, Tahevat, Tõllistet ja Karulat Valgamaal.

Ühinedes Luhamaa ja teiste maainimestega soovime, et vallad toetaksid poebussi ringe, et ratastel kauplus kunagi tulemata ei jääks. Maaelu on niigi hapraks muudetud. Maainimeselt on võetud kõik, alates piimapukkidest kuni poekeseni, kust oma igapäevast leiba osta, ja kõik see, mis sinna vahele jääb.

Anonüümne ütles ...

idioot. sa oled täiesti lollakas.
kes siis siia kirjutab, kui sina ei kirjuta? kellele sa oma paroolid andsid? haige inimene oled.ega see pole vaba kommentaariumi nurk, kus kirjutab, kes tahab. siin peab ju sisse logima.
kui sa ise otu oled, ei tähenda see seda, et teised otud on.

Unknown ütles ...

Siinkohal päri, teksti aluseks võtmine kohtus (ajakirjandusliku) eeldaks:
a) et tõesti Sina selle kirjutasid, mitte keegi teine Sinu nime all.
b) et Sul oli tahtlus selle tekstiga kedagi mõjutada.

Isegi USA kohus ei käi nii vabalt tõenditega ümber, niipalju kui mina lugenud olen.

Meil on vähe asjalikke advokaate, veel vähem prokuröre ja sisuliselt ülivähe pädevaid ning ausaid kohtunikke.

Anonüümne ütles ...

Huvitav kas Rämmel peale pettuste ja rumalate sõnavõttude ka midagi muud oskab?
Sõnavõtud seadusandlusest, poliitikast "on tõesti tase" :D

Anonüümne ütles ...

no viimane päev teil võimalik ingridile ära panna. homme algab isakese poolt välja kuulutatud ajakirjanike kaitse aasta. siis peate ju leivaisa kätt suudlema ja head kirjutama.

Anonüümne ütles ...

Point on ju selles, et sa põhjustasid oma lastele halba ja kannatusi.
Ükskõik, mida sa nüüd räägid ja salgad ja keerutad.
Kirjutamine on ka tegu, kusjuures , tõepoolest, sa kogu aeg vannud, et räägid ainult tõtt.
Sul on lihtsalt side tegeliku eluga kadunud, pole ka ime seal Rakvere urkas maise tagumiku taga. Ravi oleks asjakohane.

Anonüümne ütles ...

Rämmel on suhteliselt rumal inimene (eriti õigus- ja poliitikateadmiste kohalt), aga aktiivse lollina on ta osanud mõneti tähelepanu orbiiti kerkida. Kiiduväärt on tema juures siiski see, et ta on pidanud õigeks Inno ja Irja poolt mahavaikitud Juhan Saul-Grossi kriminaalsest olemusest, arusaamatul kombel kaitse alla võetud petisest ja lastepilastajast Marko Rosest ja veel mõnest muust tegelasest ausalt rääkida.

Anonüümne ütles ...

innoga 100% nõus,
kriminaalasjades peavad tõendid olema kohtus tõestatud 100%, aga tundub, et tsiviilkohtutes on tõesti mingi 2 standard, et kellegi ütlusi võetakse absoluutse tõena, fakte kontrolimata.
endalgi samad kogemused, nii et tean millest räägin

Anonüümne ütles ...

Inno võis ju lõbumajas käia, aga Tähismaa-Ingrid sõidab purjuspäi autoga. PM omad rääkisid.

Anonüümne ütles ...

Mina sai ka samamoodi aru nagu 0:00

Anonüümne ütles ...

ytle aga ohmudele, et see, mis ma rääkisin, pole tõsi ja ohmud satuvad segadusse, justkui kaotaksid pidepunkti. ja oh siis seda kaagutamist...
sest ohmud ei ole võimelised iseseisvalt teri sõkaldest eristama.

Anonüümne ütles ...

Aga ütlegi siis välja, et sa oled valetaja. Nii nagu valetavad edagar, vilja ja teised kaabakad. ongi paras punt kokku saanud.

Unknown ütles ...

Ma ei oska öelda, et ma loll oleksin, kuid ilmselt olen. Las faktid räägivad enda eest. Olen esindanud kliente ca 29 asjas ja neist 24 võitnud. Jah, muidugi olen rumal.

Anonüümne ütles ...

Aga Veiko Sa pane need 24 võitu enda blogisse üles, kuidas muidu need faktid rääkida enda eest saaks?
Muidu on ainsad faktid sinust ametlikud teadaanded mis räägivad tõesti enda eest, tagaseljaotsused, hagimenetlustest kõrvalehoidumine jms. Juura.ee foorumil ei hakka siin juures pikemalt peatumagi.

Anonüümne ütles ...

Juura.ee foorumi põhjal on Veiko Rämmel vähemalt 29 inimeselt olematut õigusabi lubades raha välja petnud. Kui panin Veiko Rämmeli nime KOLA-sse (kohtulahendite register) ei tulnud sealt esindamise kohalt suurt midagi välja; KIS-ist pole mõtet otsidagi, 2005aastast hakati esindajalt lõpuks juristidiplomit nõudma, Rämmelil puudub isegi keskharidus (Teoloogia Akadeemia unustas keskkooli lõputunnistuse küsimata, st. Rämmel lubas selle hiljem järgi tuua ning ei toonud). Muide keskkool on lõpetamata ka Saul-Grossil, seega on tema jutt mingites merekoolides ja filimiinstituutides õppimise kohta selge plära.

Anonüümne ütles ...

Too Rämmel ei oska isegi ilma elementaarsete õigekirjavigadeta oma mõtteid kirja panna, mis siis kohtuhagidestki rääkida.

Anonüümne ütles ...

Ja kohtute dokumendiregister näitab Rämmeli kohta, et tegemist on tõelise "nipernaadiga", omades mõne aasta jooksul vähemalt 29 erinevat asukohta.

http://www.kohus.ee/cdocs/index.php?index=1

Anonüümne ütles ...

Mina sain 2006-2009 Veiko Rämmeli erinevaid elukohti kohtute dokumendiregistrist uurides sellised andmed:

Jõgeva Liiva 2-30;

Pärnu mnt 69-245, tln;

Väike-posti 27d, pärnu;

Liiva 6-4, Jõgeva;

Risti 2b-5 tln;

Tellise 1-33, Jõgeva;

Pärnasalu 26-3 Saue;

Nõmme tee 2-30, Tln

See kõik on viimase kolme aasta tulemus, raevukad võlausaldajad on kohtule esitatud hagides märkinud Rämmeli sellised teadaolevad elukohad. Juhan Saul-Gross rääkis mingis videos, et Rämmel olevat paar päeva ka tema vaestemajas veetnud, kust talle kolmandal päeval jalaga tagumikku oli antud.

Selline "esindaja-advokaat" siis.

Anonüümne ütles ...

Selle pärast siis Tartu Maakohtu Jõgeva kohtumaja 08.09.2009 ei teadnudki, millisele nimetatud aadressitest markantsele "jurist" Rämmelile kohtuteadet hagist tema vastu saata. Info ametikest teadaannetest.

Unknown ütles ...

Aga miks ma peaksingi, vorst vorsti vastu....edasi loe ise.

Unknown ütles ...

JUST.KOLA.EE RÄÄGIB ENDA EEST.

Anonüümne ütles ...

Arvestades Rämmeli tausta, on diil vorst-vorsti vastu kahtlane ja pealegi 29 olematust faktist rääkis kes?

Anonüümne ütles ...

Kas pidasid neid 5 tulemust töövõitudena silmas mis kola.just.ee välja annab? :)

Anonüümne ütles ...

Mulle hakkab see Rämmeli tegelaskuju juba rohkem meeldima. Ainuüksi tema pärast ma kommentaare loengi, et näha, milliseid värvikaid purskeid ja turtsatusi temalt võib oodata. Nii et loodan ilusal uuel aastal veelgi temast kuulda.

Anonüümne ütles ...

Veiko võiks muidugi ise rohkem omi mõtteid avaldada, siiani suht Copy-Paste värk tal blogis. Oootame tuleval aastal rohkem originaalsust Veiko!

Unknown ütles ...

Eks ma siis üritan.