kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Olen Eesti riigi vastu selle praegusel kujul


Pjotr Puškarnõi eile Espoo kiriku ees piketeerimas Dostojevskit tsiteerinud kirikuõpetaja Juha Molari vallandamise vastu, väljavõte antifasistit.blogspot.com veebist.

Tahan öelda veel seda, et nüüdsest võite ka mind pidada inimeseks, keda Eesti Kaitsepolitsei nimetab äärmuslaseks, aga kelle eesmärk ei ole tegelikult muu kui võidelda selle eest, et kõiki inimesi, kõiki selle maa elanikke, koheldaks siin maal võrdselt ja lugupidavalt. Kõiki, kes seda maad armastavad, olgu nad mis rahvusest tahes.
Ma kohtasin eilsel reisil üht vene meest nimega Sergei, kes rääkis mulle pisarsilmil, et kui tuleks sõda ja Venemaa tuleks Eestile kallale, siis ta võtaks relva ja kaitseks Eestit. Kaitseks neid eesti inimesi, kellega ta koos koolis käis, ja maad, mille mullas puhkavad ta sõbrad, isa ja ema, vanaema ja vanaisa. Aga ometigi tahavad natsionaalsotsialistlikult meelestatud eestlased teda siit ära saata. "Aga kuhu ma lähen?" küsis ta mulle  otsa vaadates, "Ma ei tunne seal, kuhu te mind saata tahate, mitte kedagi. Kõik mu sõbrad on siin. Meie, eestlased ja venelased, võiksime ju üksteisesse hästi suhtuda ja teha nii, et meil kõigil oleks Eestis hea elada".

Eestlaste jõhkrus venelaste suhtes sai mulle veel selgemaks, kui vaatasin eile, kuidas mu sõber Pjotr Puškarnõi eile Espoo toomkapiitli ees sinimustvalge lipukesega vehkis. Johan oli toonud mitmeid lippe: Pjotril olnuks võimalus võtta kas vene või soome või Euroopa Liidu lipp. Aga ta võttis ainult eesti lipu ja lehvitas seda seal uhkelt.

See on seesama mees, keda Eesti riik iga kord, kui ta Venemaa piiri ületab, läbi otsib ning Öisesse Vahtkonda kuulumise pärast sajal erineval moel taga kiusab (Pjotrile on pühendatud peatükk ka Vaba ühiskonna raamatus). Ma vaatasin teda eile seal ja mul oli hinges piinavalt valus. Valus ja häbi, häbi omaenda kaasmaalaste pärast, kes ei oska selliseid inimesi hoida. Küsisin Pjotrilt, kas ta ikka veel armastab Eestit. Ja teate, mis ta ütles? Ta ütles, et jaa, armastab, aga loodab, et Eesti muutub ükspäev demokraatlikuks riigiks.

Mul on sama tunne. Ma armastan Eestit, sest vaadake, see on ikka see maa, mille eest mu isake 17-aastase poisina, püss käes, tankide vastu läks. Ja see on ikka seesama maa, mille pärast mu vanaisa küüdirongi pealt põgenes ja läbi laia Venemaa koju tagasi tuli, et Stalini surmani oma naise kapi taga elada. Jah, ma vaieldamatult armastan kõigest hingest seda maad ja seda rahvast ning kui ma oma südamesse vaatan, siis ma võin julgelt öelda, et ma olen ka nõus selle maa eest surema. Nagu Pjotr ja Sergei.

Aga just sellepärast, et ma seda maad ja seda selle maa rahvast, kõiki selle maa rahvusi nii väga armastan, tunnen ma, et ma pean olema selle RIIGI vastu, mis on oma rahvale, kõikidele selle maa rahvustele nii palju kurja teinud.

Ma olen niisiis südamest ja hingest selle riigi vastu sellisel kujul nagu ta praegu eksisteerib, sest Eesti Vabariik oma praegusel kujul, sellise Riigikogu ja Valitsuse, sellise kohtu- ja jõusüsteemiga ei ole demokraatia. Eesti Vabariik oma praegusel kujul, sellise Riigikogu ja valitsuse, sellise kohtu- ja jõusüsteemiga on türannia, mille vastu tuleb võidelda igaühel, kel on süda.

Ma ei räägi relvade võtmisest, vaid intellektuaalsest võitlusest. Need, keda Eesti Vabariik taga kiusab, peavad ühinema ning üksteisele raskel hetkel tuge pakkuma. See saab olema minu järgmise aasta prioriteediks number üks - teisitimõtlejate koondamine ning neile ühise tegevusplaani välja mõtlemine. Vaba ühiskonna raamat juba mingis mõttes ühendas Tiit Madissoni ja Vello Väärtnõu Maks Reva ja Dimitri Linteriga, tõi nad ühtede kaante vahele. Nüüd on tarvis mõelda, kuidas teisitimõtlejad ka päriselt ühendada. Võtan selle asja enda peale, sest tunnen, et suudan seda. Sellest saab minu missioon.

Minu tegevus saab olema täiesti avalik, kõigest, millest mõtlen ja mida ette võtan, annan teada siin blogis. Ka sellest, kui minu vastu midagi ette võetakse. Võitlus vaba ühiskonna eest saab olema avalik ja rahumeelne.

Seepärast ei saa ma ka kuidagi ära lõpetada Inno ja enda menetlustest kirjutamist, sest ka need ei ole kantud mitte millestki muust kui soovist panna kaks liiga kõvasti kõnelevat inimest vaikima. Aga kes vaikib, see vaikib igaveseks. Kes ei vaiki, ilmselt kannatab, aga kel jätkub julgust kannatada senikaua, kuni ta kannatusega ära harjub, nõnda, et see teda enam ei mõjuta, muutub haavamatuks.

Need inimesed, kellega ma eile Soomes käisin, juba on haavamatud. Eesti Vabariik ei saa neid enam mingil moel hirmutada, sest kõik, mis ta on saanud, on ta neile juba teinud. Ja selliseid inimesi on väga palju. Nüüd olen nende seas ka mina.

Eesti Vabariik oma praegusel kujul peab lõppema. Uue ja vaba Eesti Vabariigi nimel,

Irja

PS Õhtul pikemalt ka meie Soome reisist ja sest, kuidas me Juha Molari toetuseks Espoo Toomkapiitli ees piketeerisime!

37 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuhu kadusid Juhan Saul Grossi videod?

Anonüümne ütles ...

Retoorika, retoorika... Lõpuks võitlete ikkagi Venemaa püha ürituse nimel, lihtsalt olete selle enda jaoks söödavamaks mõelnud.

Edmund ütles ...

Nagu Mark Twain ütles, "Patriotism is supporting your country all the time, and your government when it deserves it." Praegune valitsus pole sittagi ära teinud selleks, et teenida ära toetust. Isamaaarmastus võib olla tingimusteta, aga riigiarmastus saabki olla üksnes tingimuslik. Tingimuseks siis, et riik kohtleb kõiki kodanikke inimlikult.

Anonüümne ütles ...

Miks te vahelduse mõttes ei võiks lugupidavalt kohelda ka ingridit?
Miks te võrdseks ja lugupidavaks kohtlemiseks peate üksnes seda, et teie võite teistele pähe sittuda ja teised teile ei või, ega isegi teie sitta teile tagasi visata mitte?

Anonüümne ütles ...

Tubli, Irja! Kiidan Sind igasuguse irooniata, sest see postitus on läbimõeldud, põhimõttekindel ja tasakaalukas. Siin ei ole Sa sukeldunud tavapärastesse liialdustesse ega (liigsetesse) emotsioonidesse.

Kuigi ma osasid Su mõtteid ei toeta, pean lugu kuidas Sa tahad avalikult rahvale kõigist oma läbielamistest Sulle meeldiva riigi eest võitlemisel teada anda.

Loodan, et jätkub ka põhimõttekindlust ja julgust tõesti kõigest ilustamata ja liialdamata kirjutada. Ja seejuures mitte kustutada ebameeldivaid küsimusi ja kommentaare. Sest see ei oleks aus. Ja kui tuleb vajadus mõned postitused blogist kellegi palvete või nõudmiste tõttu eemaldada, palun ka sellest kirjutada ja see lahti seletada.
Kui see kõik ülalkirjeldatud viisil ka toimiks, meenutaks see blogi tõesti juba natuke tõelist alternatiivajakirjandust.

Sinu lugeja

Inno ütles ...

Juhan Saul Gross palus videod maha võtta, selleks et saavutada kokkulepet tütrega kohtumisõiguse saavutamiseks. Kohvik tuli Juhan Saul Grossile vastu.

Anonüümne ütles ...

Alustaks näiteks rohujuuretasandilt - ühes blogis lubati põhjalikke kajastusi Rakvere linnavolikogust - kuhu need on jäänud? Kus on tuntud vaeste ja rõhutute eest võitleja Peeter Võsa tegemiste valgustamine. Tema poolt hääletanud 582 inimest pigem huvituksid sellest, kui mingi pisarsilmse venelase mõtetest, ma arvan. Aga noh, idealistlike loosungite loopimine on muidugi lihtsam.

Anonüümne ütles ...

Ühesõnaga, riik, mida Ürjo armastaks, oleks niisugune, kus temale ja tema abikaasale oleks tagatud rõõmus elu ilma igasuguste piirangute ja kohustusteta.
Kui tahab, sõimab ja solvab igaüht, kes ei meeldi, kui tahab ei reageeri ettekirjutustele ja ühiselu reeglitele(näiteks tooks Tartu niitmata muru keissi, mida hästi pikalt eksponeeriti kui kodanikuõiguste mahasurumist).
Ei maksa lastele ülalpidamist, selle asemel rõvetseks ilgelt oma Inno endise naise ja kõiki tema kas või kaugelt tuttavate kallal.
Sõimab maa põhja kellegi, kellel mingeid võimeid on kui endal (Nirti näide.)
Kõik peale Ürjode peavad suu pidama ja ei tohi neile vastu hakata, muidu on kohe värdjad, peded ja ilged paksmaod.
Kõigele tipuks peaks riik olema madalm kui muru ja laskma kõigil vene agentidel ja muudel sisserändajatel riigivastast tegevust arendada.
Mina, kes ma ka valija ja maksumaksja olen, ei taha sellist riiki Tähismaadele võimaldada.

Anonüümne ütles ...

Miks see venelane minu riigi lippu käes hoiab?

Anonüümne ütles ...

To ano 15:15

Vot seda ma ei usu, et II võitlevad Venemaa püha ürituse nimel, sama ei usu ma ka Savisaare puhul. Pigem võitlevad nad kõikvõimalike vahendeid kasutased oma maksimaalse heaolu nimel.

Anonüümne ütles ...

Aga on ju alati võimalik emigreeruda

Anonüümne ütles ...

Irjale küsimus.

Milline on ideaalne riik elamiseks, reisikogemust ju peaks juba olema?

Anonüümne ütles ...

Soome või EU lippu ei tasunud sõbrakesel pihku võtta, need niigi igal pool ega ärata tähelepanu; vene lipu oleks isegi flegmad soomlased täis sülitanud; eks siis jäi üle Eesti oma...

Anonüümne ütles ...

Kas see Puskarnõi muidu mingit tööd ka teeb või elab samuti mõne "rikka pärijanna" supil-kepil?
Vastuse "tal pole töödkohta... sest ta ei oska eesti keelt" võib kirjutamata jätta.

Anonüümne ütles ...

Küll on tore et Irja Eesti vaenulikku seltskonda koondab sest kui neil on nii naeruväärne juht siis on kindel et sellest asjast asja ei saa.

Anonüümne ütles ...

Loodetavasti viib kokkukoondaja Irja kunagi teoks oma iidoli Madissoni unistuse võtta kõik lambukesed nööri otsa ja jalutada nendega tipatapa Kreekasse elama. Sellest omal ajal filmgi tehtud. Paraku panid Tiit ja ta kurja näoga naine oma raha juba Eestis tuuri, nii et ei jagunud teist enam hütikesegi soetamiseks Unistuste Maal, ja Kelam, va koi, ka rahakoti raudu ei avanud, kuigi Tiit nii ilusti palus. Irja, nüüd ehk saabub sinu tähetund - koonda kõik oma jüngrid kokku (peaks ühte minibussi ära mahtuma küll), tee oma vähene allesjäänd vara rahaks ja tipp-tipp Kreeka poole. Saab vanainimene Tiit koos oma kurja näoga naisega ka vanaduspõlves konte soojendada, teete igal õhtul lõket, Petja laulab pioneerilaulukesi ja lehvitab Eesti lipukest ja kui viitsite, siis muudkui võitlete türannia vastu ka.
Kreekas ei ahju ka kütma ega muud tööd tegema, sest see pole sinu koondatavatele nagunii kunagi meeldinud.

M.K. ütles ...

siinkohal võtan mütsi maha su ees, PEDOFIILI-INNO, et sa põhjendasid ilusti, miks juhan saul grossi videod kadusid blogist. samas tekitab jätkuvalt muret, et sa ei esita tõendeid selle kohta, et sul puudub pedofiililine minevik ehkki viimastel päevadel on üles kerkinud kahtlused sinu suhtes.

kui teid niikuinii kaitsepolitseisse ülekuulamisele kutsutakse aeg-ajalt, siis ei ole ju raske küsida kaitsepolitseist tõendit selle kohta, et sa ei ole seksuaalkurjategija. ma ei saa aru, miks sa seda siis ei tee. kas tead juba ette, et sulle ei väljastata seda kuna sa pole puhas poiss?

P.S. kui tõesti oled valmis tõestama, et sa pole mingi pervert, siis sellel kaitsepolitsei tõendil peab olema kapo peadirektori Raivo Aeg'i allkiri, s.t. tema isiklikult peab kinnitama, et sa pole pedofiil.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ajupesu on ajupesu pole vahet kas seda teevad Luige omad või Kadastiku omad või Inno ja Irja.
Jõudu ajupesu tegemiseks!

Anonüümne ütles ...

Tead ingerlasest raibe, kui riik ei meeldi - hakka astuma. Sinusugust kõntsa siia vaja pole.

Anonüümne ütles ...

Paduriiklased peaksid tõepoolest tuure maha võtma. Eesti praegune territoorium pole mitte kunagi ühe suguharupõhine olnud ega saa loodusseaduste vastaselt olema kah. Kui teisitiarvajaid ei salli, hakkab maa värisema nagu mõnel pool.

Anonüümne ütles ...

Kuule, Elekter, ma olen Sinuga nõus seekord.

Anonüümne ütles ...

Oodake, kannatage, küll saabub ka teie tund, kus kesikute pirrud kahel otsal lausa löövad lõkendama, küll siis Irjo koju jõuab oma lastel õnne tooma EESTI ELU uueks looma....

Aga seni hoiduge riigiteenrite asjatust ärritamisest! Või tahate ikka poolvägisi, aga ausalt selle riigi poolt tagakiusatud märtri staatuse välja teenida?

Anonüümne ütles ...

hahaa. nii, et saulgrossi tegelik olemus ei luba tal türega kohtuda. hahaaa. vaata aga vaata.
et näita, milline sa tegelikult oled. ja olgedki tuugalt vahel. parem peta vassi, tee nägu, et oled ontlik onkel. ai ai ai ai. ja teie aitate vassimisele kaasa. poleks arvanud. poleks arvanud.

Anonüümne ütles ...

Eestis on asjad lihtsalt lootusetult sassis. See situatsioon on kaua kestnud ja ajab iga normaalse inimese pikapeale hulluks. Sestap ka selline teatud hulluse ja absurdsuse hõng eesti ühiskonnas ja eesti inimestes.

Kui eestit ära saad, tunned kohe kuidas mõistus selgineb.

Franz ütles ...

Eks Irjakene tahaks sellist Eestit, mis kuuluks SRÜ-sse.

Anonüümne ütles ...

miks russidel siis nüüd Eesti lipud käes on?

Inno ütles ...

15:57le:
Ma esitan oma arvamuse ka. Minu arvamus on, et meie reisid on meile näidanud, milline peaks või ei peaks olema see Eesti, kus me tahaks elada. See peaks olema riik, kus kõigile selle riigi elanikele oleks tagatud elementaarsed inimõigused.

Irja tegevust võib võrrelda Martin Luther Kingi omaga. Kingi peeti samuti veidrikuks omal ajal, musti teisejärgulisteks ja mustanahalise saamist presidendiks peeti samasuguseks utoopiaks nagu peetaks praegu venelase saamist Eesti presidendiks.

Anonüümne ütles ...

Inno aga millises riigis on hetkel tagatud need nö. elementaarsed inimõigused ? Minu nägemuse kohaselt kaasnevad õigustega ka kohustused ja ühelgi inimesel, kes hülgab oma sünnimaa ei saa olla mingeid õigusi, kuna ta on samas hüljanud ka oma kohustused. Lisaks ei saanud ma vastust küsimusele, et milline on ideaalne riik elamiseks. Unistused unistusteks aga mingi reaalne näide peaks ikka olema väite ''Olen Eesti riigi vastu selle praegusel kujul'' tõestuseks.

Anonüümne ütles ...

Jessas, eile oli Irja Prometheus, täna juba Martin Luther King. Otsustage ometi... või minge ravile.

Anonüümne ütles ...

Ükskõik milline kangelane, aga peaasi - Irja on mees! Inno ise tunnistab! Must mees!

Anonüümne ütles ...

need inimesed on väga-väga haiged, mania grandiosa...

Inno ütles ...

21:08:
keda sa nende sünnimaa hüljanute all silmas pead?

Inno ütles ...

Mina võrdlen Irjat Martin Luther Kingiga ja mul on see õigus.

P.S. Ka King oli prometheus.

Irja ütles ...

To 15:32 - igale poole paratamatult ei jõua. Meie otsustasime jätta kohalikud asjad Peeter Võsale endale (ta saab hakkama küll) ning keskenduda rohkem inimõigustele.

T0 15:57 - ideaalne riik on Platoni riik :))) Tõsiselt - iga Euroopa riik on parem kui Eesti. Mitte kusagil mujal ei ole inimesed nii väga süsteemi ees hirmul ning kohkunult vait, kui neilt nende arvamust küsitakse. Ja see ei ole normaalne, kui inimesed on süsteemi ees nii hirmul. Seega vastus on - iga muu Euroopa riik on hea paik elamiseks peale Eesti (Läti, kus ajakirjanik devalveerimisjutu pärast vahi alla võeti, pole ka normaalne muidugi)

To 18:35 - ei hakka

Ja - haiged inimesed pannakse ju hullumajja? Kui nii leiate, palun andke asjaomastele instanstidele teada, küll nad reageerivad.

Anonüümne ütles ...

Inno & Irja kohvik, 2009
"Kõik, mis kannatab arvutisse toksida."
"Everything that is fit to post." -

TÕOEPOOLEST,

SYYDIMATUTE HUUMORINURGAKE!

Teid ei tasu ei tõsiselt ega YLDSE kuidagi moodi võtta ja õnneks ei olegi teised inimesed ymberringi hoolimata masust puhta ullikesteks muutunud.

Anonüümne ütles ...

sea tapad ära a mis hulluga teed?

Irja ütles ...

eks ikka ullumajja paned :)