teisipäev, 19. jaanuar 2010

Tallinnas esineb vene kirjanik Vladimir Medinski


Väljavõte kultuuri.net veebist.

Järgneb pressiteade:

MÜÜDID VENEMAAST
 

Klubi Impressum kutsus Tallinna Vladimir Medinski

Rahvusvahelise meediaklubi Impressum kutsel tuleb Tallinna Vene Föderatsiooni Föderaalkogu Riigiduuma saadik, poliitikadoktor, Moskva rahvusvaheliste suhete instituudi professor ja Venemaa kirjanike liidu liige Vladimir Medinski. 27. jaanuaril osaleb ta avalikus kohtumises teemal “Müüdid Venemaast”. Ürituse korraldajad otsustasid rääkida maailmas Venemaa ja venelaste kohta levinud negatiivsetest stereotüüpidest.

Kas venelased on “joodikud”, “laiskvorstid” ja “vargad”? Kus on selliste müütide juured? Kes ja milleks neid välja mõtleb? Kas neil väidetel on ajaloolist tagapõhja? Millist ohtu kujutab selline enesealandus rahvuse vaimule? Neile ja paljudele teistele küsimustele püüab kohtumisel vastata klubi külaline, kelle 2009. aasta lõpus ilmunud raamatust “Rahvusliku lustipeo iseärasused” sai tõeline pomm Venemaa meediamaastikul.
Vladimir Medinski lõpetas 1992. aastal Venemaa välisministeeriumi Moskva rahvusvaheliste suhete instituudi rahvusvahelise ajakirjanduse teaduskonna, seejärel juhtis PR-agentuuri Korporatsioon “Mina”. On töötanud Vene Föderatsiooni maksude ja lõivude ministeeriumis. 2000. aastatel oli Venemaa Riigiduuma aseesimehe nõunik, juhtis partei Ühtne Venemaa Moskva organisatsiooni tööd, on kaks korda - 2003. ja 2007. aastal - valitud Riigiduuma saadikuks.

Üleriigilise kuulsuse tõid Vladimir Medinskile raamatud seeriast “Müüdid Venemaast”. “Pole midagi kuritegelikumat kui bolševike ning hiljem “liberaalse” hüsteerilise intelligentsi eeskujul sülitada oma isade ja vanaisade töö peale” – nii võtab oma raamatute sisu kokku Vladimir Medinski.

Klubi Impressum üritus on orienteeritud eeskätt Eesti ajakirjanikele ja kutselistele meediatöötajatele. Oodatud on ka avalikkuse esindajad, Vladimir Medinski loomingu asutajad.

Avalik kohtumine toimub 27. jaanuaril 2010 kell 17 Tallinnas Meriton Grand Conference & SPA konverentsikeskuses, Paldiski mnt.4, Tallinn. Üritusest osavõtt on tasuta. Osaleda soovijad peavad end eelnevalt registreerima telefonidel +372 6355819 või +372 53458494 või e-posti aadressil info@impressum-club.eu.

Soovijad võivad Vladimir Medinskile esitada eelnevalt küsimusi meediaklubi Impressum kodulehel www.impressum-club.eu. Huvitavamate küsimuste autoritele kingib Vladimir Medinski oma autogrammiga raamatu.

Lugupidamisega,

Natalja Kossareva
Projektijuht

Meediaklubi Impressum

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Loomulikult pole ainult venelased joodikud, vargad ja muidu agressiivsed idioodid. Segase päritoluga Inna-Irjo siin on akuraat samasugused.
Tööde ei tee, aga lärmavad nagu vene laadal.

Anonüümne ütles ...

Panen panuse sellele, et MTÜ Vaba Ajakirjandus saadab sinna poliitikatoimetaja Ivari Vee (kelle mineviku kohta võiks ka see peldik huvi tunda) ja siis ilmub Kesknädalas järjekordne stalinistlik usutlus.

Anonüümne ütles ...

Kas Pjotr ja Maksim ka tulevad?

Anonüümne ütles ...

midugi tulevad, tööandja ju lektoriga neil ühine

Anonüümne ütles ...

Jube lugu, kui pead pidevalt tõestama, et ei ole peldik vaid kohvik.Kes on jälle nurka kusnud?

Anonüümne ütles ...

Mitte nurka pole kustud ja situtud vaid need kookide ja jookide jagajad onaneerivad, urineerivad jne. leti taga, üle mille kohvikukülalisi teenindavad. Hais on muidugi vastuvõetamatu. Sellist haisu kirjeldasid need, keda päkmunni kirjelduste kohaselt "sõja eest" Siberisse ekskursioonile viidi.

Anonüümne ütles ...

Mässajal peab hea karjäär olema, muidu ei saa temast maksva korra kaitsjat!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

mingi fsb türa tuleb oma urrruauku liputama!
olete ka minemas vä?

Anonüümne ütles ...

Kas irja ja inno on “joodikud”, “laiskvorstid” ja “vargad”?

Anonüümne ütles ...

Siin on kahte tüüpi kommentaatorid, ühed, keda huvitab see blogi ja kes siinsetel teemadel kaasa arutlevad ja teised lihtsalt mõnitavad järelejätmatult Innot ja Irjat. Pikapeale mõjub see väga tülgastavalt.

Vaat siin kuluks tõesti ID-kaardiga kommenteerimine ära, aga siis kaovad ilmselt asjalikud kommid kah ära inimestelt, kes lihtsalt ei soovi oma nime levitada.

Teeks ettepaneku, kui see on võimalik, nagu youtubes, kus saab kommentaaridele hindeid jagada. Piisavalt negatiivseid hindeid saanud kommentaarid muutuvad lihtsalt nähtamatuks.

Võiks ka jälle tsensuuri proovida, aga siis saavad kohviku vaenlased neid jälle arguses süüdistada.

Anonüümne ütles ...

Teeks ettepaneku, kui see on võimalik, nagu youtubes, kus saab kommentaaridele hindeid jagada. Piisavalt negatiivseid hindeid saanud kommentaarid muutuvad lihtsalt nähtamatuks.

Esiteks, ma ei usu, et Google seda võimaldab ja teiseks ma arvan, et süsteem võib toimida ka teistpidi: sa vaata näiteks Bäckmani videosid ja sa näed, et kui keegi ei kisenda pimesi, et oh no, Blackmunn is an imperialist scum and a threat to our nation vms siis saab see negatiivsed hinded, samal ajal kui plussmärgid on justament reaktsiooniliste hukkamõistukommide juures. Ma muidugi tõin äärmusliku näite, aga ka siin on äärmiselt tõenäoline, et I2 vastane leim oleks pööbli hulgas pigem au sees.

Anonüümne ütles ...

Miks kohe pööbel? Siin on ilmunud vägagi mitte-pööbli tasemel kirja pandud, analüüsivaid ja argumenteeritud kommentaare (ntx rahvusküsimuses, juriidilistel teemadel jne) - tõsi, mitte Tähismaasid ja nende vaateid pooldavaid -, mille peale kätsatab Irja või Inno: sa mine õige munni, kapopede! Nii et kes siin pööbel on?! Ja on ka nn ilkuvaid sissekandeid, aga no oleks ka palju tahta , et kui blogisse üles pandud pildil kujutatud isik kuulab Inno väitel karulaulu ja on sellepärast pede - et sellele järgneks Tähismaade-vaimustusest kantud sisuline sissekanne. Pigem siis väljendatakse oma suhtumist vähem või rohkem vaimuka repliigiga, mis siiski harva sisaldavad lausroppusi - see nagu rohkem selle blogi pidajate pärusmaa.
Üks on sxelge - iga selle blogi kommentaatorite "piiramine" toob kaasa nende "kohvikust" lahkumise, aga kui Tähismaadel ei ole enam lugejaid, siis kes nad üldse enam on? See neid ju hinges hoiab, kuigi lõputute kaebekirjade vorpimine tuleb ka pisut abiks.

Anonüümne ütles ...

Intelligentsete kriitikute olemasolu ma tõesti ei välista (Veiko Rämmel üks näide), kuid minu pööbli definitsioon puudutab rahvamassi, kes oma peaga mõtlemise asemel kujundab oma hoiakud MSM* ajupesu ja propaganda alusel. Riigis, kus valitseb meediapopulism (loe: meedia on suuresti riigitruu selmet koalitsioonivalitsust kritiseerida), on ajupesu oi kui palju.

*MSM=massimeedia või mainstream media

Anonüümne ütles ...

Mitte-riigitruu ehk mitte-meinstriim meedia hulka kuuluv Kesknädal avaldas täna Irja kirjutise "Ma ei karda kedagi" (varem siin blogis ilmunud), kus ta räägib läbiotsimusest, Inno suhtes kriminaalasja algatamisest jm riigi hirmutegudest nende kahe vastu. Ega ometi keegi ei arva nüüd, et seal on ka mainitud, mis puhul läbipostimine ja mis mõttes kriminaalasi Inno suhtes? Ja loeb siis mitte-meinstriim meedia tarbija läbi loo, kus Irja räägib Prometeusest ja vabast vaimust ja sekka läbiotsimistest - mida see lihtne meediatarbija nüüd arvama peab? Otseloomulikult seda, et läbi otsiti ja kriminaaasi algatati ikka vaba mõtet levitavate Prometheuste suu kinni toppimiseks jne. Ja ärgu hakaku siin nüüd keegi rääkima, et vot vene ajal ka otsiti dissidentidele mõni ettekääne, no et autol esituli ei põlenud, ja pandi selle ettekäändega vangi - Inno ei maksnud elatisraha juba siis, kui see blogi ainult (vabandust!) söömisest, sittumisest ja onaneerimisest rääkis, mitte ei kritiseerinud võimu. Samamoodi jõuti siin aastaid paljude kohta laimu levitada, enne kui admekaitseinspektsioon oli sunnitud mktme avalduse alusel lõpuks samme astuma (sh läbiotsimise korraldama).

Anonüümne ütles ...

Viimast korda kommenteerin mina, 12:54 ja 14:23 kommide autor, siin, sest mulle tundub et siinne arutelu ei lähe mitte kuskile. Lihtsalt edastan oma nägemuse ühel teemal.

Põhjus, miks sa naeruvääristad Irja artiklit, kus ta võrdles Madissoni, Väärtnõu, Dozoori jt aheldatud Prometheusiga, on see, et sina üritad iga hinna eest uskuda, et maailm on õiglane. Et head saavad oma tasu ja pahad oma karistuse. Ja kui halvad asjad juhtuvadki kellegagi, isegi kui tegemist pole tingimata halva inimesega, siis on see väga ebamugav. Ja siis sa üritad mõelda, et ju siis on kannatanud oma kannatused kuidagi ikkagi ära teeninud. Sama loogika kohaselt on seletatav ka see, miks nii tihti süüdistatakse vägistamisohvreid, stiilis "no mis need naised siis riietusid nagu litsid, nad selgelt norisid vägistamist." Sinu loogika on suht sarnane: Irja ja Inno norisid oma tegudega kõike seda, mis neile osaks sai, seega paras, et süsteem neile perse vägistab! Samamoodi noris ka Väärtnõu, et tema tallu tungitakse narkot otsima! Või Madisson, et ta riigireetmise eest trellide taha topitakse. Või Kadri Kiilas noris seda, et ta hullarisse topitakse. Keskmise pööbli jaoks on vaimselt mugavam süüdistada süsteemi ohvreid, mitte tunnistada, et süsteem on ebaõiglane.

Anonüümne ütles ...

Ja ma ei aja pada, vaid viitan sotsiaalpsühholoogias juba jupp aega aktsepteeritud konstruktile:

http://en.wikipedia.org/wiki/Just-world_phenomenon

Anonüümne ütles ...

anonüümsele 20:22
Kas mitte Kadri Kiilas hoopis tänu oma emale ja mingile meesterahvale hullumajja ei pandud. lugesin seda kunagi siit foorumist artiklitest välja, lõõbiti küll ka reformi kallal, kuid et põhjus oli siiski Kadri oma ema ennekõike. Teiste keisside kohta pole kursis mis toimus, kuid kui sedasama blogigi ju lugeda, inno ja irja tekste, on ju selge tõendusmaterjal et tegelikult mittekeegi neid meie riigis ei ründa. Ise on nad küll pidevalt ründamas, kuid samas kuni nad teevad tänuväärt ajakirjanduse tööd, on see neile andestatud arusaadavalt.