kolmapäev, 16. detsember 2009

Valitsus talitab kohviku näpunäidete järgi


Väljavõte Äripäeva veebist.

Nagu soovitas kohvik juba aasta algul, ongi valitsus minemas seda teed, et ostab Estonian Airi välja. Sest vastasel korral juhtub suure tõenäosusega nagu Swedish Match- iga, välismaine investor laseb ettevõtte pankrotti ja hakkab ise oma äranägemise järgi lende korraldama. Mis tähendab, et inimesed hakkavad sõitma Kiievisse Stockholmi kaudu. Nii nagu vene ajal sõideti Stockholmi Moskva kaudu.

Estonian Air võiks leida omale mõne unikaalse niši, nagub seda on teinud Finnair oma Aasia-lendudega, mida kasutab kogu Euroopa. See unikaalne nišš võiks olla näiteks lennud endise NLiidu keskuste ja Euroopa vahel, kuna eestlased teavad hästi, mis meeldib venelastele, ja mis meeldib Euroopa rahvastele. Eesti on ajalooliselt olnud sild ida ja lääne vahel, viimasel ajal on Soome hakanud seda rolli endale napsama, seoses Eesti ja ida vahelise tüliga, ent selle rolli peaks tagasi võitma. Praegu on aeg, kus ida ja lääs tahavad omavahel ära leppida, nii nagu see juhtus ka pärast NLiidu kokkuvarisemist, ning eestlased võiks seda ära kasutada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis kuradi tõmblemine siin banaanias on? Müüme ja siis ostame kallimalt tagasi, nagu Raudteest veel vähe oli! Kes saab seekord paksu ümbriku?
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Türjod, soovitage siin igal inimesel maailmas hingata ja te näete, kuidas terve maailm teie pilli järgi tantsib.