laupäev, 30. jaanuar 2010

Mis Davos?

Šveitsis Davosis on parasjagu käimas, või juba lõppemas rahvusvaheline mõjukas majanduskonverents World Economic Forum, kus võtsid sõna kogu maailma mainekad juhid ja kus tehti tähtsaid otsuseid majanduse arengu kohta. Ja kus olid, loomulikult, kohal ajakirjanikud üle terve maailma.

Eestist, nagu võiks arvata, sellisest edukast majandustiigrist peaks olema seal kohal nii ettevõtjaid, riigijuhte kui ka ajakirjanikke. Nagu ühele õigele smartEST riigile kohane. Ent ...., ma vist eksin.

Kui panen Äripäeva otsingusse sõna "Davos", tuleb sealt üks artikkel möödunud aasta novembrist selle kohta, kuidas Läti ärimehed soojendavad Moskvaga suhteid, ning et käesoleval aastal toimub Riias omamoodi "Davos", SRÜ ja ELi linnade konverents. Mille peale võib küsida: "Who is the smartEST?"

Parem pole lugu juhtiva ajalehe Postimehega, mille otsingust ei tule samuti välja ühtegi majanduskonverentsi puudutavat lugu.

Kui ma panen Briti majanduslehe Financial Times otsingusse sõna Davos, tuleb sealt ei rohkem ega vähem kui 1470 vastet. No comments.

P.S. Ma pean Postimehe osas sõnad tagasi võtma- seal on veebis mõned Financial Times'ist võetud lood. Ja Äripäevas tuleb ka välja 2 lugu, kui panna otsingusse sõna "majandusfoorum": 1. "Pankureid on tänavu Davosis hõredalt" (mis ei vasta tõele, näiteks vaatasin täna CNNi pealt, kuidas Richard Quest intervjueeris sealsamas Davosis tervet rida maailma juhtivaid pankureid), 2. "Davosi majandusfoorum arutab kriisijärgset ilmakorda" (kus on kirjas, et pankureid on tänavu just ohtralt kohal ning et kohal on ka Läti ja Kreeka juhid - nendega oleks just olnud huvitav intervjuud teha!!!).

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

http://www.e24.ee/?id=216164
http://www.e24.ee/?id=217807
http://www.e24.ee/?id=217357
http://www.e24.ee/?id=218178
http://www.e24.ee/?id=217704
http://www.e24.ee/?id=217218

eks neid tundub, et on seal veel....

ein Mensch ütles ...

Miks te Bilderbergist ja Bohemian Grovest midagi ei kirjuta, või te pole nendest nimedest kuulnudki, nagu enamik ajakirjanikke muide?

Miks on teatud teemad kõigi jaoks tabu, mille peale vaid kas naerdakse närviliselt või kehitatakse õlgu?

Davoses andis muide Soros omal ajal Jeltsinile juhtnööre, kuidas paremini Venemaa rikkusi Lääne korporatsioonidele maha parseldada.

Anonüümne ütles ...

esimesele..e24 pole nagu ajaleht ka

loe ennem tekst ikka läbi kui kommima kukud

Anonüümne ütles ...

Neljapäeval Õhtulehes Davosist:

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=364312

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Aga mul on üks palve sulle,Inno.
Kas sa saaksid Savisaare abil välja võluda kolm iPadi?
Teile kummalegile üks ja kolmas minule.Kui ma saan selle iPadi siis ma hakkan toimetama Dublini uudiseid otseeetris.Riputan tolle omale kaela ja ööpäeva ringselt näete kõike kuhu lähen ja mida teen.
Näiteks,külastan peldikut ja te näete kuidas ma tõmban kolme sitase sõrmega seinale kriipse:)))

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kõikse suurem viga on sellel iPadil see,et puudub kaamera...

http://www.readwriteweb.com/archives/could_no_camera_be_an_ipad_killer.php

http://www.businessweek.com/innovate/NussbaumOnDesign/archives/2010/01/parsons_student.html