reede, 8. jaanuar 2010

Vanduv advokaat Mare Lust sai advokatuurilt noomituse


Vanduv advokaat Mare Lust tööhoos.

Vanduv advokaat Mare Lust sai tänase otsusega advokatuuri aukohtult noomituse.

Resolutsioon ise oli järgmine:
Tunnistada vandeadvokaat M.Lust süüdi Eesti Advokatuuri eetikakoodeksi paragrahvi 22 lg 1nõuete rikkumises ning määrata talle vastavalt advokatuuriseaduse paragrahvile 19 lg 2 distsiplinaarkaristusena noomitus.

Advokatuuri aukohus põhjendas oma otsus muu hulgas järgmiselt:
Aukohus leiab, et vandeadvokaat M.Lust on eksinud Eesti Advokatuuri eetikakoodeksi paragrahvis 22 lg 1 sätestatud põhimõtete vastu, so. advokaat on kohustatud vastaspoole ja teiste menetlusosaliste suhtes käituma väärikalt, viisakalt ja lugupidavalt nii kõnes, kirjas kui teos. Advokaat hoidub menetlusosaliste isikuid halvustamast. Aukohus leiab, et vandeadvokaat M. Lust minetas suhtlemisel kaebajaga kannatlikkuse ja tema tegevus väljus eelnimetatud reeglite piiridest. Samuti pole M.Lust suutnud hoiduda menetlusosalise halvustamisest ning väärib seetõttu distsiplinaarkaristust.

Otsust tehes arvestas Aukohus distsiplinaarsüüteo raskusega, menetletava asja olemusega, kaebaja käitumist suhtlemisel vandeadvokaadiga ning asjaoluga, et vandeadvokaat M.Lustil puudub varasem karistatus.
Aukohus peab vajalikuks märkida, et eeskätt peab viisakas ja kannatlik olema siiski advokaat ise, olenemata vastaspoole provokatiivsest käitumisest.
 Aukohus leiab, et M.Lust ei ole käitunud R.Väli suhtes viisakalt ja lugupidavalt. Pelgalt hääle kõrgendamist võib tõlgendada kui heade kommete ja tavade vastast käitumist. Advokaat, tehes oma igapäevast kutsetööd, puutub pidevalt kokku kaasinimestega. Just sellistes situatsioonides – nii kõnes kui käitumises - avaldubki inimeste kõlbeline loomus kõige ilmekamalt.

Kohvikus on varem olnud juttu, kuidas Mare Lust tuli vastaspoolele kohtus kallale, kägistas ja sõimas:

http://innojairja.blogspot.com/2009/09/vandeadvokaat-mare-lust-tuli-vastasele.html

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Igal oinal on oma mihklipäev.
Küsimus vaid selles, kas see on seltsimees vanduv-advokaadi Mare Lusti mihklipäeva algus? Või terendab juba kuskil ka lõpp sellistele terrorist nurga-advokaatidele?
Loodetavasti tulevad ka teised sm. Lusti poolt terroriseeritud kodanikud oma avaldustega aukohtu ette. Samuti mainiks ära ühe samasuguse tatipritsijast vanduv-advokaadi, nimega Tiina-Mare,(ohh üllatust jälle Mare?) Hiiob.

TASUTA VESI JA ELEKTER KÕIGILE!

Anonüümne ütles ...

äge pilt :p

Anonüümne ütles ...

Kas pildil on vampiir Mare?
Oi kuidas ta armastas Tartus 70-ndate lõpul ülikooli päevil ühikas verd imeda noorte poiste veenidest. eriti kaela piirkonnast.

tervitades maret

"iluspoiss 1979"

Anonüümne ütles ...

ei tea mida inksuke ka asjast arvab?

Anonüümne ütles ...

Lugege kõik, kuidas "Elektrit Saab Tasuta" tümaks tehakse oma lolli jutuga asjatundjate poolt: http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/threads/43243-Tasuta-Elekter-Igale-Eesti-Kodanikule

Anonüümne ütles ...

Lust kuseb suure kaarega aukohtu otsuse peale ;-)

summ

Anonüümne ütles ...

Mind jällegi huvitab Urruaugu Nirti arvamus. Tea, mida tema asjast arvata võiks?

Anonüümne ütles ...

To 18.29 SUPERLEID!
Siin kohvikus jutlustab ta kahjuks oma jura edasi...Elering piirab tuuleparkide rajamist Eestis!

Taavi Veskimägi, ELERING, juhatuse esimees, iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Ma ennustasin seda juba alguses. Sellist karistust.

Kas ma olen selgeltnägija või lihtsalt aiman, mismoodi riik toimib?

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas "auväärt" madaam Lust kaebab otsuse edasi või lepib otsusega?

Anonüümne ütles ...

Miks valitsus kingib Eesti Energiale miljardeid?
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=355244&q=elering

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=354670&q=elering

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=350353&q=elering

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Tasub uurida vihjeid Inno...

Anonüümne ütles ...

Jumal ma hakkan oksele sellise autu advokaadi peale.See Lust on üks kuradima hea manipuleeria ja kas see ei jõua ükskord teile kohale. Mingi hauast tõusnud Rasputin näeb fotol välja. Selliste koht pole advokatuuris.

Inno, kas mitte Lust pole Ingridi advokaat, kes sinult vanemlikud õigused usujünger Epp Haabsaare kaasabil ära võttis?
Millal selle ikoonimaaliast usuhullu kord kätte jõuab,
Igaljuhuul Kohila rahvas on hirmul selle Haabsaare tegevuse tõttu.

Nimelt käib see tädi uste taga annetusi nõudmas pühapäeviti oma Angerja õigeusu kirikule Kohilas.
Tundub, et näpud põhjas ja altkäemaksudest Mare Lusti käest jääb väheks.
Igaljuhul meie perekonna uksed on sel pühapäeval kõigile suletud,

Aamen, Kohilast L.J

Anonüümne ütles ...

http://www.e24.ee/?id=209674

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Vanema õiguste äravõtmine oli Tähismaa puhul niivõrd lihtne ning üheseltmõistetav värk, et nagu kohtumäärusest nähtus, Ingrid ei vaevunud endale selle pärast üldse advokaati võtma.

Anonüümne ütles ...

Kas teised kohvikukülastajad on ka tähele pannud, kuidas see halin-lalin, mis siin puhkes seoses vanemaõiguste äravõtmisega, jäi kordades alla sellele, mis toimus elatusraha nõudmise kohtuasja ümber? Kui mitmeid päevi ja mitmekümneid sissekandeid sai lugeda, kuidas Ingrid lasi arestida ja kuidas FIE Inno kohe nälga sureb ja kuidas Irja võtab lapsed endale ja kuidas Irja mammi ütles, et äsab Ingridile kirvega jne jne. Kohtuniku ja kohtusüsteemi materdamisest ja kogu viieaastase saaga üha segasemast ümberjutustamisest rääkimata. Nii et mis või kes siis Innole olulisem on? Raha, raha, raha loomulikult, mitte lapsed! MOTT.

Inno ütles ...

Kui raha oleks olulisem, miks ma siis rahast loobusin? Ja miks lapsi enda juurde taotlesin?

Anonüümne ütles ...

Innol hea ärbelda, lapsed ei taha teda näha ei kuulda. Ise on ta sellise olukorra tekitanud, võtab aega, aga kõik pöörab talle tagasi.
Keissi mootor on muidugi Irja, m iks muidu enne peaaegu normaalne mees on segi kamminud.

Anonüümne ütles ...

Aga ikkagi, mida arvab asjast Urruaugu Nirti alias Triin Põldra?

Anonüümne ütles ...

Inno ja loobus rahast????? Ei saa loobuda sellest, mida sul pole olemas olnud, mees (vabandust, tegelikult Inno). Ja laste endale taotlemine - millest mees (vabandust, ikka Inno), kes on avalikult teatanud, et tal kui "algajal ettevõtjal" pole viis aastat mingit sissetulekut, küll oma lapsi üleval peaks, toidaks ja kataks? Ah et "rikas kasuema" Irja tuleb appi? Aga kui "kasuema" ühel päeval teatab, et vot enam ei toida ja ei kata, võõras mure, mis siis saadetakse lapsed lastekodusse? Nii nagu Tähismaad oma koduloomad varjupaika saatsid (ja Massiaru lambad metsa vabapidamisele)? Ja Irja mamma vehib kirvega, et kui veel siia ukse taha ilmute, siis...! Inno teeb ju nagunii alati nagu Irja ütleb.

Anonüümne ütles ...

See tädi on väga Rumpumpeli moodi Bloksbergi mäelt, nõidade peolt.
Loodan et ka tema jääb oma tigeduses sõiduvahendist ilma. Vart pole ta ka kuuldavasti korralikult peos hoida saanud. Et käigu jala, kuni veel saab. Avalikuks tulnud tapmise ähvardusega peaks temagi kinnimaja hoovis jalutama.