neljapäev, 21. jaanuar 2010

Eesti õigussüsteemist, olulist 2/100


Peeter Järvelaid (vasakul, Pärnu Postimehe veebist) ja Margus Gross (Tartu Postimehe veebist).

"Kapo nõudis, et räägiksin Ringmaa kohta ükskõik mida, muidu leitakse mulle midagi ja viis aastat kohus mulle ikka mõistab" - sedasi ütles üks 70-aastane vanamees Eesti Kaitsepolitsei kohta.

Tunnistan, et see rahu, jäine nagu tänane ilm, millega süsteem inimeste õigusi rikub, muutub päev-päevalt jubedamaks. Valus on, kui loen, kuidas Kaitsepolitsei ja Lõuna Prokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross kohtlesid Henrik Kurvitsat, 70-aastast vanameest, väidetava pommimehe Märt Ringmaa sõpra, kes ei tahtnud oma sõbra vastu tunnistada.
Toosama prokurör, Margus Gross, kes lõpetas sõrmenipsuga menetluse Tartu don'i Neinar Seli ja tolle naise suhtes, pani samasuguse sõrmenipsuga vangi lihtsa vana mehe, sest leidis, et oht, et too vana ja haige mees võib uusi kuritegusid toime panna, on ülikõrge (!).

Mõni ime siis, et siiagi, meie väiksesse kohvikusse on ilmunud külalised, kes ähvardavad meid iga päev sulgemise, isoleerimise, vangla ja hullumajaga. Kui mõelda, siis see ei kõlagi enam nii imelikult. Need ähvardused - "Hakka juba kuivikuid koguma", "Tee endale juba tätokas ära", "Järgmisel aastal pannakse teid niikuinii vangi" ja nii edasi. Need ähvardused on nii armsalt eestilikud. Sellised kodused. Sest kui vähegi Eesti õigusõhku nuusutad, enda ümber ringi vaatad, siis näed, et inimesi mitte ainult ei ähvardata, vaid pannaksegi iga päev vangi. Päriselt. Vanglast on saanud midagi tuttavlikku, trelle nähes ei teki enam võõristustunnet, sest see, mis kunagi tekitas õõvastust, vangla, on sind nii lähedalt puudutanud. Mõned su sõbrad on seal juba käinud, mõni kuid, mõni nädalaid, mõni päevi.

Vanglad ei ole enam ohtlike kurjategijate ühiskonnast isoleerimiseks, vaid inimeste distsiplineerimiseks, allutamiseks, hirmutamiseks. Kõik teed viivad vanglasse.

See on natuke hirmus, aga sel on ka omalaadne, ootamatu võlu.

Tänases Eestis, stalinliku repressiivaparaadi, eeluurimise ja kohtuga Eestis on nimelt au kinni minna. Tõsiselt. On au olla kinni peetud, au olla vahistatud, au istuda vangis. Ma kadestan neid, kes seal juba käinud. Kui Eesti kunagi vaba on, siis nad saavad uhkustada, et istusid  s i i s  kinni.

Seda, et me riigis on ühel päeval lood sedasi, et inimesel, kelle suhtes on alustatud menetlust, võiks olla uhke tunne, poleks ma Tartu Ülikooli õigusteaduskonda õppima asudes, aastal 1995 ilmaski uskuda suutnud.

Oli jäänud aasta Tiit Madissoni lavastamiseni riigireeturiks ja Riigikohtu muutumiseni poliitiliseks kohtuks, kuid Tartu Ülikooli tudengid, mina nende seas, uskusid siis veel siiralt, et õigus, ius, on jumal ja süsteem tema teener. Mitte vastupidi.

Meie õppejõud olid entusiastlikud. Professor Järvelaid rääkis, et just meie, juuratudengid, oleme Tartu Ülikooli tudengitest kõige erilisemad, väljavalitud, sest meile on võimaldatud õppida ÕIGUST. Õigus, ius - see sõna oli siis püha, mõistate?

Ma ei tea, milliste mõtetega istuvad loengupinkides õigusteaduskonna tudengid täna. Millest nad mõtlevad. Ja kas nad tunnevad, et see sõna, õigus, on püha. Kas õppejõud on endistviisi entusiastlikud või kõnnivad nad, pilk maas, sest teavad, mida tehakse inimestega väljaspool Iuridicumi, aga ei julge sest kõnelda.

Too vanamees, keda Kaitsepolitsei kui palli põrgatas, ütles, et Eesti riigis on kõige tähtsam Kaitsepolitsei. Ma lisaks - Eesti Vabariiki valitseb Kaitsepolitsei. Nagu Nõukogude Liitu valitses KGB. Ja see Kaitsepolitsei, õieti poliitiline politsei, mis hoiab kiivalt silma peal kõigel, mis õigusruumis toimub, on allutanud õiguse, ius'i ning muutnud iseend jumalaks.

Kaitsepolitsei on jumal ja õigus on tema teener.

Kaitsepolitsei dikteerimisel luuakse uusi seadusi, mille võikaima näitena võib tuua seadusemuudatuse, mis võimaldab nüüd võtta kriminaalvastutuse meeleavalduse korraldaja, kui sellele meeleavaldusele järgnevad rahvarahutused. Ja sellesama Kaitsepolitsei dikteerimisel neid seaduseid ka rakendatakse: eeluuritakse ja mõistetakse kohut.

See, kuidas Eesti Vabariik oma inimesi represseerib, ei paista veel hästi välja, sest vaba Euroopa ei suuda ikka veel uskuda, et Euroopa Liidu sees on üks riik, kus inimeste õigusi nii räigelt rikutakse. Kus ekspertiise tehakse telefoni teel. Kus teisitimõtlejate kodudes korraldatakse läbiotsimisi. Kus üks inimene paneb toime tõsise kuriteo ja pääseb laksuga näppude pihta, aga teine väikse sulitembu ja läheb pooleks aastaks trellide taha.

Kus seda kõike võibki tegelikult vabalt teha ja mitte keegi ei ütle mitte midagi.

Euroopa vaikib veel, aga mul on tunne, et mitte kauaks. Saavad teoks Eestisse mitte sisse lastud Johan Bäckmani prohvetlikud sõnad: "Eesti on teel põrgusse". Või mis, Eesti ongi juba põrgus. Toime on pandud väga palju kuritegusid.

Ja ma ei pea silmas mitte neid kuritegusid, mida on Kaitsepolitsei valvsa pilgu all menetletud, vaid neid kuritegusid, mida  e i  ole menetletud. Mida on toime pannud Kaitsepolitsei, politsei, prokuratuur, kohus.

Ütleksin tänastele juuratudengitele: usku õigusesse, ius'i ilma jutumärkideta ei maksa siiski kaotada. Õigust on õilis armastada ja vabas ühiskonnas, kus ei valitse mitte ainult seadused, vaid ka seaduslikkus, kus menetlused on ausad, õiglased ja erapooletud, on au olla jurist. Vabas ühiskonnas võib jurist end tõesti "väljavalituna" tunda ja heal õppejõul Peeter Järvelaiul on õigus.

Praegu, nähes, kuidas süsteem õigust vägistab, on jurist olla häbi.

Aga ootame, sõbrad, küll ajad kord muutuvad. Mul on miskipärast tunne, et nad muutuvad juba üsna varsti.

kindlate usteni on pikk tee
purunematute akendeni on väsitav tee
tühjad kongid on valusalt viirastuslikult


Aga kevad ei ole enam kaugel.

34 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Meie loodame koos teiega.

Nagu sa, Irja, isegi kirjutasid - türannia kukutab end ise.

Anonüümne ütles ...

Mõni hetk tagasi oli kanal2 pealt "Story of beer"! Selle sünum oli mulle 110% arusaadav. Rohkem selliseid filme!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Jah,me teeme alles esimesi samme õigusriigi suunas:
Raivo Palmaru: ERR nagu error http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/raivo-palmaru-err-nagu-error.d?id=28634683

ein Mensch ütles ...

Zbigniew Brzezinski (CFR, TLC, Bilderberg), mees kes lõi telepromper-presidenti Obama ja kes seitsmekümnendatel Afganistani mudzhahedinidele relvi müüs, kirjustas juba seitsmekümendate alguses raamatu "Between Two Ages: : America's Role in the Technetronic Era", et tulevikuühiskond on pisiasjadeni tehnoloogia abil kontrollitav, saabumas on teaduslikel alustel globaalne diktatuur.

Sellel ajastul on inimeste mõistus ja tunded on täielikult manipuleeritavad ja kõike kontrollib valitsev klass, eliit, kes teostab oma tahet darvinistliku "tugevam-jääb-elu" printsiibi alusel.

Geopoliitik Brzezinski kuulub koos Kissingeride, Rockefellerite ja Rothschildidega Suurte Poiste Klubisse, kes ei sõltu poliitilistest tõmbetuultest ja planeerivad ühiskonna tulevikku kümneteks, kui mitte sadadeks aastateks ette.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mensule:
"kes ei sõltu poliitilistest tõmbetuultest ja planeerivad ühiskonna tulevikku kümneteks, kui mitte sadadeks aastateks ette."

Rahune nüüd maha ja tao endale peakolu sisse:
TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TASUTA ELEKTER ANNAB KÕIGILE TÖÖD...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
http://www.scoraigwind.com/

Anonüümne ütles ...

Irja, võta ette ka Vaher, Lang, Rask, Pihl ja co, kes neid andekusi "õigusaktidesse" vormivad, "kummitemplile!" ette lükkavad ja ellu viivad (viisid).

Anonüümne ütles ...

Märt Ringmaa vabaks!
Romeo Kalda vabaks!
Vabaks kõik, kelle kapo on poliitilistel põhjustel vangi pannud!

Küll siis Kalev koju tuleb,
oma lastel õnne tooma,
eesti põlve uueks looma!

Anonüümne ütles ...

Minu vanaonu tundis sinu isa, Irja. Ja tema sõnad on, et tal on hea meel, et sinu isa sinu tegusid enam ei näe. Nagu ta ütleb, teed sa neile häbi - nimetades praegust elu stalinistlikuks solvad sa kõiki, kes tegelikult Stalini ajal elasid. Elasid hirmus ja sel ajal oma elu või mõne lähedase kaotasid. Aga sina sõbrustad nüüd inimestega, kes nimetavad nende Siberisõitu väikeseks lõbusõiduks, mis kuluski eestlastele ära.
Samas on mul hea meel, et te Keskerakonna liikmed olete. Nende vaikiv heakskiit räägib ka nende kohta palju.

Anonüümne ütles ...

100 SIGA Eesti Vabariigi ÕIGUSSÜSTEEMIST

kirjutage see raamat valmis koos kaasautoritega ja soovitage igal inimesel läbi lugeda enne kui kohtutempliga kirja avab.

ja alajaotus

kohtunikud
advokaadid
täiturid
notarid
haldurid
kohtusekretärid, sest just neile annavad kohtunikud käsu muuta komakohta, paber saatmata jätta või tõend ära kaotada või toimikust lehed eemaldada - Eesti kohtusüsteemi argipäev jne


ja see leht, kuhu iga kodanik saab tema kohta tehtud otsuse üles panna - isake lang ju näitas eeskuju, et ta kodanikuna avalikustab tema kohta tehtud kaebuse, - see tuleb ära teha, sest süsteem ju ringkaitses omasid ei koti ja nii ei saagi uued võimalikud ohvrid teada, mis need inimesed varem on korda saatnud.

Järvelaid oli ju algul respublica üks juhtfiguure - miks ta ene ergmaga asendati ??? naer saalis

Anonüümne ütles ...

Kas ainult mulle tundub, et see blogi läheb aina paranoilisemaks, haiglasemaks ja igavamaks?

Anonüümne ütles ...

Õige, 9.32 - aga mitte ainult avalikustada ei tule, vaid ka lahti lasta ja kinni panna. Kõik justiitssüsteemiga seotud isikud. Kõik, sest nagunii pole keegi neist patuta. Ja üldse kogu justiitssüsteem käigu persse! Hakkame maailmas esimeseks riigiks, kus puuduvad kohus, prokuratuur, advokatuur, vanglad jne jne. Eesti täiega vabaks! Elagu anarhia ja piirideta vabadus! Vangid väl-ja, vangid va-baks!

Anonüümne ütles ...

Eks mida lähemale tuleb mõni Türjode istungi- või mis iganes kohtupäev, seda suuremad pöörded "võitlus stalinismi vastu" võtab. Küll tahaks näha kunagi neid Inimõiguste Kohtu liikmete pikki nägusid, kui nad peavad otsustama, kas elatuse maksmisest kõrvalehoidja on tegelikult stalinismi ohver, see ikka kordades hullem keiss kui omaaegne rongaema-oma. Aga noh nagunii on ka nemad stalistide käsilased.

Anonüümne ütles ...

Nõmedast kommentaatorist:
Veiko Rämmel, teoloog@gmail.com, 21.01.2010 08:29
Raivo Palmaru, loe nüüd ja jäta meelde. Iga algatus, mis tuleb kesikkonnast, Eesti rahva- ja riigivaenlaste parteist on sõnnik ja kannab kommunistlikku võimule trügimise pitserit, sõnaga saast.

Anonüümne ütles ...

Ärgem irisegem, Irja vaatab meid kõrvaltvaataja pilguga ja sellel on jumet, tema kodumaal Mongoolias on asjad korraldatud hoopis teisiti.

Anonüümne ütles ...

to9 30-le
Stalini ajal läksid köik vördselt küüditatu nimekirja.Stalini nimekirjast juba altkäemaksuga sa ennast vabaks ei ostnud.Aga nüüd küll.Suured vargad töllas,väiksed sulid völlas.praegune Eesti riik on hullem,kui ükski aeg on olnud.Isegi orjuses oli ka orjal oma kindel magamisase.praegu ei ole,kui Selile vöi kellegile toompealt meeldib möne kodutu nurgake,kus ta külmaga kükitab /et sinna saaks mingi ärikeskus püsti panna,siis leitakse vaesele kodutule keegi,kes ta ära koristab üldse.Pöletatakse lihtsalt ära.Selline riik ei ole riik.Irjal jätkub ei tea ,kus kohast sellist südikust vöidelda,kus silmaga näha,et lootust ei tule.Usul on vöim.Usun,et need köik,kes praegu on vöimul satuvad töelisse pörgukatlasse.

Anonüümne ütles ...

Tartu astub stalinismile vastu!


Vene kultuurinädal kultuurikohvikus Elushetked 25. - 30. jaanuar
Tartu Loomemajanduskeskuses Kalevi 13

Kohvikus kaasaegse kunsti näitus vene autoritelt Matti Miliuse kogust.
Menüüs vene rahvustoidud.

Esmaspäev 25.01 kl 18 TUDENGID, KARUD JA ENNUSTUSED
tähistame Tatjanapäeva!Vestlus vene kultuuri talvistest tavadest ja tudengipäevast.
Mälumäng vene maalikunstist.
Ennustuste õpituba.
Menüüs ekstra pakkumine tudengitele.

Teisipäev 26.01 kl 18
SIIL UDUS JA KADUNUD PAPAGOI - vene multifilmide õhtu.

Neljapäev 28.01 kl 18
Terviseklubi teeõhtu - Metsamoor Irje Karjus

Reede 29.01 kl 18
MUSTAD SILMAD JA HELENDAV PURI - vene luule, romansi ja autorilaulu õhtu.
Kõik on teretulnud oma lemmikluuletusi ette kandma.
Muusikaliseks vahepalaks saab nautida vene romansse ja vene autorilaulu klassika elavat esitust.
Esinevad Natalja Trošina ja Ljudmilla Mesropjan.

Laupäev 30.01 kl 14
TALVERÕÕMUD VENE MOODI - lõbus pärastlõuna kohvikutaguses pargis.
Lumelahing ja rahvamängud, pliinid, pirukad ja põnev lastefilm.

Kultuurikohvik Elushetked perenaine Margit Foht 512 6342
koostöös Eesti Unesco Noorte Ühendusega

Anonüümne ütles ...

10:09 Kuule, mees, parteikuuluvuse järgi viha õhutamine on küll kriminaalselt karistatav. Lisaks ka nõme. Las Inno & Irja teevad seda, sul pole nii madalale vaja langeda!

Aga õiguse artiklisarjas väidetuga olen nõus - tõsi, midagi uut siin ju pole kui jätta arvestamata see, et mõnedel meist olid silmaklapid liiga kaua peas. Enamus inimesi teab juba ema piimaga saadu põhjal, et politeid tuleb karta, olgu ta siis FSB, CIA, FBI, KGB voi KAPO ja et kui sa nendele tülikaks või huvipakkuvaks muutud, tehakse su elu põrguks väljaspol iga seadust. Me teame sadu juhtumied, kus prokurürid on ostetavad, kus kohtunikud on kinnimakstavad ja advokaadid on selle kõige juures kaasamängijad. Neist asjadest päevavalgele ujub vaid üksik kõnts. Õigus on õige ja püha kuid see pole kunagi kehtinud valitseva klanni suhtes. Ükski süsteem ei suuda tagada, et ta jääks alla õigusele, sest võim on iga süsteemi alustala.

Kuid see pole stalinism, sõbrad, ja ma arvad, et te teate seda. Seda on inimloomus, patune, õel, omakasupüüdlik. Vaim võib küll püüelda ideaalide poole nagu ÕIGUS ja KOMMUNISM, jne, kuid liha on ikka nõder ja SÜSTEEMIST välja rabeleda tähendab süstemi reeta ja hukkuda. See on nii USAS, EEstis, Venemaal ja isegi Gruusias))

Ainus, mis aitab, on paljastamine, lõputu paljastamine nagu tehakse siin blogis. See hartib inimesi rohkem kui miski muu. Ja palun veelkord, ärge olge isklikud, olge suuremeelsemad!! Sest kui teid vangi pannakse kord )ja kui siin paljastamist jätkate, siis see nii kindlasti ka läheb), siis oleks ilus, kui seda ei tehtaks Ingridi ja laste ahistamise eest vaid ikka RIIGIVASTASUSE paragrahvi alusel! Edu,

Abdull

Anonüümne ütles ...

Ooh, vaene Koosa vanamutt Koosakas (Riida Nihvelt) on KRIMINAAL ja seega teab mida räägib (moosib Irjat oma kaitsjaks?)

1.02.2010 10:00:00 tartu saal 347 Madis Kägu 1-09-21800 Eelistung kriminaalasjas Riida Nihvelt KarS § 344 lg 1 ja § 345 lg 1 järgi üldmenetluses

Anonüümne ütles ...

Tahtmata Teid eemale tirida Teie menetluste teemast pakun et täna õhtul läeb löömaks...Juba hommikul pasandas sky plus kuidas hirmus TEINONEN korraldas veelgi hirmsama NATSIÜRITUSE, ekspressis artikkel jne...
Kas võib olla et täna õhtul hakkab hävituspataljonlase pojapoeg lahkama kapo peadirega kuidas neile ära teha.Hoolimata sellest et eestis on ju sõna, usu, veendumus ja ei teagi mis kõik vabadused...
Võib olla ma eksin ja õhtu saab olema tavaline igav...

Anonüümne ütles ...

Tartu maakohtu Tartu kohtumaja

21. jaanuar 2010


Töövõimetuspensionite väljapetmises süüdistatavad said karistada


Tartu maakohus tunnistas eilse otsusega Hendrik Kurvitsa (endine Lori, 68) süüdi dokumentide võltsimises, kelmustele kihutamises ja kaasaaitamises, 800 grammi lõhkeaine (trotüüli) ebaseaduslikus käitlemises ja valeandmete esitamises.
/.../
Hendrik Kurvitsat karistati nelja-aastase vangistusega. Koos talle varem mõistetud karistuse kandmata osaga peab Kurvits ära kandma viie aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse. Karistuse kandmise algust loetakse 16. detsembrist 2008, mil Kurvits kahtlustatuna vahistati.
/.../

Kurvitsat süüdistatakse ka ebaseaduslikus trotüüli käitlemises. Samuti esitas Kurvits süüdistuse järgi 2007. aastal Tartu linnavalitusele valeandmeid sisaldava sotsiaaleluruumitaotluse, et saada tasuta üürikorterit.
/.../
Kurvits on varem kriminaalkorras karistatud viiel korral.

Einoh tõesti KOHUTAV justiitsvägivald! Kindlasti on tegu lõpmatult armsa ja lahke vaanainimesega, kes pealegi varem AINULT viis korda kriminaalkorras karistatud. ja nüüd kohe vangi, õudne terror, ja loomulikult stalinistlik! Kusjuures pange tähele - kohus toimus Tartus, kust Tähismaad omal ajal olid sunnitud põgenema tagakiusamise eest Rakverre. Nii et no mis me siin räägime...

Anonüümne ütles ...

Lisaks on Koosakas sama hullumeelne kui Irja, pead end samuti maailma nabaks

Tere tulemast elu ja vaimu maailma.Teen riitusi ja ennustan,olen Aksi noia opilane aastast 1970-1975.Hermine Elisabeth Jürgensit tundsin 5aastat.
Toeta blogi.A/a 334627140006 Sa110mpo pank Riida Nihvelt

Anonüümne ütles ...

Koosakas pakub Irjale esindamise eest tasugi

V.a.irja ja Inno.
Me soovime kinkida Teile Vöru tänava kohviku toetuseks Tartumaal Vara vallas Kannu kinnistust 1/2 osa,Pöördusime avaldusega Tartu notar Tiina Tombergi poole et tehingu tegemiseks aeg registreerida.Meile vastas notar täna et Teie Irja ja Inno peate sel juhul notariga ühendust vötma isiku andmete tarvis.notari e-mail aadress on tomberg@notar.ee
2008.a.05.02.veebruaril väljastas notar Mati Nihveltile pärimistunnistuse ,kus on märgitud et M.Nihvelt on oma isa ainupärija 1/2 18 ha metsa osas.Tasusime riigilöivu vastavalt tehingu väärtusele.Siis edestas kaimo Timmusk völtsitud allkirjadega paberi,/völtsimine on kindlaks tehtud Löuna politsei prefektuuris.Kuid vastati et kriminaalasja ei saa alustada kuna Heinrich Nihvelt on surnud.Kuid sellegi poolest notar meile kinnistusavaldust ei teinud ja asjaöiguslepingut ei sölminud.Pöhjendas völast Kaimo Timmuski ees.Et saada kinnistusraamatusse sissekanne,selleks peaksime meie pöörduma kohtu poole,kuhu me ka pöördusime.Meile esitati riigilöivu suuruseks 7000 krooni.Seega jäi see ära.Kuna notar Tiina Tomberg 2004 a.24 mail vormistas koheselt kinkelepingu sellele samale kaimo Timmuski tütrele.;Vastas et see juriidiline öigus oli,kuna mati omandas oma ema pärandist 1/6 kinnistuväliselt.Ka siis ei olnud mati kinnistut käsutama saanud hakkata ja notar vormistas koheselt ,kui oli Helju Nihvelti pärandiasjus väljastanud pärimistunnistuse 5 minutilise vahega oli mati enese teadmata ära kinkinud.Seega ei tohiks ka antud juhul probleeme olla,notar on ju asjaga kursis.Mingit völgnevust Kainmo timmuski ees ei ole.Seega oleksime südamest tänulikud ,kui vötaksite selle kinke vastu.kinke koormamiseks soovime et ,kui kirjandus kohvik valmib,et siis saaksime koos matiga päevas tassike tasuta kohvi.See olekski köik.Kui Teie seda kinget siiski ei taha,siis sooviksin Teie abiga kinkida Nazorlastele.Notar arvab,et Teie ühendust ei vöta ja sellepärast minule täna üleolevalt teataski.Tänan Teid Irja ja Inno,olete väga ,väga kaunis ja südamlik,öiglane ja haruldane abielupaar siin Eestis.Ja veel rohkem röömustab see,et Te plaanite Tartusse kohvikut teha. Tervitades Riida ja mati Nihvelt tartumaalt

Anonüümne ütles ...

No mida siin rääkida, sarnane tõmbab sarnast - ka Koosakas levitab hirmsat KESIKU LEHKA!

Riida Nihvelt
December 30, 2009 kell 21:45

Härra Edgar Savisaar.
Eestimaa ainus töeline President.Usun et pooled eesti elanikkonnast sooviksid 2010-ks aastaks just seda,Et Teist saaks Eestimaa President.Rahvas austab TeidMinu soov täitub.Head vana aasta löppu ja uut aastat .

Anonüümne ütles ...

http://www.okia.ee/blog/2010/01/welcome-to-estonia/

Anonüümne ütles ...

Ootaks seda Irja pöördumist kogu Maailma poole ka kirjalikul kujul. Tänan veelkord.

Inno ütles ...

10:30le:
milles see Ingridi ja laste ahistamine avaldub?

Anonüümne ütles ...

Irja, sa vist lugesid lapsena palju nõukogudeaegset agiitkirjandust, on mul õigus? Stiililised ja ideoloogilised mõjud on sellistes kirjatükkides vägagi tunda.

Anonüümne ütles ...

KIITUS SULLE IRJA, HEA LOO EEST!

Anonüümne ütles ...

9:30, kseikute ridadesse neid lihtsalt ei võeta. Itsitatakse pihku, aga Urro ja Türja liikmeksvõtmine käiks lihtsalt selle pihta, mida kesikud ise maineks nimetavad.

Anonüümne ütles ...

Varsti pannakse Alice Järvet kinni, Haavliplikast rääkimata!

sulipoiss

Anonüümne ütles ...

Alice Järvet: vangiminekut ei tohi karta!
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=352004&q=alice+j%e4rvet
Varsti saad kinnimajas elumuutusi tunda!

sulipoiss

Anonüümne ütles ...

IRL kasutas kavalalt Puldret!
http://www.virumaateataja.ee/?id=214703

iluspoiss

Irja ütles ...

To 9:30 - sinu vanaonu tundis ehk võib-olla tõesti minu isa, aga ma arvan, et mina tundsin oma isa kõige paremini, sest ma suhtlesin temaga iga päev. Ja ma tean, et üle kõige armastas minu isa maailmas vabadust. Inimese vabadust olla see, kes ta on, öelda välja seda, mis tal südamel. Mul on ka hea meel, et ta enam ei ela. Et tema, vaba Eesti eest võidelnud vapper mees, ei pea nägema, milliseks on meie riik muutunud nüüd.

Muide, mu isa mõistis rängalt hukka Tiit Madissoni vangistamise ning oli juba siis arvamusel, et laulu "Jää vabaks, Eesti meri" tuleb laulda sõnadega: "Saa vabaks, Eesti meri!"

Sinu vanaonu ilmselt siiski ei tundnud mu isa. Tõeliselt, ma mõtlen.

Anonüümne ütles ...

Kõik malevarühmad, muide, laulsid "Saa vabaks, Eesti meri", kusjuures väga valju häälega ja ka mööda küla marssides, sinu isake tegei seda (kui tegi) ilmselt vahel ja vaikselt kodus süldilaua taga.