kolmapäev, 6. jaanuar 2010

Eestist pärit New Yorgi politseinik: USAs on politsei rahva-sõbralikum


Väljavõte New York Times'i veebist.

New Yorgi politseijaoskond on rahva-sõbralikum kui Eesti politsei, ütles intervjuus ajalehele New York Times politseinik Tatjana Ananjeva (30), kes on sündinud Tallinnas ja kes võitis 2004. aastal rohelise kaardi loteriiga õiguse USAs elada ja töötada. Edasi õppis ta ära inglise keele, asus tööle juuksurisalongis, lõpetas ülikooli kriminaalõiguse alal ja alates 2008. aasta suvest töötab politseinikuna New Yorgi politseijaoskonnas (NYPD).

Ananjeva sõnul pöörduvad inimesed Eestis politsei poole vaid kõige äärmuslikemate juhtumite puhul.

Oma töös politseinikuna pürgib Ananjeva inimestega tihedama lävimise poole, et olla aktiivne oma kogukonnas. "Siin on kõige parem tunne siis, kui laps tuleb sinu juurde ja ütleb: "Aitäh, politseinik!"," ütles ta.

Inno kommentaar:
niipalju kui mul on kokkupuuteid politseiga USAs, torkab tõesti silma palju sõbralikum suhtumine. Eestis on endiselt levinud vana nõuka-aegne komme, et sind vaadatakse kui kurjategijat. Politseinik näeb end ikka rohkem kui võimu esindaja kui rahva teener. Ja seda suhtumist kultiveeritakse, seda näitasid nii Lihula-öö kui pronksi-öö.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Seda suhtumist näitab eriti küüniliselt aastas vorbitud üle 100 tuhasnde väärteomenetluse. Seda enamuses suht kuulekale ühiskonnakihihile- autojuhtidele.

Anonüümne ütles ...

Sorry, Inno, aga ämber... USAs surutakse sulle igal võimalusel relv aju peale, Eesti politsei on VÄGA leebe ja tore võrreldes nendega.
Aga Inglise politsei - see on ilmselt maailma parim.

Anonüümne ütles ...

eestlase mõtlemises domineerib veel ka ülemuse-alluva printsiip. keskmine politseiametnik, kes on suht tagasihoidlike teadmiste ja maailmanägemisega, suhtub tavainimesse just ülemuse positsioonilt. arvates, et on kuidagi parem ja targem. sarnane suhtumine on omane ka mistahes elualadel. sellest tulenevad tihti rumalad otsused ja teod.

ken taur

Anonüümne ütles ...

USA pollarid ei tea, kes sa oled, Inno, siin terve eesti teab, ime, et politsei ei kahtlusta.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

USA pollar seaduse ees vastutab oma tegude eest kolmekordselt võrreldes tavakodanikuga.
Eesti politsei organisatsioon on osake maffiast s.o. maffioosod on Eesti õigusorganite omanikud sestap on ka Karistusseadustik kohandatud sedasi,et oleks mugavam toime panna kuritegusid ja takistada omade poiste vanglasse panemist.
Eesti õigusorganite omanikuks on Peterburi maffia sestap on kõik persses.

Kuid esimese Eesti Vabariigi ajal
olid politseinikud au sees.Politseinikud ja rahvas suhtlesid omavahel loomulikult puudus lõhe politseinike ja rahva vahel.
Politseinikud olid populaarsed,nad korraldasid rahvale spordivõistlusi,näitusi,balle...

Meie elu keeras persse Mart Laar 1992 aasta sügisel mil ta jättis välja kuulutamata sõjaolukorra ja üldmobilisatsiooni,ning peterburi maffia ärastas meie julgeoleku...

Mart Laar kärva maha!

Inno ütles ...

Ka Eestis on väga tublisid politseinikke, aga ma pidasin silmas üldist suhtumist, mis silma torkab. Võtame näiteks Aivar Otsalti juhtumi, ja see mees tahtis saada Kapo juhiks. Džiisös! Või Robert Antropov. Kõige ehtsamad jõmmid.