laupäev, 2. jaanuar 2010

IMFi Euroopa juht: Eesti saab loa euro-tsooniga liitumiseks 2010 I pooles


Väljavõte Reutersi veebist.

Siin üks positiivne majandusuudis ka, mille Eesti meedia on millegipärast maha maganud: IMFi Euroopa juhi sõnul saab Eesti kutse euro-tsooniga liitumiseks juba tänavuse aasta algul.

Rahvusvahelise valuutafondi (IMF) Euroopa juht Marek Belka, kes osales eurotsooni rahandusministrite kohtumisel 1. detsembril ütles Reutersile, et ta on kindel, et Eesti saab kutse eurotsooniga liitumiseks. Nõusoleku saamine aasta esimeses pooles võimaldab Eestil euro kasutusele võtta alates 2011. aasta algusest.

Nõnda, tundub siis, et Euroopa Liidu juhid nõustuvad Eesti valitsuse finants hookus-pookusega, kus läbi Eesti Eesti Energiast eraldatud osa võetakse laenu nii, et see ei suurenda eelarve defitsiiti. Ehk siis valitsusel lubatakse natuke koerust teha, et euro kasutuselevõtuks vajalikud kriteeriumid saaks täidetud. Mida oleks ka oodanud, sest paljuski Euroopa riikide saamatuse tõttu jäi Eesti pärast II ilmasõda iseseisvusest ilma. Nüüd on aeg need patud heastada ja eesti rahvale kriisis pehmet maandumist võimaldada.

Euro samas ei ole mingi imerohi, tööpuudus ja sellega tegelemine jääb endiselt valitsuse peamiseks probleemiks lähematel aastatel. Ei saa unustada, et selle euro hind on paljude inimeste kannatused, mis tuleb samuti kuidagi heastada. Euro võib paljude inimeste jaoks elu keerulisemaks teha, sest võib arvata, et paljude kaupade hinnad ümardatakse eurodesse pigem üles.

Eestit aitas kriisis see, et pangad olid läinud väliskätesse, mis viis suure osa riskist üle Läänemere. Läti majanduse probleemid said paljuski alguse Parex panga pankrotist. Mis veel huvitav, nii Eestis kui Lätis kannatasid kriisis kõige rikkamad. Veel paar aastat tagasi olid Parex panga juhid Balti riikide rikkaimad mehed. Samuti on kriis kõvasti räsinud Eesti rikkaimat mees Hillar Tederit.

Kokkuvõttes võib aga öelda, et kui Eestis 2011. aastal euro tuleb, siis võib Ansipile medali anda.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

H1 on "esimene poolaasta", mitte "aasta alguses". Kui 01.01.2011 tahta üle minna, siis ega väga palju kaugemale seda otsust venitada ei annagi ju.

Anonüümne ütles ...

Rääkige mis te venelastele olete rääkinud kui nad on huvi tundnud, et mis kammajaa selle teie poliitilise tagakiusamisega oli, et mingi kutse kohtusse jne. Mis te neile olete öelnud nii, et nad teid idiootideks ei hakkaks pidama? Et järgmine kord kui keset ööd ähmiga helistate, nad ikka toru võtaks. Et kuidas sellega seis on?

Anonüümne ütles ...

Mida see euro annab? Meeltab välisinvestoreid? Kõik, mis välisinvestoritele huvi pakkus on juba niigi üle võetud.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti ühiskonda ja majandust saab korda vaid ühtemoodi:http://uudised.err.ee/index.php?0571035
ISESEISVUSPARTEI (IP): Eesti ühiskonda ja majandust saab korda vaid ühtemoodi: taastada rahvuslik pangandus, siduda end lahti IMFst, rakendada protektsionistlik majanduspoliitika, välja saata "sõltumatud väliseksperdid" ehk võõrriikide spioonid ja tankistid, rakendada ekspordile suunatud rahvusprogrammide põhine eksporttootmine, välja astuda Euroopa Liidust. Kui kõike seda ei tehta, siis Eesti riik ja rahvas hukkuvad.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Pistke persse see euro:
ELU ILMA ARVETETA- No bills anymore! ehk mida tähendab vabadus ja sõltumatus?

Vaba on see inimene kes ei pea ostma kütust ja maksma transpordi eest,ei pea maksma toasoojuse ja elektri eest,ei pea maksma kodulaenu ja üüri eluaseme eest,ei ole sunnitud ostma toitu,ei allu meedia ajupesule ja riigivõimude sigadustele(ei maksa selliseid makse mida riigipiruka lähedal olevad mõned jätised on kehtestanud seaduseks)on lojaalne Eesti rahvusele aga mitte korrumpeerunud riigivõimudele mis teenivad võõrvõime,ei ole sunnitud igal sammul kellegile või mingi teenuse eest maksma ja ei pea kellegi heaks tegema tööd,elab oma unistuste järgi ja viib neid ellu jne.

Ennemuistsel ajal inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-seda nimetatakse monetarismiks,kapitalismiks,liberalismiks-selletõttu kõik elanikud üle maailma teenivad pankade kaudu juute...sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...
Religioonid on ju kah tehtud sel eesmärgil,et inimesed näiliselt leiaksid väljapääsu materiaalsest elust aga tegelikkuses jääksid sõltuvateks igasugustest arvetest ja nende kaudu pankadest-juutidest,vaata:
http://dulgerius-taliskitsingublogi.blogspot.com/2009/07/siioni-tarkade-protokollid.html
Youtube:a.David Icke-Big Brother b.The Money masters c.Money as debt
www.thezeitgeistmovement.com www.thevenusproject.com
UUDISED ILMA AJUPESUTA ehk pööbli peedistamiseta-Nõmme raadio www.nommeraadio.ee

Ma teen ettepaneku Eesti meediale kirjutada artikleid ainult sellest kuis inimesed peaksid korraldama oma elu sedasi,et nad ei peaks maksma arveid,ei elektri,ei gaasi,ei peaks maksma kodulaenu,ei peaks ostma kütust,ei peaks maksma makse,ei peaks ostma süüa jne.Kõike seda on võimalik korraldada ja selleks tuleb rääkida aina neist
toredaist viiest asjast mis toob inimesed tagasi küladesse ja täidab kõik külad lastega,ning annab kõigile tööd:
1.TASUTA ELEKTER-katuseharja elektrituulikutel(Rooftop windturbines) ja päikesepaneelidel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter.Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusaja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter:Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com
2.PEAAEGU TASUTA TRANSPORT-elektriautod ja elektriveoautod vajavad ju vaid elektrit aga elektrit saab tasuta maja katuselt katuseharja elektrituulikust...

Anonüümne ütles ...

Kuule elektrifitseeritud kalkun, kuidas head iirlased su tasuta elektri igina peale reageerivad? Võtavad kuulda ja tormavad tuulikuid ehitama või annavad hoopis sulle hamba peale?

Anonüümne ütles ...

oot oot. kuidas siis nii. siiani kraaksusite, et ei tule midagi ja mitte mingeid tingimusi me ei täida. ja imf ei luba jne. jne. jne. ja nüüd korraga... jälle meele muutus. ausalt ei saa teist ikka üldse aru. hullemad kui tuulelipud.

Anonüümne ütles ...

HEA uudis - kirjutab Inno... Seni on meie "majandusajakirjanik" eurost Eesti jaoks ikka ainult negatiivses võtmes kirjutanud, ja no rääkimata sellest, et seda ju nagunii niipea tema hinnangul ei tule. Hm... äkki on nüüd asi selles, et Savisaar tahab euro tulemist ka Tallinna linna ehk siis iseenda saavutuste hulka kirjutada (no et kui NEMAD ISE poleks rääkinud, et seda niipea ei tule, siis ei tulekski, aga kuna NEMAD rääkisid, siis ikka tuleb - sama mis penionide vähendamise ja krooni devalveerimisega, mis jäid ära ainult sellepärast, et Savisaar rääkis, et kohe need asjad tulevad).

Inno ütles ...

Ma olen kirjutanud, et Eesti saamatud juhid ei suuda euro kasutusele võtta, tohman. Sinusuguste oinaste pärast, kes millestki aru ei saa, ongi Eesti majandus seal kus ta praegu on.

Anonüümne ütles ...

tahtsin just sama öeöda, a Inno jõudis ette :P

Inno ütles ...

Lisan veel niipalju, et tohmanid ei saa aru, et demokraatlikus riigis PEAB opositsioon olema valitsusel nagu ora perses, muidu ta ei täida oma ülesannet, ja muidu demokraatia ei tomi. Eesti häda ongi selles, et inimesed tulevad nõukogude ühiskonnast, kus valitsuse kriitika oli keelatud ning praegu arvavad need sovjeedid samuti, et kui keegi valitsust kritiseerib, on see pätt ja kaabakas. Paljuski seetõttu hakati Madissoni ka iseseisvas Eestis taga kiusama, ja kiusatakse kõiki nn teisitimõtlejaid, kel samas on demokraatlikus ühiskonnas tähtis roll täita. Paljuski seetõttu on Savisaar põlu all, et ta justkui kritiseerib ja viriseb kogu aeg, aga ta on olnud suure osa ajast opositsioonis ja täitnud oma püha kohust opositsionäärina. Eestlastel on veel palju õppida demokraatia vallas. See pole demokraatia, kus on üks tugev partei, kelle käes on riigis absoluutne võim, kellele kaagutavad kaasa ajakirjandus ja ülejäänud poliitikud.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuulge,mulle tundub,et ma teen edusamme:)))

http://ttysak.blogspot.com/2009/12/christmas-with-ttu-sak.html#comments

Tore küll jah aga millal hakkate pidama kursusi päikesepaneelide kokku klopsimiseks?

Priit ütles...

Kui tekiks veel rohkem huvilisi, siis võiks kasvõi homme kursuse pakkumisega alustada:)
leiad 5 huvilist ning kursus on Sinu!

ps! Räägin ainult enda(Priit Pikk) eest!
21/12/09 18:52