kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Eesti Vabariik - suurküüditaja

Eesti Vabariik, kes küüditamise idealiseerijaid suurisõnu hukka mõistab, on ise suurküüditaja.

Kui meie ukse taha tulid aprilli lõpul läbiotsijad, siis kirjutasin, et ka küüditajad tulid alati varahommikul. Meid ei viidud küll ära, aga me kodu tuuslati põhjalikult läbi.

Aga Eesti Vabariik on küüditanud Johan Bäckmani, saates ta kaks korda piirilt tagasi. Samuti on Eesti Vabariik küüditanud hulgaliselt Läti antifašiste, organisatsiooni Naši liikmeid ja paljusid teisi, kes on tulnud siia vaid meelt avaldama, teistsugust arvamust väljendama. Esimesed saadeti piirilt tagasi, teised saadeti riigist välja.

Meil armastatakse rääkida küüditamisest ning igaüht, kes leiab ses ka midagi meeldivat, karmisõnaliselt hukka mõista, kuid oma pimedas vihas ei märka Eesti Vabariik ega ta riigi kõrged võimuesindajad lihtsat ja piinlikku tõsiasja: seda tehes on temast enesest saanud suurküüditaja. 

Sest mis muu kui küüditamine on kellegi arvamusavalduste pärast riigipiirilt tagasi saatmine ja maaletulekukeelu kehtestamine, kellegi meele avaldamise pärast riigist välja saatmine ja uuesti sisse sõita keelamine? Ka küüditajad saatsid maalt ära inimesi, kes neile ei meeldinud ning põhjused olid väga erinevad. Enamasti oli põhjuseks kahtlus, et tegu on riigivaenuliku elemendiga. Inimestega, kes on selle riigi ja selle riigivõimu vastu. Kui Johan Bäckmanile ja Marjana Skvortsovale kehtestatud maaletulekukeeldusid lugesin, tabas mind õõvastus. Samad sõnad, kui kauge mineviku kummitused: on riigile ohtlik, äärmuslane, õhutab poliitilist vihkamist, organiseerib ühisaktsioone ja provokatsioone, on riigi- ja rahvavaenlane.

Ka metsavennad ja need, keda nõukogude võim küüditas, olid riigile ohtlikud, äärmuslased, õhutasid poliitilist vihkamist, organiseerisid ühisaktsioone ja provokatsioone, olid riigi- ja rahvavaenlased. Või vähemasti toodi seda küüditamise põhjenduseks. Nagu nüüdki.

Riik, vaata endale näkku. Ja anna oma koerale, kelle nimi on Kapo, jalaga.

See, mida Eesti Vabariik teeb oma kriitikutega, on moodne küüditamine.

Eesti Vabariik, mis inimesi lõdva randmega küüdirongile mõistab, on saanud suurküüditajaks. Üheks suurimaks demokraatlike väärtuste eirajaks Euroopas.

Läheb kaua, kuni endalt selle häbi maha peseme.

Küüditatutest enestest said küüditajad.

Think about the irony of that. 

52 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Täpselt nii käitub iga normaalne riik oma vaenlastega.

Anonüümne ütles ...

palju teile Kremlist makstakse?

Anonüümne ütles ...

Küüditada saab kodust. Soovimatutel külalistel paluti lihtsalt lahkuda.

Anonüümne ütles ...

A mis te siin veel passite, otsige omale uus kodumaa, või pole võimalik kuna Inno kahtlustatavana on allkirja vastu vabaduses ja ei tohi üle 24 tunni kodust eemal viibida.

Anonüümne ütles ...

No nii lolli iba ma küll ei oodanud, kui Sind ennist millalgi kiitsin! Minu 40-ndatel küüditatud vanaonud ja teised sülelastena Siberisse viidud sugulased olid siis kõik "ohtlik element" või? Eesti riik pole erinevalt endisest NLiidust küüditanud ühtki süütut inimest! Kahtlast elementi, kes ohtlikud riigile ja eiravad selle seadusi.... jah, võib olla, aga sedagi on raske küüditamiseks nimetada.
Te olete selle dosoriga semmides ikka täielikult kodumaa ajaloo ära unustanud või näete seda nüüd mingist "antifašistlikust" kõverpeeglist. Papa Georg on küll juba ammu hauas kõhuli....

Inno ütles ...

Eelmisele kommijale, kes millegipärast armastab oma teksti jupitada, ütleks niipalju, et NORMAALSES riigis ei küüditata inimesi nende vaadete ja arvamuste alusel.

Aga nii nagu saab väärkoheldud poisist endast pedofiil, saab ilmselt ka küüditamise läbi teinud ühiskonnast küüditaja. Sest seda hakatakse pidama NORMAALSEKS.

Nii nagu peetakse Eestis normaalseks inimeste tagakiusamist nende arvamuste ja vaadete põhjal.

Unknown ütles ...

irjake, kas teil on innoga mingi masohhistlik kompleks, et mida rohkem meil vaenlasi on, seda suuremat naudingut sellest tunneme?

needsamad te "uued sõbrad" on paadunud kaabakad ja eesti riigi paadunud vaenlased.
üks küsimus ka: kuidas sa sellega leppida suudad, et üks põhjus miks nad eestit sõimavad ja fashistlikuks nimetavad, on asjaolu, et sinu isat ja tema relvavendi meil ka riiklikul tasemel vähesel määral siiski austatakse - vähemalt ei sõimata natsikurjategijateks?

Anonüümne ütles ...

Liit küüditas pursuisid, pursuid küüditavad oma vastalisi. Kuna vahet pole on aeg asi päevakorrast maha võtta.

Anonüümne ütles ...

Vaata ise aga ära levita
http://rapidshare.com/files/334537881/iitv.rar.html

Unknown ütles ...

Inno: "Eelmisele kommijale, kes millegipärast armastab oma teksti jupitada, ütleks niipalju, et NORMAALSES riigis ei küüditata inimesi nende vaadete ja arvamuste alusel."

Võrreldes Saksamaa, Austria Shveitsi ja mitmete teiste Euroopa riikidega on Eesti sel juhul ju lausa megaNORMAALNE riik. Sa ilmselt tead, mis akristused neid riikides on mõne ajaloosündmuse suhtes kahtlemise või teatud sümboolika kasutamise eest ette nähtud?

Inno ütles ...

22:35le:
tõesti, need inimesed küüditati 1940ndatel põhjendusega, et nad olid "ohtlik element".

Ja millel põhineb väide, et Eesti riik pole küüditanud ühtki süütut inimest? Inimesed on maalt välja saadetud ilma mingi kohtuotsuseta. Sisuliselt toimib Eestis samasugne troika süsteem nagu see oli 1940ndatel. Seda ainult ei taheta või on raske tunnistada.

Ma saan aru, et suur on kiusatus tehtud ülekohtule samaga vastata, ent seda ei saa pidada NORMAALSEKS.

Anonüümne ütles ...

Juuniküüditamisel 1941 küüditati Eestist ca 11000 inimest (kogu sõbraliku NSVL territooriumil 100 000 inimest), märtsiküüditamisel 1949 ca 22 000 inimest. Need olid inimesed, kes viidi oma kodudest kaugele võõrale maale. Jutt sellest, et Eesti on samasugune küüditaja kui emake Venemaa või selle kriminaalne diktatuur on sama küüniline nagu võrdsustada sõbralt viieka laenanud, kuid tagasi maksmata jätnud kodanikku Ponzi või isake Madoffiga. Kuid oma eesmärgi täitis: oli provotseeriv ja saite kommentaare. Kuid selliste väljamõeldiste asemel võiksite lihtsalt kirjavigadega kirjutada: tõmbaks sama palju tähelepanu ja oleks sama intellektuaalne ja intrigeeriv.

Inno ütles ...

22:44le:
kas meil on siis mingi lasteaed siin, et kui üks sööb ees 10 jäätist korraga, siis peavad kõik seda järgi tegema või?

Anonüümne ütles ...

Head aru kaotanud blogijad, 27. jaanuaril on kalendri järgi Holokausti ohvrite mälestuspäev, kas teil on plaanis oma neostalinistidest sõpradega ka üritusi selle meeldejääva tähtpäeva tähistamiseks? Ja kas on loota lugusid teie sulest Eesti Vabariigi ja eestlaste poolt sooritatud kuritegudest selle valitud rahva vastu?

Inno ütles ...

22:46le:
miks siin arvudega vehkida, asi on põhimõttes. Eesti mõistes on ka 10 inimest suur arv.

Anonüümne ütles ...

Kõige kohutavam piin iga mehe jaoks on näha, kui edukaks, ilusaks ja õnnelikuks on saanud tema endine naine.
Ingridist tahaks lugeda ammu juba!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Stalin küüditas inimesi eelkõige seetõttu, et nad polnud homo sovieticused.

Balti riigid olid Nõukogudemaale ülioluline geostrateegiline piirkond, hüppeplatsdarm planeeritava "suure Euroopa vabastusretke" jaoks. Loomulikult tuli sellisest tundlikust MILITAARpiirkonnast kõik vähegi mittenõukogudemeelne element välja rookida.

Ja nõukogudevaenulikud oli Stalini silmis kõik need, kes polnud 100% tema poolt.

Siin polnud tegemist midagi sellega, et eestlane on töökas ja seadusekuulekas rahvas, keda koheldi ebaõiglaselt. Tegu oli terrorirezhiimile omase ainumõeldava tegevusjoonisega.

PS Inno, ka mina kiitsin sind kunagi aga mina pole see eelmine sõimaja.

Anonüümne ütles ...

Kui teie uued sõbrad võimule peaks tulema, siis ei küüdita nad loomulikult kedaga peale vaenuliku elemendi, kelleks on kõik eestlased. Sina Irja eriti kui kommarite vastu relvaga võidelnu tütar. Häbi teil ka pole, olete mõistuse kaotanud.

Anonüümne ütles ...

Igal riigil on õigus välja saata võõrriigi inimene, kes tuleb selle riigi pinnale nagu külaline ja kukub siis sitaste jalgadega puhta põranda peal trampima, oma õigust nõudma ja selle riigi kodanike vastu toimepandud mõrvasid õigustama.
Vt. Bäckman, vt Dozor.vt Naši.
Väikeriik Venema kõrval seda enam ei saa lubada endale igasugu FSB agente.
Irjal on tähelepanu ja tunnustuse puudus, rahapuudus ka muidugi, aga kõik ei tohiks ikka müüdav olla.

Inno ütles ...

22:52le:
kas antifašism on neostalinism? Siis peaks enamik maailmast olema neostalinistlik.

Holokaust on vaid üks väike osa fašistlikest ilmingutest, ainult ehk kõige tuntum tänu juutide pidevale trummipõristamisele. Ent ka eestlased olid ja on jätkuvalt fašismi ohvrid. Ka stalinistlik NLiit kätkes endas fašistlikke elemente nagu ühe partei võim ja kitsa eliidi valitsemine masside üle.

Anonüümne ütles ...

kes need kümme on?

Inno ütles ...

23:01le:
millise võõrriigi? Soome ja Läti on ühtviisi Euroopa Liit. Sama loogika järgi hakatakse varsti "valesti mõtlevaid" tartlasi Tallinnast välja ajama.

Sellise asja põhjus on üks: ennast täissöönud ametnikud on peast lolliks läinud ja ei oska oma võimuga enam midagi tarka peale hakata.

Ja kust selline arvamus, et need tagakiusatud võimule tulevad? Nad on nii allasurutud, nii maa sisse tambitud, kust see "võim" paistab? Kuidagi paranoiline, kas pole, kui võimulolija peksab inimest, kel pole mingit võimu ega ka õigusi, ning õigustab seda sõnadega: "et äkki ta tuleb võimule". See on mingi kuramise perverssus. Täpselt sama nähtuse teises otsas on Tiit Madisson, kes peksti vaeseomaks põhjusel, et ta oleks vastasel korral ihuüksinda riigi kukutanud. See on selge hullumaja kandidaadi jutt.

Anonüümne ütles ...

irja!!!, küüditamine oli see kui oma eestlane oma eestimaalt venemaale saadeti. kui venemaalt või mõnest teisest riigist mitte eestlane eesti riigipiirilt tagasi saadetakse, see pole ju küüditamine!

Unknown ütles ...

Inno: "Sisuliselt toimib Eestis samasugne troika süsteem nagu see oli 1940ndatel."

See on väga alatu seisukoht nende inimeste suhtes kes omal ajal süütult maha lasti või Siberisse küüditati. Võrrelda Bäckmanit nendega on pehmelt öeldes rõve.
Taolise seisukoha peale pööraksid hauas ringi näiteks ka Irja isa võitluskaaslased.

Unknown ütles ...

Inno: "millise võõrriigi? Soome ja Läti on ühtviisi Euroopa Liit. Sama loogika järgi hakatakse varsti "valesti mõtlevaid" tartlasi Tallinnast välja ajama."

Näide on absurdne, kehtiv seadlusandlus lubab vabalt kehtestada EU Riikidel sissesõidukeelde. Samamoodi on Eesti rahvuslastel keelatud sõita välismaale teatud sündmustele.

Ikkagi ei saa aru, miks te neid Öise Häbi pärdikuid toetate? Saan aru, et olete Ansipi ja praeguse valitsuse vastu aga miks vaja just vene äärmuslasi toetada? Kas Madissonist ei piisa?

Inno ütles ...

Kui lasta niimoodi käituda venelastega, tullakse varsti ka eestlaste kallale. Ja juba on tuldud, näiteks täiesti eesti oma loomakaitsjaid tümitatakse samadel ajuvabadel põhimõtetel, stiilis, et "äkki saavad võimule". See ongi fašism, kus võim ehk väike klikk otsustab, kes "saab võimule" ja kes mitte. Kõiki, kes veidigi teisiti mõtlevad ja arvavad, pekstakse ja tuuakse põhjenduseks, et "äkki saavad muidu võimule".

Anonüümne ütles ...

võtke need õhtused rohud juba ära....
revolutsionäärid õhhõhhh

Inno ütles ...

Ja see jutt, et "seadusandlus lubab", on ka omamoodi kummaline. Hiljuti oli ETV Pealtnägijas hea näide Märt Vooglaiu pere näitel, kuidas täissöönud ametnikud tõlgendavad mõistet "seadusandlus lubab". Kus siis inimene arreteeriti kodus selle eest, et ei teatanud õigel ajal, et oli oma krundil rohu ära niitnud.

Anonüümne ütles ...

aga miks bättmänn soomes ei taha olla?

Anonüümne ütles ...

kuidas neid loomakaitsjaid piinatakse?

Inno ütles ...

kutsutakse "kohvile" neid, nende vanemaid, vanemate tööandjaid, nende tuttavaid ja sõpru, kinnitatakse, et neil pole Eestis tulevikku, kui oma veendumustele truuks jäävad.

Inno ütles ...

bäckman ongi soomes, eestis käib vaid mõned korrad aastas. nüüd küll tänu kohtuasjale ka tihemini.

Inno ütles ...

muide, kõik eestlased on revolutsionäärid, kui viisid läbi laulva revolutsiooni. mis näitab, et revolutsiooni võib teha ka rahumeelsel teel. revolutsioon ei tähenda tingimata vägivalda.

Anonüümne ütles ...

kuule inno, mis rumalat kiusu siin aetakse, et sind tahetakse kinnimajja pista ja su blogi-laps kinni panna? kas nõdrameelsete sonimine või pead tõesti öösiti kohver ukse kõrval-nagaan padja all magama?

Irja ütles ...

To 22:29 - normaalne riik peab oma vaenlasteks vaid neid, kes tema suhtes vägivalda pruugivad või vägivallaga ähvardavad (nt WTC õhkinud terroristid). Johan ei ole seda teinud, samuti Läti antifašistid, samuti Marjana Skvortsova.

Normaalne riik ei vasta kunagi vägivallatule protestile (arvamusavaldused, tekstid) vägivallaga. Türannia tundemärgiks, muide, ongi see, et vägivallatule protestile vastatakse vägivallaga.

Irja ütles ...

To 22:23 - kas küüditamise definitsioon on selline? Et saab küüditada vaid kodust. Küüditamine on ju oma olemuselt sunduslik ärasaatmine ning just seda Johani ja teistega tehti. Lihtsalt seepärast, et nende arvamused ei meeldinud.

See ei saa olla põhjus, miks inimest küüditada.

Irja ütles ...

To 22:35 - võrdlesin vaid praeguse riigi retoorikat nõuka retoorikaga. Loomulikult polnud 40ndatel küüditatud "ohtlik element". Aga see oli nõuka retoorika. Täpselt nagu Eesti Vabariigi retoorika praegu, kus ta ütleb, et Johan Bäckman jt on ohtlikud.

Anonüümne ütles ...

irjale 22:23, jah täpsemaltöeldes kodumaalt. sinu kodumaa on sinu territoorium, ja kui sinu territooriumilt sind keegi minema saadab, siis see on küüditamine. kui sa mõnda külalist uksest sisse ei lase, siis see pole veel küüditamine!

Anonüümne ütles ...

ja veel irja, kui sulle keegi näiteks ei meeldi, siis kas kohusetundest, kuna see inimene juba su uksetaha tuli, lased ta ikka sisse? seejärel kuulad ära mis tal öelda, võibolla tahab sõimata sind, võibolla tahab teha lihtsalt kriitikat, võibolla tahab toa segi peksta... oled valmis kõigeks ja lased ta uksest sisse lihtsalt sellepärast, et ta tuli su uksetaha, tahab sulle koju tulla? näiteks kriitikat saab teha ajakirjanduses, kirja teel, jne. ei pea selleks kambaga piiritaha tulema, loomulikult tekib kahtlus, mis on nende inimeste tegelik soov.

Anonüümne ütles ...

see, kui keegi tema arvamusavalduste pärast piirilt tagasi saadetakse, sissesõitu keelatakse või niisama rumalalt kotitakse, näitab võimu täidesaatjate ehk ametnike hirmu nende kiusatud kodanike vastu. lihtsalt pime hirm ja enesekindluse puudumine. hirm aga teatavasti tuleneb rumalusest...
seni, kuni meid juhivad ja valitsevad rumalad, peame leppima ka kurjuse ja vägivallaga.

ken taur

Anonüümne ütles ...

ken taur üks asi on arvamuseavaldamine, teine asi on vaenu õhutamine ehk laim ja teadlik-süsteemne-sihipärane valetamine.
oled kindel et inimesi on saadetud arvamuseavalduse pärast piirilt tagasi. kuidas sa seda ette kujutad? tuleb piiril keegi ja küsib "miks eestisse lähete?", "Lähen arvamust avaldama!", ja et piirilt öeldakse "ah nii!, ei siis me teid küll ei lase eestisse, minge tagasi!" ... kas sa tõesti usud et nii ongi v?

Anonüümne ütles ...

Irjakene, mis WTC teemat puudutab, siis te panite väga täppi et need tornid õhiti, justnimelt õhiti.

Ja terroristide poolt, aga need ei olnud habemikud tüübid Afganistani koobastest, vaid tumedates soliidsetes ülikondades härrasmehed kolmetähelistest organisatsioonidest...

Saan aru, et te olete väga targad, toredad ja armsad aga sellegipoolest tasuks googeldada selliseid märksõnu nagu Building 7,
nanothermite, Larry Silverstein, Loose Change, dr Niels Harrit

Anonüümne ütles ...

kes teab, kus on tõde ja kus on vale?
ja kes otsustab, kumb pool süsteemselt ja sihipäraselt valetab?
ma ei ole kindel, et justnimelt eesti võimuorganid süsteemselt ja sihipäraselt ei valeta ja ei kujunda avalikku arvamust (ajupesu). riigi senine käitumine annab alust nii arvata :)

ken taur

Anonüümne ütles ...

Ingeri mutt on ikka täiesti tiblastunud mõtlemisega. Kas tegu on küüditamisega kui sind või kedagi teist mulle mittemeeldivat oma korterisse ei luba?

Anonüümne ütles ...

Irja ja Inno, tegelikult on Bäckmanil ja Hietanenil Eestis veel eestlastest sõpru (loodan, et see teie tuju ei riku). Kas te 8. mai liikumisega ka kontakti olete võtnud? Nemadki rõõmustasid vahtkonna õigeks mõistmise üle, on püüdnud mõista küüditamist ning leiavad, et Hietaneni seisukohad väärivad tõlkimist ja avaldamist.
Lihtsalt uudishimust küsin. Need on sellised targad tüdrukud seal. Huvitav oleks näha, kuidas te omavahel klapite :D

Anonüümne ütles ...

Mina ei taha Eestisse inimest, kes kirjutab raamatu sellest, et Siberisse saatmine oli kooliekskursioon ja kes pooldab Eesti iseseisvuse kukutamist nagu Bäckman.
Teie sõbrad on kinnimakstud agendid ja teie samuti. Ja nad on kutsutud ja seatud siis samasuguseid ülesastumissi provotseerima nagu pronksiööl toimusid- lolli massi leiab ju ikka, kes poode röövida tahab.
see on juba ammu avastatud stalinistlik nipp, peaasi, et veri voolaks,siis saab ju jälle riiki ja politseid süüdistada.

Anonüümne ütles ...

Poliitika on kõik siin vaht ja jama. Põhjus on selles, et kui Inno oma kohtuasjades Iingridile alla jääb, siis on hea laulda, et makstakse kätte vabadusvõitluse eest.
Pole üldse nii elegantne kui mees jääb lihtsalt süüdi eksnaise mõnitamise ja ülalpidamise maksmisest kõrvalehoidmise pärast.
Blogis tehakse kõik, mis võimalik, et kohtus ikka süüdi jääda- siis saab äkki Našidelt ja Notšnoi dozoorilt kah toetust- hea ju vene lehtedes ja teles kuulutada, et vabadusvõitlejaid kiusatakase.
Näide on ju juba olemas. Andmekaitse käis Tühismaid puistamas kodanike kaebuste pärast, kes tegid avalduse, et neid ei mõnitataks siin blogis. sellepeale läks lahti Irja uhke jauramine, et riik kiusab neid teisitimõtlemise pärast.
Kui oli kutse uurija juurde (ikka endise abielu pärast), siis kutsuti vene lehed kohale.

Anonüümne ütles ...

anonüümsele 10:25,
mind ei häiriks, kirjutada võib kõike, ja lugeda võib kõike, kuid kui tekib olukord, kus midagi peab lugema ja midagi ei tohi lugeda, kui keegi teine hakkab seda inimese eest määrama, siis on minumeelest probleem.
kuid on hea teada, et näiteks kapo hoiab silma peal sedasorti kirjanikul, et tema tegevus piirduks oma arvamuse avaldamisega.

Irja ütles ...

Keegi ei ole defineerinud küüditamist selliselt, et see on vaid inimeste kodumaalt ära saatmine. Minu meelest on küüditamine inimeste igasugune ebademokraatlik minemasaatmine. Inimese minemasaatmine arvamusavalduste pärast on kahtlemata küüditamine. Johan lubas ka sellest varsti pikemalt kirjutada :)

Irja ütles ...

MEIE SUUR KODU, KODUMAA ON EUROOPA LIIT. Seega on meie suure kodumaa elanike, kelleks on nii Johan kui Läti antifašistid, kodumaa ühelt osalt minemasatmine igal juhul küüditamine. Jään seega enda juurde, et Eesti Vabariik on suurküüditaja.

Irja ütles ...

To 9:45 - ei, mul on selle üle väga hea meel. Küllap me kunagi kohtume :)

Irja ütles ...

To 10:50 - kõik on õige! Mida sa sööd, et nii tark oled, sõbrake? Muidugi makstakse meile Venemaalt. Hiljuti õnnestus ka saavutada kokkulepe Valgevene diktaatori Aleksandr Lukašenkaga - hakkame sealsete repressioonide õigustamiseks oode kirjutama. Nii et töö käib, töö käib. Te hoidke meil valvsalt silma peal.