neljapäev, 14. jaanuar 2010

Veel infot nõukogude "okupatsiooni" kohta

Kirjasaatjatelt, kes laiali üle maa (ja naksid nagu taksid):

Nii Nürnbergi tribunal kui ka 1945. aastal USAs loodud ÜRO käsitlesid Balti riike Nõukogude Liidu (Kasaari Kaganaat) seadusliku osana.

Siit lähtuvalt allkirjastas president Meri aastal 1994 mitte okupatsioonivägede, vaid võõrvägede väljaviimise lepingu. Okupatsiooniväed viidi näiteks välja Austriastki /nb - liitlaste poolt - siit ka ... vaikus tolle kohta/ ja Saksamaalt. Ja kuna Eestiski ei olnud tegemist okupantidega, siis said ka sõjaveteranid erinevalt paljudest põliseestlastest (sundüürnikud) elamispinna ja maa erastada.
Aastal 1991 allkirjastas Eesti tagantjärgi Helsinki 1975 lõppakti, millega tunnustati ka Teherani, Jalta, Potsdami ja Pariisi konverentside otsused.


Varasemast aga ---
Mis aga puutub II Maailmasõja problemaatikasse, siis Churchilli, Roosvelti ja Stalini poolt Jalta 1945 paktiga jagati taas ümber ka mõjusfäärid. Ning Baltikum ja Ida-Euroopa inkorporeeriti /mitte ei okupeeritud/ NSVL mõjuvälja, millega kaasnes NLiidule kohustus blokeerida igatlaadi siinmail poliitilised korrarikkumised. Seega ei Ungaris ega Prahas toimunu puhul polnud Lääne esindajatel õigust sekkudagi. Kõik, mis aga aset leidis, toimus Inglismaa ja USA soosingul. Taolise kahepalgelise poliitika pärast vabandas ka G.W.Bush oma Riia visiidi aegu - kuid targu need tema selgitused jäid Tallinnas ettekandmata - kelle nõudmisel/soovitusel?


Inno:
tõesti, nagu näha, pole Nõukogude okupatsiooni Eestis kunagi tunnistatud, või veel enam, seda pole isegi okupatsiooniks peetud, ent eestlastele on aetud kärbseid pähe, et oli okupatsioon. Miks see nii on?

Või on see okupatsiooni jutt eestlaste endi väljamõeldis, lootuses, et kui kõvasti karjuda, küll siis asjad ümber hinnatakse?

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tore, kui viimaks on Bäckmanni ideed Eestis elama ja võitma hakanud. Tähismaa saab varsti Soomes samasuguseks üldnimeks nagu bäckman või nokia Eestis.

Anonüümne ütles ...

Järgmisena ootaks mõttearendust, et Eesti Vabariik on üldse geopoliitiline eksitus ja tegelikult on siinsed maad põlised Vene alad. Bäckmanni seeme on viljakasse mulda langenud.

Inno ütles ...

Ka see idee, et maakera on ümmargune, hakkas elama ja võitma. Miks küll?

Anonüümne ütles ...

Hehe, veidi vastuoluline on tõesti siin toetada ja rääkida Tiit Madissonist, samal ajal öelda, et Eestit pole okupeeritud.
Ilmselt tahavad Inno ja Irja lihtsalt tekitada koflikti, mis muud. Provokatsioon on selle asja nimi või lihtsalt inimesed ei nõdrad ja ei saaa oma tegudest ja jutust aru.

Anonüümne ütles ...

Päts ja Laidoner keerasid sita kokku. Vähemalt on nad ainsad sulidest ja riigivarastest riigimehed, kes Eesti ajaloo jooksul trellide taga lõpetasid.

"okupatsioon" on juriidiline mõiste. Pandi see rahvusvahelise õiguse tasemel paika 1907 Haagis ja täiendati 1949 Genfis. UURIGE JÄRGI, MIS TE NIISAMA KISATE! või on kirjaoskus seebikate vahtimisega kaotsiläinud?

Anonüümne ütles ...

Innost ja Irjast on saanud mõjuagendid, kelle abil üritatakse väikestviisi avaliku arvamust kujundada. Kas nad on selleks saanud tahtlikult või kasutatakse ullikesi ära on iseküsimus.

Anonüümne ütles ...

Kui Eesti oli okupeeritud ja ei kuulunud de jure Nõukogude Liitu, siis ei ole Eesti Vabariigil kohutust ka maksta Nõukogude Liidu riigivõlga. Sestap tahtevastane inkorporeerimine, okupatsioon ja kõik need muud asjad.

Anonüümne ütles ...

ahah "Kremli agendid". Inimesed te olete oma ajud saku õlle ja selgeltnägijate nõiajahtidega ära loputanud.

Anonüümne ütles ...

EESTI EI MAKSNUDKI N. LIIDU RIIGIVÕLGA KURADI TÜRAHIINLASED!

Anonüümne ütles ...

Õudne isegi 17. sajandi lõpul oskas Eestis 7 protsenti inimestest lugeda. Palju see protsent täna on? 3,5?

Franz ütles ...

"EESTI EI MAKSNUDKI N. LIIDU RIIGIVÕLGA"
Sellepärast ei maksnudki, et Eesti ei olnud Nõukogude Liidu osa, vaid oli ebaseaduslikult N. Liitu inkorporeeritud.

Anonüümne ütles ...

Paistab, et Pikal tänaval on täna pidi. Go-go hopakk, Taavi ja Tähismaa!

Anonüümne ütles ...

ha ha haa

Anonüümne ütles ...

minge tehke õues pisut gripitantsu värske õhu käes ja kallake end pärast seda külma veega üle. kui ei aita, pange doktor liivi juures aeg kinni, nõrganärvilised

Anonüümne ütles ...

Franz ja sõbrad,

riikidevahelisi sihteid reguleerivad lepingud. Kui lepiti kokku, et Eesti ei osale NL riigivõkla maksmises, tuli selle eest vastutasu pakkuda. See ei tõesta okupatsiooni olemist või mitteolemist.

Fakt on see, et võimu ülevõtmine kavandati spetsiaalselt nii, et see tollase rahvusvahelise õiguse järgi okupatsioon ei oleks. Ja see pole mingi Ameerika vaastamine, see oli koolilapselegi selge. Juba nõuka ajal.

Nõuka ajalooköäsitlus pühiones selles osas just JOKK kontseptsioonil, mitte sisulistel argumentidel. Ja Riigikohus on JOKKiga kaasa läinud, JOKK on praeguses eestis elunorm.

Anonüümne ütles ...

Kõige naljakam asja juures on see, et Pronksõdur ongi nüüd ametlikult "vabastaja".

Anonüümne ütles ...

Bäckmann oli ajast ees, Tähismaad sörgivad sabas, aga samas on neid kaks, suudavad rohkem, kummale jäävad loorberid? Taavi, sina ole kuss, sina saad perseid lakkuda.