reede, 15. jaanuar 2010

Stalinistlik Eesti


Väljavõte Johan Bäckmani blogist.

Johan võrdleb oma blogis Põhja kirikuõpetaja Juha Molari tagakiusamist stalinistliku õigusemõistmisega. Kõigepealt leitakse süüdlane ja seejärel sobilik paragrahv.

Paremini ei saakski Eesti Vabariigi praegust õigussüsteemi ja õigusemõistmist kirjeldada.

Kõigepealt leitakse inimene ja seejärel sellele inimesele sobilik paragrahv.
Kadri Kiilale, kes Reformierakonda kritiseeris, leiti hullumaja. Liig aktiivselt vene vähemuse õiguste eest võidelnud ja oma vanaisade mälestust kaitsnud Dmitri Linterile, Maksim Revale, Mark Sirõkile ja Dimitri Klenskile leiti massirahutuste korraldamine. Liig karismaatilisele vabadusvõitlejale Tiit Madissonile, keda rahvas palavalt armastas, leiti riigireetmine. Välismaalt koju tagasi tulnud ERSP asutajale Vello Väärtnõule leiti narkotalundus. Noortele loomaõiguslastele leiti ekstremism ja ähvardati tulevikuväljavaadete rikkumisega. Irja ja Inno Tähismaale leiti alustuseks "isikuandmete töötlemine" ja lõpetuseks elatise maksmisest kuritahtlik kõrvalehoidumine.

Opositsioonierakondade liikmed värisevad, mõeldes, kellele nende seast järgmisena mingi paragrahv leitakse.

Stalinistlik on riik, mille inimesed vabisevad, mõeldes: KES ON JÄRGMINE. See KES ON JÄRGMINE on kui loosung, mis hõljub me kõigi kohal.

Kas sind on juba Kaitsepolitseisse ülekuulamisele kutsutud, küsivad sõbrad teineteiselt. Kas sa ei karda, et sinu suhtes võidakse selles või tolles küsimuses alustada menetlust?

See õõvastav sõna MENETLUS on süsteemi lemmiksõna, sest temaga saab ähvardada kõiki, kes ei taha alluda. Totalitaarrežiimid armastavad MENETLUST, sest kui inimene kuuleb sõna MENETLUS, siis see halvab ta, sest see tähendab ebameeldivusi: sundust, jõudu, vägivalda, kannatusi. Ja mitte keegi ei taha neid. MENETLUS on nagu halb isand, keda ei armastata, aga kardetakse ja kelle taldu on seepärast kasulik lakkuda.

Kas sinule on juba leitud sulle sobiv paragrahv, sobiv menetlus?

Neid, kes võiksid stalinistliku õigusemõistmise ja selle sagedaste menetluste vastu protestida, ei lasta maale. Liig aktiivselt vene vähemuse õigusi kaitsvat Johan Bäckmani, Läti antifašiste ja Putini noori ei lasta maale. Nende maaletulekukeeldusid ei tühistata, sest see võiks tuua kaebuste laviini. Kui kohus tühistaks Johan Bäckmani maaletulekukeelu, siis ta oleks sunnitud tühistama ka Jossif Koreni ja našistide maaletulekukeelud. Ja nad kõik tuleks maale ning hakkaks Eesti Vabariigi stalinistlikku süsteemi lammutama.

Nõnda nagu Eesti Vabariigis praegu, toimiti ja mõisteti õigust ka Stalini ajal. Ja täpselt samamoodi, leides kõigepealt inimese ja seejärel sellele inimesele sobiva paragrahvi, toimib Euroopa Liidu liikmesriik Eesti Vabariik.

Ka Stalini ajal ei lastud riigi- ja rahvavaenulikku elementi riigist välja ja riiki sisse. Ka Stalini ajal puistas süsteem kui varrukast sõnu: riigivastane, äärmuslane, provokaator, poliitiline vaen, ässitamine, õhutamine. Eesti Vabariik, riik, mis tuleb stalinistlikust kultuuriruumist, on küll de iure vabariik, kuid praeguses kontekstis ja reaalsuses kõlab eriti selle sõna esimene pool "vaba" kui pilkena. Sest de facto on Eesti Vabariik omaenda kodanikke repressiivsete vahenditega kontrolli all hoidev ning sellele tähelepanu juhtivaid välisriigi kodanikke riigist mineva küüditav pooltotalitaarne riik Euroopa äärealal.

Peab tunnistama, et on päris uhke tunne olla sellise stalinistliku riigi vastu.

Häbi sul olgu, Eesti Vabariik. Häbi sul olgu ja su stalinistlikul kohtusüsteemil.

Sina ja su instantsid süüdistavad neostalinismis Johan Bäckmani, aga sinust suuremat stalinisti ei ole, Eesti Vabariik.

52 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nõus, Eesti Vabariik kardab oma kriitikuid

Anonüümne ütles ...

a kes nimelt kardab?
rahvas?
ametnikud?
poliitikud?

Anonüümne ütles ...

Ma olen ka hingelt dissident ja opostiotsion22r aga kahjuks ei saa ma teiega teie renomee p2rast yhineda, teid toetada ega lasta end teie nimega mitte mingil moel seostada. Ma usun, et ma ei ole ainuke. Ma arvan, et te olete kapo vms. stalinistliku ametkonna k2silased, et diskrediteerida igasugust opositsiooni eestis. Kui oponeerid millegile hakatakse sind ullikeste Inno ja Irjaga seostama. Ja ongi kogu moos. Nii, et teile suur thank you for nothing.

Anonüümne ütles ...

Kõigis eelnevates kommentaarides on tõetera sees.

Ühinen nendega. Lihtsalt oksele ajab see kliki süsteem ja ametnikud.

Anonüümne ütles ...

0:02 - oi, kas tõesti? Ei usu hästi. Sest dissidentidel on omadus, mille järgi neid ilmeksimatult ära tuntakse: nad on julged. Sina just julgusega ei hiilga või mis?

Kipun arvama, et sa oled lihtsalt üks igavlev ametnikukene Toompuiestee majast. Aga jäägu see meie vahele, "dissident".

Anonüümne ütles ...

Toompuiesteel vist kriisikoosolek. Mõeldakse, mida Tähismaadega teha. Tõepoolest, mida teha kahe inimesega, kes on nii siirad ja julged? Ei olegi midagi teha, vennad Toompuiesteelt.

Anonüümne ütles ...

Olen uhke oma riigi üle, kes Bäckmanni-sugustele koha kätte näitab. Loodetavasti teeb sama Soome.

Inno ütles ...

Stalinism elab Stalini aja lastes. Ka see on stalinism, kui ei julge vägivallale ja repressioonidele vastu astuda, sest seda Stalin õpetas. Stalinism koolitas inimestest sombid, elavad surnud. Inimesed, kel pole oma nägu ega arvamust. Kes ei suuda ega julge enda eest seista. Kes alluvad süsteemile jäägitult, on režiimi ustavad tööriistad.

Inno ütles ...

0:41:
tubli, onu Stalin teeb sulle pai.

Anonüümne ütles ...

Молодец, комментатор диссидент!

Й.В. Сталин

Anonüümne ütles ...

Dmitri Linterile, Maksim Revale, Mark Sirõkile ja Dimitri Klenski

Mis nimed need on ...
Ei eesti, ega vene

Anonüümne ütles ...

ise võtate suvalise inimese ja tembeldate ta sõnakombinatsiooni "nii nummi" eest pedofiiliks(mida öeldi naise kleidi kohta)

see pole idiootne? on.

Anonüümne ütles ...

Так держать, диссидент 0:02! 0:41 тоже очень хорошо сказал. Вот тебе пряник, дорогой!

И.В.Сталин

Anonüümne ütles ...

Ise tõmbad riigireetmisega tulised söed pea kohale ja nüüd ei julge vastutada, see kirjatükk nõretab hirmuhigist.

Inno ütles ...

0:54:
tegemist oli hoiatusega, et see tegelane VÕIB OLLA pedofiil, mitte eta ta ON pedofiil.

Selliste, väikeste laste pilte piiluvate tegelaste eest hoiatamine peaks olema iga kodaniku püha kohus. Mind näiteks hoiatas klassivenna ema pidevalt Joel Steinfeldti eest, see oli 30 aastat tagasi. Ja ma teadsin tänu sellele olla ettevaatlik.

Inno ütles ...

Ma võtan omaks, et reetsin, et Eestis eksisteerib edasi Nõukogude Liit. Ja julgen ka vastutada oma sõnade eest.

Anonüümne ütles ...

А вы, братя из Капо, знаете что у меня скоро будет годовщина смерти? Обязательно отмечайте!

И. В. Сталин

Anonüümne ütles ...

А почему не спите? Браво, как настоящие сталинисты. Я тоже некогда не спал.

И.В. Сталин

Anonüümne ütles ...

te olete ikka täielikud urruaugud!võtke seda kui komplimenti!

Anonüümne ütles ...

Ah et dissidendid on julged? Miks siis ükski Inno ja Irja eestlasest toetaja ei julge seda teha oma nime all? Mingid mõttekaaslased neil paistavad siinsete kommide järgi olevat, aga miks me neist midagi ei tea? Miks nad ei julge ühineda liikumiseks?

Unknown ütles ...

Irja on niiiiii tuline!
kindlasti pole margus kiisil õigus, kui ta pani skisofreenia-diagnoosi. tegelt on vähemalt Irja tavaline psühhopaat. ehitab konstruktsioone, ja kui mingi enam-vähem loogiline välja kukub, hakkab seda kirglikult uskuma. oleks ju küllaltki süütu? kuid olles ka ise psühhopaat tean, et ei hakka keegi konstrueerima ilma tugeva impulsita. ise olen hea inimene, sestap minu maailm sõbralik ja täis naeru. siit....missugune hinges on Irja? kirglik....täis jälkust?

a inno lihtsalt totu

peeter "pepe" saar

Anonüümne ütles ...

Jah ega see tuhvlialuse elu kerge ole! Tuhvel tõmbab pealegi ringi ka, katsu siis all püsida. Innole jaksu ja talda paksu.

Anonüümne ütles ...

10 points 1:25!

Hea märkus.

Anonüümne ütles ...

eesti vabariik ei karda kedagi ega midagi. veel vähem kardab ta innut ja irjat.

Anonüümne ütles ...

kas te oma blogi venekeeles ei peaks pidama hakkama? või arvate, et teie lugejad kasutavad google tõlget?

Anonüümne ütles ...

to 06:56 anonüümne,

ega sovjeti kord kah Niklust, Pestit või Parekit kartnud.
Sovjetid kartsid lihtsalt seda, et kui neil vabalt rääkida lasta, siis hakkavad ka teised rääkima.

Ning samamoodi kardetakse Inno ja Irja blogit.

Anonüümne ütles ...

Vaatasin CV Keskust tööandja alt ning nägin, et Andmekaitse Inspektsiooni töötajad Kadri Levand ning Kristiina Laanest otsivad CV Keskuse kaudu paaniliselt uut tööd. Ilmselt on AKI jabur ja perpektiivitu töö ka neid ära tüüdanud. Samas on juristide ületootmine praegu tõsine probleem ning pooliku haridusega (st. 3aastane bakalaureus) pole suurt midagi peale hakata ning ega tavajuristidena need tibid suurt hakkama ei saakski. Nii et loodavad vaid, et äkki keegi mõni tööpakkuja helistab...

Uurige seda värki. Äkki on mõneli blogikülastajal kahele aktiivsele hullule tööd pakkuda. Avaldage üleskutse.

Anonüümne ütles ...

..mul on kaks küsimust:

a) kui suur oli Inno Tähismaa raamatu "Tüdrukute klubi" läbimüük detsembris...(tiraazh..tuhandetes...:P)

b)ja kui suur summa tuleb Tähismaadel Bäckmanile tagasi maksta seoses kohtuvaidluse kaotamisega..

..Irjale soovituseks et 30 päeva on aega...jäta see blogi ja kärbseseeneleotis..istu laua taha ja tee endale kohtumenetluse nüansid selgeks...

Anonüümne ütles ...

POMMUUDIS! B-munn on pede! Sest ainult pedel saab blogi taust olla roosakas-lillakas! Pede, ei mingit kahtlust! Inno, pane veel seal Soomes sauna taga tehtud pilte üles, tahaks näha, kuidas B-munnil oli vikerkaarelipp pihus vägesid juhatades. Äh-äh-äh, Inno ja irja käisid pedeparaadil, äh-äh-ää!
Hm... mõtlesin, et teeks lauba hommik natuke nalja. Inno ja Irja, kukkus ju täitsa teie moodi välja, eks?

Anonüümne ütles ...

See ei ole nali, kui ilkuda teiste õnnetuse kallal. Bäckman oli Soomes varem teada-tuntud lihtsalt lillana ja vähemuste õiguste kaitse sildi all suutnud ära hopida lahtilaskmist dotsendi kohalt, kuhu ta valiti enne kui teati tema soodumusi. Venemaa võttis tal seejärel munad pihku.

Minu küsimus on selles, kas ta on ka Savisaarega või selle imago-nõunik Priimäega seotud, kuna ta blogijanimi on "kohudosentti", mis toob paralleeli k-kohukesega.

Anonüümne ütles ...

Erakordselt halb kliima + erakodselt inimvaenulik reformi sotsiaapoliitika muudavad meie maa kõigile tullasoovijatele erakordselt vastuvõtmatuks.
Ja omamoodi teeb reformi deemonlik poliitika EEstile teene, võimaldades rahval jääda puhtaks. Kõik rassid, rahvad on läbi ajaloo muretsenud ja hoolinud oma rahva puhtuse eest. Kõik võõras veri on võimalusel eemale pressitud.
Ise annan vajadusel igale immigrandile koheselt tunda, et ta pole siin teretulnud ja kutsun üles kõiki niimoodi käituma!

Anonüümne ütles ...

Mhmh, tõesti stalinistlik Eesti. Ülekuulamisel peksis see Kurm irjal näo üles ja hambad kurku, innol aga võeti munad sahtli vahele, kuni nad mõlemad end süüdi tunnistasid rahvusvahelisele imperialismile kaasaaitamises. Ja karistus tuleb ka hirmus. inno saab lihtsalt kõrgema otsuse ning talle lastakse Rakvere politseimaja keldris kuul kuklasse, irja ehk pääseb paremini ja saadetakse 25+5 aastaks näiteks Iisakusse ühiskonnale kasulikku tööd tegema, metsa langetama ja oma patte kodumaa ja Ansipi ees lunastama. Nii, jahh?
Või kes teab... äkki pole me siiski stalinistlik?

Anonüümne ütles ...

Inno-Irja mis te magate!? Või jälle politseimaja piiramas? Siin keegi Ansiplane-Langilane-Kapolane ähvardab teid! Lubab kinni panna! Nõuab surmanuhtlust! No mina seda küll nii ei jätaks! Alarmeerige kohe rahvusvahelist ajakirjandust ja inimõiguste kaitse organisatsioone! Las viskavad Eesti ÜRO-st ja ülemaailsest seksuaalrefiormide liigast välja! Ja igalt poolt mujalt ka! Niimoodi ähvardada vabadusvõitlejaid/elatisraha ohvreid. No mis riik, häbi-häbi!

Anonüümne ütles ...

to0:02le Te ei ole ainuke jah,keda ei saagi Inno ja Irja elu pöhimötetega seostada.Sest oled dibla ,mitte rahvuse tasandil vaid sisemiselt hingelt,pugeja ja Ansipi kingapaelte kinni siduja.Aga mönest kingapaari sidujast sai ka eesti riigi president.Siis jöudu edasi ehk palkab Ansip enda sitast perset pühkima.

Anonüümne ütles ...

ah , et laseme kõik Kremli palgal olevad našistid Tõnismäele telkmantlitega seisma ja kui neid juba piisavalt on siis astume Venemaa koosseisu, et siis tuleb demokraatia?
Irja sa oled haige.

Inno ütles ...

11:02le:
selle järgi, kuidas teisitimõtlejaid represseeritakse, on Eesti küll täiesti stalinistlik. Karistused on küll pehmemad, aga põhimõte on sama.

Inno ütles ...

1:52 Peeter-Ingridile:
tead, mulle täitsa meeldib Irjaga, palju parem kui sinuga. Ma pole end elus kunagi paremini tundnud. Mul on olnud elus "õnne" elada elus koos kahe psühhopaadiga, ja kolmandat ma enam välja ei kannataks.

Anonüümne ütles ...

Teil on Inno ja Irja pisike terminoloogiline segadus, sõimate kommuniste, aga olete paduroosa Soome Antifashistide liidu liige, hehe

Ok, rohkem ei nori.

Muuseas, kõik need "ismid" upitati võimule nendesamade rahatuusade poolt, kes praegu Euroliitu kontrollivad, sest sotsialism tegelikuses on varade ümberjaotamine kriminaalsel teel. See tähendab et ka Uus Maailmakord on oma olemuselt sotsialistlik.

Ehk siis kõik vaesuvad ja tekib kõikvõimaste ülirikaste klass, kes lõpuks selle tarbetuks muunudnud vaestemassiga üks-null teevad.

Ärgake tõesti ja soovitan kuulata internetist ka David Icke, Michael Tsarioni, Jordan Maxwelli, Alan Watti, Alex Jonesi, Stewart Swerdlowi, kadunud William Cooperi jmt teiste loenguid, kuni veel interneti pole lõplikult kinni keeratud.

See on eluliselt vajalik, et saada aimu, mis ümberringi tegelikult toimub.

Anonüümne ütles ...

http://io.ua/ve324617c53348f1f1e7591c80dc8a589

Soviet Story

Lätlased tegid selle ära, mida eestlased oleksid pidanud tegema, ehk võimsa kommunismipaljstava dokumentaali pimeda Lääne jaoks, kellele ajaloo kuri onu on ikka veel ainult Aadolf.

Tublid poisid

Anonüümne ütles ...

http://www.veoh.com/browse/videos/category/educational_and_howto/watch/v19424410garqQkmK

siin selle filmi ingliskeelne variant

Irja ütles ...

9:56, ei.... Te ei oska enam nalja teha. Millegipärast. Millest on natuke isegi kahju.

Irja ütles ...

Vaadake, antifašism ei ole kommunism. Mitte ükski venelane, keda ma olen viimasel ajal kokku puutunud, mitte ükski Notšnoi Dozori liige ei poolda kommunisti ega õigusta Stalinit.

Kõige narrnaljakam ongi, et Eesti Vabariik, mis süüdistab oma kõige valusamaid kriitikuid küll stalinismis, küll küüditamise idealiseerimises, kasutab ise nende vaigistamiseks ei midagi muud kui stalinistlikke meetodeid - riigist välja küüditamist, ülekuulamisi KGB stiilis, tööandja informeerimist (Raivo Aeg saatis kirja Bäckmani tööandjale) jne jne jne.

Vaata peeglisse, Eesti Vabariik. Ja küsi endalt, kas see, kelleks sa oled muutunud, ei ole õõvastav.

Anonüümne ütles ...

Mul on olnud elus "õnne" elada elus koos kahe psühhopaadiga, ja kolmandat ma enam välja ei kannataks.


Kaks ilma kolmandata ei jää, ütles vanarahvas. Kõrvaltvaatajana näen, et neil oli õigus nagu alati. Kahju, et sa ise ennast kõrvalt vaadata ei saa, oska, taha või julge.

Anonüümne ütles ...

Johanil nii kenasti lips ka tema blogitaustaga samades toonides...

soomepoiss

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Obama taastuvenergiast:www.wepower.us
TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TASUTA ELEKTER ANNAB TÖÖD KÕIGILE...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...

Anonüümne ütles ...

Bäckman on nummi mees. Marko Roosa

Anonüümne ütles ...

vaid lilla
blogi sobibki sel
nimeks Perse-mees kel

Anonüümne ütles ...

Euroopa viimased kommunistid!
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=345655
Sami Lotila

Unknown ütles ...

Keda Sa Irja meil opositsiooniks pead? Kas tõesti vasakpopulistlikku keskerakonda, kes lisaks põhimõttelage ja kelle eesotas võimuhull Savisaar, kuigi ega Reform parem pole, no mida teha? Nad ju õde venda, isaks EKP.

Või äkki mõtled selle all tuulelipuna lehvivaid sotse ja savisaarlaste kolhoosiesimeestest ning partorgidest partnereid - RL, või tule taevas appi - rohelisi. Tõesti, aru ma ei saa?

Meil ei ole ju opositsiooni!

Unknown ütles ...

Ja veel. Jätame selle kommunismi rahule, kui ideoloogia oli ta isegi ilus, paraku rakendada sai teda vaid vägivallaga, sest ta on inimloomuse vastane. See, mis Venemaal oli ja on, see on kommunismist sama kaugel, kui Andromeeda udukogu Maast.

Ma pean silmas Vene riiklikku imperialismi ja laiutamispüüdlust naabrite arvel, mis nähtavalt algas Ivan IV "JULMAST", tegelikkuses oli aga ka varem olemas.

Seda ja just seda kardetakse ja vahet ei ole, mis soustis seda serveeritakse. Tüüpilisteks esindajateks on paraku Öine Vahtkond täna, Interrinne mi9nevikus jne - sünaga võimu poolt loodav 5 kolonn. Bäckma, Molari ja ko on aga minu hinnangul oma rahva reeturid, Juudased, kes varem või hiljem lõpetavad esimese Juudase kombel. Kogu lugupidamise juures:ole ettevaatlik, muidu ühined nendega ja mitte ajaloo poolt austatud "märtrina".

Anonüümne ütles ...

Rääkisin oma soome sõpradega ja küsisin ka Bäkmani renomee kohta. Sommid lõid pilgud piinlikustundega maha ja ütlesid, et soomes ei võta keegi Bäkmanit tõsiselt. Et on pigem klouni staatuses.

Kui juba soomlased ise -talvesõja sangarid -oma antifašistist kangelast ei austa, siis pole eestlastel ammugi põhjust Bäkmanit tõsiselt võtta.

Mees on koomik.

Irja ütles ...

Vaadake, mina ei vali endale sõpru nende "renomee" järgi. Mina valin endale sõpru südame järgi. Kes on hea, siiras ja aus inimene, on minu sõber.

Minu meelest on Johan üks heasüdamlikumaid ja targemaid inimesi, keda mul on õnnestunud oma elus kohata. Samuti Maks Reva, Dima Linter ja Pjotr Puškarnõi. Ma olen UHKE, et võin neid oma sõpradeks kutsuda.

Ja mul on SÜGAVALT ÜKSKÕIK, mis teised sellest arvavad.

Minu isa, kes võitles Eesti Leegionis, ütles: kuula alati ära, mis teised sulle räägivad, ja pärast tee ikka oma pea järele.

Ma olen alati tema õpetussõnade järgi käinud ja ma pole pidanud kordagi kahetsema.

Irja