esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Üks teistmoodi pilk Männil'ile, Jeruusalemmast


Väljavõte Jerusalem Post'i veebist.

Lugu kannab pealkirja "Mees, kes pääses" (One Who Got Away) ja selle autor on tuntud natsikütt Efraim Zuroff, kes kirjeldab Venetsueelas elanud ning nädal aega tagasi Costa Rica's 89-aastaselt surnud Harry Männili elu ja tegevust. Kus siis Männilit on kujutatud kui natsikurjategijat. Huvitav nüanss on see, et Männil tunnistati esialgu Eestis rahvusvahelise komisjoni poolt kuritegudes osalejaks, ent hiljem Eesti võimud seda ei tunnistanud.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

siin vihjad, õnnetusehunnik?- Jeesus-maarja-karjatas-eit - kas sa seda KA ei tea, et Männil oli Savisaare Väga Suur Sõber? Kaks päeva järjest kõrvulukustavalt ämbreid kolistada on isegi sinu kohta liig mis liig.

Anonüümne ütles ...

Savisaar: Eesti vajas Männili rahvusvahelisi sidemeid
http://www.postimees.ee/?id=210780

11 kultuuritegelast ja poliitikut meenutavad Harry Männilit
http://www.postimees.ee/?id=210780

12.01.2010 17:43
Hardo Aasmäe
Janne Andresoo
Ivi Eenmaa
Peeter Ernits
Andres Kollist
Tiit Made
Regina Meri
Arnold Rüütel

Edgar Savisaar

Vilja Savisaar

Vaino Väljas

Anonüümne ütles ...

Teine viide õigesti
http://www.postimees.ee/?id=210947

Aga jah, ära hakkavad tõesti Te sitakuulikesed tüütama- pean Teis pettuma.

Anonüümne ütles ...

AGA KUIDAS SELLE SOVIET STORYGA IKKAGI JÄÄB?

Anonüümne ütles ...

irw, eranditult kõik kesikut mälestavad seda "fašisti"... backman võib küll pahane olla nüüd...

Anonüümne ütles ...

minumeelest võiks tegeleda rohkem Eesti probleemide ja prioriteetidega (et kuidas, miks, mida teha) kui sellega, et mida meist kusagil arvatakse.

Anonüümne ütles ...

"Ärimeest ja kunstikogujat Harry "Männilit süüdistati juutide genotsiidis Teise maailmasõja ajal, kuid see ei leidnud uurimise käigus kinnitust. Riigiprokurör Heino Tõnismägi sõnul "Männilil puudub veresüü". Tema suhtes algatatud kriminaalasi lõpetatakse."
http://paber.ekspress.ee/viewdoc/29E5E558D274EC8AC22570E400486EBF

Nii, et pista oma Zuroff omale p..e, jeesti riik uuris mitu aastat tema "süüd", kuid ei tuvastanud midagi. Ei tahaks uskuda, et prokuratuuris olid selle asja uurimisel ka "kallutatud jõud".

Anonüümne ütles ...

Savisaare arvamusest pole vennakestel enam sooja ega külma. Suhted ammu rikutud. Seepärast hoitaksegi nüüd Öise Vahtkonna manu.

Inno, sa pole ikka selgitanud, kuidas eile nii juhtus, et sellise ämbri läbi lasid?

Inno ütles ...

No aga Öise Vahtkonnaga pidid ka olema suhted rikutud, või mis?! Ehh-sind, kommentaator, urruaugust või toompuiesteelt, urgi mis sa urgid, aga urgitud ei saa. Aga pressi-pressi, ehk punnid vee lõpuks kivist välja.

Anonüümne ütles ...

eesti inimesele tulemuslikum oleks isegi siis kasvõi Kabbala analüüs :D, sest juudi analüüs läheks juba liiga teravaks vist ... :D , aga see mida rahvusvahelselt juudid ühest heast eesti ärimehest tagantjärgi arvavad... :)
aga siin võiks olla küll rubriik, "Eesti juudid" näiteks :D

Anonüümne ütles ...


No aga Öise Vahtkonnaga pidid ka olema suhted rikutud, või mis?!


Hehee, täitsa naljakas on ette kujutada, kuidas Türja, nägu punane, hommikust peale telefoni otsas ripub ja pardihäälega "Anteeksi, izviniite!" piniseb, samal ajal arvutisse selgitusi tagudes, nii et klahvid lendavad...

irw...

Anonüümne ütles ...

Inno, ära muretse, aega veel on, ega Puskari-Peetjad ja teised heasüdamlikud vandid pole pärast tavapärast nädalalõpu joomingut nagunii veel kaineks saanud ja avastanud, millise fopaaga "nende kangelased" vahepeal maha said.

Anonüümne ütles ...

Männil oli Malta ordu rüütelning käis läbi rockfellerite ning fordidega....seega vabamyyrlane.Sealt ka tema kindel seljatagune....

Anonüümne ütles ...

o ei , ets lihtsalt kasutab inimesi ära.
ta on selline sarkastiline, musta huumori mees.


ja männilit ta kindlasti ei andesta. see on juba liig mis liig.
männil oli tema tütre ristiisa.

Anonüümne ütles ...

T.ra ma ei või, täitsa komöödiaks ikka läheb kätte. Kõigepealt Inno soovitus lätlaste dokumentaalile Soviet Story, mille näitamist soovis Bäckman Soomes keelata, kuna see pidavat olema venevastane propaganda. :)

Nüüd üritab Inno siin blogis vihjata, et Harri Männil oli nats. Olen naerust kõveras. :))))) Inno vihjab siin, et Savisaare tütre ristiisa on nats. :)

Edgar Savisaar mälestab tütre ristiisa Harry Männilit

Inno, milles asi? Kas kesk ei toeta enam materiaalselt, et nüüd siis annate märku, millest kõigest võite kirjutada, et ehk lähevad rahakraanid lahti? Või olete lootusetult keskilt jalaga p-se saanud? Või on need lihtsalt kogemata tehtud ämbrid? Soviet Story vaatamissoovitus on arvatavasti oma lollusest tehtud viga, kuid Männili natsiks tembeldamine?

Eespool aga oli tabavalt öeldud, et Irja on vist päev otsa telefoni soigunud "Anteeksi, izviniite!" :) Pika tänava käepikenduste, dozori Dima ja Maxiga tuleb ikka hästi läbi saada. Rääkimata siis Bäckmani kaliibriga tegelasest.

Millal hakkate Dima ja Maxi moodi Pikalt tänavalt juhendeid saama? Või juba saate?

Kui selliste lollustega jätkate, siis Maxi ja Dimaga küll pikka sõprust ei ole.

Muuseas, Irja võiks oma saksa poolel sõdinud isa kohta karbi kinni hoida, vaevalt see Dimale ja Maxile tegelikult meeldib. Dozor on piisavalt oma meelsust leegionimeeste kohta näidanud. Aasta aega tagasi liikusid Dima ja Max Lätti "antifašistide konverentsile." "Juhuslikult" samal ajal pidi toimuma vanade läti meeste, Läti leegionäride kokkutulek. Suurest austusest vanade meeste, vanaisade vastu, ronisid dozorlased kindlasti ka Sinimägedesse leegionäride kokkutulekule.

Irja, laku siis korralikult Maxi ja Dima tagumikku! :)

Inno ütles ...

Vat kui keegi su enda elu paremini tunneb kui sa ise. Lausa hämmastav!