pühapäev, 11. juuli 2010

Põrgu moderniseerimine ehk Juhan Aare Rahvaliidu kallal

Mina täitsa usun, et Juhan Aare tõmbab Rahvaliidu rentslist välja. Aare loodab järgmistel valimistel Riigikogust viitteist kohta. Tagasihoidlikult pakub, arvan ma. Esiteks on mees äärmiselt karismaatiline. Teiseks võitja - fosforiidisõja siis. Kolmandaks on suurem osa valijaid kõikides teistes erakondades pettunud ja ootavad ikka veel printsi valgel hobusel. Neljandaks - kontrast häbistatud Villu Reiljaniga on nii suur, et jääb mulje, nagu jumal ise oleks kuradi käest põrgu üle võtnud ja seal valitsema hakanud.

 Ehk siis Rahvaliit on nagu põrgu, Reiljan seal enne valitsenud sarvik ning Aare sarviku troonilt tõuganud ning ise keevate katelde riigis valitsema hakanud jumal.  Tal saab muidugi raske olema, sest sarviku legacy elab veel. Rahvaliit on kirju - seal on nii väärikaid valgete lokkidega tegelasi kui väljavenind vatsadega aferiste, kes harjunud mõtlema nagu sarvikutaat ise. Aga Juss on noor, reibas ja mis peamine - ideeline. Kõik see aitab tal põrgukatelde puhastamisel kõvasti.

Mina soovin Juhan Aarele Reiljani Põrguriigi reformimisel igatahes palju edu ja jälgin Rahvaliidu tõusu tippu (sest mark my words, sinna ta Juhan Aare juhtimisel jõuab) ülima huviga. Ja sügisest hoiab kohvik valimiseelsel võimuvõitlusel aktiivselt silma peal. Sest siis saab kohvikust SÕJASTAAP, kust on kuulda kõrvulukustavat kisa ning kus naksid nagu taksid rindereporterid Irene ja Vincent annavad teile teada, kes on up ja kes down ning mis meie riigist üldse saab.

Selleks ajaks peaks Põrgu moderniseerimine juba alanud olema - Aare lubas Maalehes, et viib kõigepealt erakonna internetti ning õpetab selle liikmed skype'iga suhtlema. Näis, kuis väljavenind vatsadega aferistid enda ümberkujundamisega nõus on ning kas neile ka Aare juhatusel tiivad selga kasvavad ;)

30 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kui te neist poliitikuist kavatsete teha juttu siis võiksite neile esitada küsimusi teemal:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/kuis-taastada-eesti-kula-ehk-mida_07.html
Poliitikute asemel võiksite teha juttu päikeselisel Võrumaal asuvast päikesepargi ehitamisest.
Ma neist ei saa aru kes lähevad turismireisile soojale maale,raisates raha hotellide peale kui samas on selline maa kui päikseline Võrumaa...seal paned telgi püsti,võtad päikest,jood limonaadi kõrvenõgesest ja naudid päikesepargi ehituskäiku.
Kas te vähemalt lähete päikesepargi avamispeole?

vaatleja ütles ...

juss näeb villu kõrval noor välja jah, mis sest et villu 5 a noorem on.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mis neist jussidest ja villudest kui kustutakse lihtsaid kommentaare...
Ma kirjutasin E24 ja Äripäeva kommentaariumisse ainsa lause:
"Parem ehitage elektrituulikud sest siis saate elektri tasuta."
Ja see kommentaar kustutati...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.ekspress.ee/news/areen/uudised/article.php?id=32082969
Autor
Veiko Märka
„Palagan,“ ütles mulle esimese vaatuse järel Kroonika ajakirjanik. Olen temaga nõus – „Avameelselt abielus“ on lame, kaltsakproletariaadile ja viinaaurusele maarahvale suunatud palagan mandunud alaminimeste seksist.


Veiko Märka on ise mandunud alaminimene.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Inno ja Irja,kas te olete nendega ühes paadis?
Monday, July 12, 2010
Nende kasumiiha on tähtsam inimeludest...Oleme inimesi tänavatele saatnud...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/juhtkiri-homme-sunnib-eesti-uuesti.d?id=32100811

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://si.kongress.ee/uudised

Selles portaalis keegi kommenteerib erinevate kasutaja nimede all ja peedistab pööblit...ta on libarahvuslane...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kui mitu sadatuhat inimest on Eesti riigivõimud tõstnud tänavaile?
Nende kasumiiha on tähtsam inimeludest...Oleme inimesi tänavatele saatnud...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/juhtkiri-homme-sunnib-eesti-uuesti.d?id=32100811

Anonüümne ütles ...

CBS kolumnist võrdleb internetiajakirjandust terrorismiga:

http://newsbusters.org/blogs/kyle-drennen/2010/04/19/wapos-kathleen-parker-cbs-tea-parties-dangerous-internet-journalism-te

Anonüümne ütles ...

Globalistide võimu aluseks on energiamonopol, ja seni kuni neid vähegi võimu on, teevad nad kõik endast oleneva, et inimesed ei muutuks nendest sõltumatuks...

On selge, et on lausa naeruväärselt palju toimivaid alternatiivseid energiaallikaid, aga seni, kuni enamik inimesi mõtleb kehtivas paradigmas, ei muutu midagi.

Vanas Roomas, eriti langusaegadel, kui piirialadel möllas sõda, ähvardasid talupoegade ja orjade mässud, oli ikaldus või mõni muu häda, korraldati kõige uhkemad teatrilavastused, gladiaatorite etendused, kaarikute võiduajamised, või muud spordimängud. Totalitaarsed riigid üldse jumaldavad spordimänge, see toodab kahuriliha uute vallutusretkede tarvis.

Praegu, kus prügikastides sobravad juba pealtnäha täiesti tavalised inimesed, mitte mõned parmud, töötukassad on ummistunud tööotsijatest, Inno ja Irja blogil on aur välja lastud (vabandage aga nii tundub küll), riiki on ähvardamas kõigi aegade hullem majaduskriis, mis aina süveneb, täidab ajalehtede ja muu meedia sisu sellest, kuidas suured mehed platsil nahkmuna taga ajavad.

Mul pole spordi vastu midagi, eriti kui sellega ise tegeletakse, aga praegu tuleks meelt avaldada valitsuse saamatuse ja kuritegeliku hoolimatuse vastu, selle asemel, et teleka ees õllepuk näpu vahel, vahel silm klaasistunud lösutada, röökides aeg ajal oma lemmikmeeskonna poolt.

Mitte kunagi varem pole inimkonnal oht totaalsesse orjusse langeda ja mitte kunagi pole inimesed selle suhtes nii ükskõiksed olnud.

Anonüümne ütles ...

USA sõjavägi ja Rahuvskaart harjutab massilisteks arreteerimisteks ja mahalaskmisteks:


http://www.mutc.in.ng.mil/

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Rahvalidu värk algab vast biodiisli vabriku pankrotist.
Kuda siis nii,et lehes põlnud sõnakestki ja siis äkki selline mats?
Noh,lehed ei kirjutanud selle vabriku käekäigust ju midagi,isegi maaleht vaikis ja siis äkki lehes väike teade:"Me lasksime põhja biodiisli vabriku!"
Ainult aasta saigi teine hingata...
Ometigi kahe aasta pärast nafta barrel maksab kolmsada USD...
see teeb bensiini hinnaks viis korda enam praegusest hinnast!!!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kas kohvikulised teevad armastust filmi ajal? Noh,kas mees teeb naisele keelekat filmiseansi ajal?

Armastusfilmid Tartus
http://blog.monton.ee/?p=644

Armastusfilmid Tartus

Wednesday, 30. July 2008 Autor: Helen

Tegelikult tuleks suvel võimalikult palju lahedaid asju teha. Näiteks pidada piknikke, võtta ette rattamatku või minna Tartusse armastusfilmide festivalile Tartuff – ilusad filmid Raekoja platsil ja Athena keskuses ja kõik täiesti tasuta. Hetkel teeme ka kõvasti eeltööd, et sel aastal PÖFF-il järjekordne Montoni moefilmide eriprogramm toimuks (kui teate mõnda head uut moedokumentaali, palun andke mulle teada), aga kuna detsembrini on veel päris palju aega, tasuks augusti alguses kindlasti Tartusse minna. Lisaks filmivaatamisele saab ennast ülikoolilinnas sel ajal ka harida – neljal päeval toimuvad ülipõnevad Kultuurilabori loengud .

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Tegelt,ma tahtsin küsida kas olete eidele keeranud kannikasse kinosaalis?

Indrek ütles ...

Mnjah... juttu jätkub kauemaks

Osolin: "Eestlane MM finaalis. Üks tore väike eesti poiss peaks ju jalgpallurite kõrval seisma. Lehvitan talle!"

https://twitter.com/osokas/status/18289527667

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Vene ja juudi maffia plaan eesti rahvuse hävitamiseks s.o. eesti riigivõimude plaan eesti rahvuse hävitamiseks
http://uudised.err.ee/index.php?06209679
Raport: 40 aasta pärast on iga eaka kohta vaid 2 tööealist

15.07.2010 11:22

Tulenevalt Eesti vanusstruktuurist lisandub aastaks 2050 umbes 100 000 eakat (65-aastast või vanemat) inimest ning eakate ja tööealiste suhtarv suureneb 1/4-lt peaaegu 1/2-le, prognoosib Eesti inimvara raport.
Eesti elanikkond väheneb tulenevalt vanusstruktuurist, väljarändest ja vähesest sündimusest seniste rahvastikutrendide jätkumisel aastaks 2050 üle 100 000 inimese võrra. Vähenemise põhjused on alla taastootmistaseme sündimus, enneaegne suremus ja negatiivne rändesaldo, märgitakse raportis.

Seejuures olulisim negatiivse iibe põhjustaja on inimeste kehv tervis ja (eriti meeste) liigvarane suremus. Eestis on viimastel aastatel surnud 4000–5000 inimest enne 65-aastaseks saamist.

Et praeguste trendide jätkumise negatiivset mõju tulevikus vähendada, soovitab raport riigil suurendada lastega perede finantsturvalisust, tagada parem lastehoid, võimaldada väikelaste vanematele senisest paindlikemaid töösuhteid ning soodustada väikelaste vanemate tööturule naasmist.

Suremuse vähendamiseks soovitavad raporti koostajad keskenduda veelgi enam liiklus- ja õnnetusjuhtumite vähendamiseks mõeldud meetmetele, piirata oluliselt alkoholi kättesaadavust ning karmistada alkoholireklaami regulatsiooni.

Priit Luts

Kuid kel on alles mehe meel see teeb nii:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/kuis-taastada-eesti-kul a-ehk-mida_07.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.postimees.ee/?id=287962&com=1
Minge kohtusse ja küsige kui mitu last on nad tõstnud tänavale kõngema?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kas Andrus Ansip on saanud haridust?
Täna Kuku saates peaminister väitis,et investorid ronivad eestisse kuna meile makstakse palkka kolm või neli korda vähem s.t. me ei ole ju viletsamad soomlastest ja rootslastest ja kaubad on meil kallimad kui soomes ja rootsis...
Kuule Andrus Ansip,söö õige sitta ja müü ennast kolm korda odavamalt kui põder või svensson...

Kuhu jääb tootmispõhine teadus ja majandus?

Anonüümne ütles ...

Soovituslik dokumentaal: "Kinsey Syndrome", mis räägib sellest, kuidas dr Kinsey uuringud mehe ja naise seksuaalsusest põhinesid mitte tavalistest inimestest, vaid peamiseks vangidest, prostituutidest ja seksualpervertidest.

Dr Kinsey't loetakse siiani peamiseks autoriteediks seksuaalsuse üle ja tema teooriate põhjal antakse lastele koolides seksuaalkasvatust.

Kinsey väitis ka, et laps on sünnist saati seksuaalne olevus ja seksuaalkontakt täiskasvanud inimesega ei kahjusta last mingil määral. Kinsey uuringud hõlmasid ka seksuaalkontakte lapse ja täiskasvanu vahel, mõõdeti stopperiga aega, kui kaua laps karjub, millal lõpetab karjumise ja selle põhjal väideti et lapsed on võimelised multiorgasmideks.

Dr Kinsey uuringuid toetaksid suurel määral Rockefelleri Fond ja tema mõju ulatub kuuekümnendate seksuaalrevolutsioonist tänapäevani välja.

Kinsey väide, et ligi 10% meestest on homoseksuaalsed ja 34% meestest on kogenud homoseksuaalseid kogemusi on hilisemate uuringute põhjal palju tagasihoidkumaks arvatud, u 1% on homoseksuaalid ja 2-3% omab homoseksuaalseid kogemusi.

Nagu mainitud, olid Kinsey uuringuobjektideks üle poole vangid ja seksuaalkurjategijad. Sama taktikat kasutas ta ka naiste abortide arvukuse tõestamisel, uurides peamiselt prostituute.

http://www.youtube.com/watch?v=rAvF23WvoUc

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kõrged kontsad tekitavad VÄÄRASTUMISI naiste organismis,tekivad mutatsioonid!!!!
http://www.tarbija24.ee/?id=288240

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=11104&c=1


Teleri ees ... Ei tule tuulest

Minu kommentaar:
Lugupeetud Ants Tamme ja kallis Eesti rahvas,selle artikli kohta on mul öelda väga palju,kõike mida soovin öelda ei mahu ära ühte kommentaari,panin siia kirja pisut minu tähelepanekutest energia vallas:
1.Tuulepargid suudaks toota elektrit kaugelt rohkem, kui Eesti ära tarbib.
http://www.e24.ee/?id=271346
2.www.arileht.ee on artikkel "Elumajad ehitatakse päikse abiga elektrijaamadeks"07.03.07 Selles on üks vägev lause:"Teadlaste hinnangul langeb maapinnale nii suur hulk päikseenergiat,et Eesti-suurusest alast piisaks kogu maailma energia-vajaduse rahuldamiseks"
3. 62 protsenti eelmisel aastal Euroopasse paigaldatud elektritootmisvõimsustest pärinesid taastuvallikatest; neist omakorda kolmandik tuulegeneraatoritest.
http://www.spiegel.de/wissenschaft/technik/0,1518,704- 967,00.html
4.Aastal 2012 naftabarrel maksab 300 USD
http://www.epl.ee/artikkel/579590
5.Harimatud neegrid tagavad endile elektri tasuta
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/harima- tud-neegrid-tagavad-endile.html
6.Võrumaale hakatakse rajama Eesti esimest päikeseparki
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/vorumaale-hakat- akse-rajama-eesti-esimest-paikeseparki.d?id=32023679
7.Kuidas saab ELEKTRIT TASUTA ?
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/kuidas- -saab-elektrit-tasuta.html
8.Kuis taastada Eesti küla ehk mida tähendab vabadus ja sõltumatus?
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/kuis-t- aastada-eesti-kula-ehk-mida_07.html
9.Ahto ehitab elektrituulikut
http://www.fieldlines.com/board/index.php/topic,12873- 8.html
http://www.fieldlines.com/story/2007/1/21/161318/773
10.Inglismaal kahe kilowatise elektrituuliku ehitusmaterjalidele kulub vaid 350 poundi ehk siis 350 kilogrammi riisi hind.
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/06/inglis- maal-kahe-kilowatise.html
11.TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÖÖD KÕIGILE...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
http://www.scoraigwind.com/
Lugupidamisega,
teie
elektritsaabtasuta.blogspot.com

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mart Laar,Edgar Savisaar,Andrus Ansip käivad salaja imemas kaameli munni...ja siis nad keeravad teineteisele persse sest nad alluvad juudi poliitikale...juudid on vaimuhaiged...juutidel on vaimuhaigusest soov lõigata eesnahka...jumal lõi inimese ja juudi rahvuse selleks,et nood orjaksid eestlasi...aga juudid sõid kaameli sitta ja seepärast hoopiski eestlased orjavad juute...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Seda on raske seletada aga see oli nii...ma nägin Delfis oma blogi nimetusega kommentaari hetkeks mida ma polnud kirjutanud...ja juba järgmisel hetkel ma ei saanud lugeda seda liba kommentaari...
Illuminaadid,ma soovin teile piinarikast surma!!!
Mart Laar,ma soovin sulle,et sul kasvaks perse kaktus ja,et sa sureksid piinarikast surma!
Minu õnn on sind surma saata omal käel...mind ei hooli,et sind kaitseb vene maffia...
Kantpead ahju!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mida emane mõtleb...kas emane on suuteline mõtlema?!!! Minu teada emasel emakas halvab mõttetöö ja sestap emane juhindub emaka instinktidest...
Emasele ei loe mida sa talle pakud...talle loesb,et sa tema emaka lihased ajad kiima...ja kui sul on ebamehelik hääl siis sa hävid...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=11104&c=1

elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (19:37)
Mart Laar nikkus kaamelit!!!!
Mart Laar on pervert!!! Mart Laar imeb vene maffia munne!!!


elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (19:43)
Mart Laar on vaimuhaige,debiilik..ta tuleks piinata surnuks elektritoolis....Mart Laar on elajas....Mart Laar on inimsaast...
Mart Laar on kõnst!!!
KAPO ametnikud imevad vene maffia munni!!
Kapo ametnikud on mädasoo esindajad!!!
Kapo ametnikud alluvad vene maffiale!!!
Jüri Pihl käib loomaaias imemas kaameli munni!!
Kõik Kapo ametnikud naudivad minu munni imemist!!!


elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (19:45)
Mart Laar teeb igal hommilul klistiiri...ja siis vene maffioosod keeravad talle persse!!!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (19:49)
Siim Kallas eelistab lakkuda kassi vittu!!!
Siim Kallasele on kassi #&%?$etem kui naise oma sest tal ei lähe kõvaks!!!
Siim Kallas on juudinärakas ja ta nikub kilpkonni ja gorillasi!!
Juudid on alamrahvas ja sestap nad peavad imema Eestlaste munne!
Juudid on värdjad!
Tapa juut sest muidu ta täinahk imeb su tühjaks!!!


elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (19:53)
Mart Laar, Siim Kalllas,Edgar Savisaar,Tiiit Made söövad igal hommikul paar kilo eesli sitta sest nendesugustele pervertidele on see paras...
Te värdjad munniimejad pooge endid oksa sest teid ei kaitse mingisugune maffia...


elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (20:03)
Juku-Kalle Raid ütles:"Eestimaal elatustaseme tõstmiseks arenenud riikidega samale tasemele kulub ajaliselt kolm päeva,see sõltub ainuisikulisest allkirjast..."
No kui see sõltub ainsa isiku tahtest siis seda enam on too teostatav ideoloogia töö abil.Kes võidab ideoloogias see juhib riiki.Ideoloogias võidab see kes räägib tõtt.Idelooogia töö on lihtne,selleks tuleb vaid öelda välja tõtt,pidada oma blogi ja koguda sinna kõik mis ehitab meie igapäevast Eestit...Eesti ehitamine on igapäevane protsess...


elektritsaabtasuta.blogspot.co 17.07.2010 (20:06)
Mull ja Moll ütles:
Niisama lihtne kui on organiseerida rikkust terves riigis on lihtne organiseerida vaesust terves riigis...
See tõestab jälle,et Mart Laar on inimsaast...Edgar Savisaar on pervert...Siim Kallas on idioot...
Ja Eesti rahvus on omadega persses sest eestlastele meeldib imeda vena maffia munne...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Narkodiilerid on perverdid
Teadlaste uurimistöö põhjal selgus,et narkodiilerite ajumaht on kolmandiku võrra väiksem tervetest inimestest ja seepärast narkodiilerid pilastavad lapsi ja nikuvad omasooliste pärasooli.
Narkodiilerite ajutegevus on pärsitud kuritegevuse olemusest.Kurjategijad on aina vastuolus iseendaga sest nende mõttemaailm(mõttetu maailm) on neile endile tervisele kahjulik,omaenese mõtete abil nad pärsivad omi ajurakke.Kuna nad kardavad sattuda vangi siis ainuke viis sellest pääseda on kasutada teisi omasuguseid debiilikuid kuriteo toime panemiseks sest kes paneb toime kuriteo see pannakse vangi,noh kasutavad teineteist ära nagu kantosse.
Kurjategijad on selgrootud kahepaiksed inimloomad ja nad elutsevad nii politseis kui muudes julgeoleku struktuurides,alamaklassi kurjategijad enamasti istuvad vangis.
Kes sooritab kuriteo on kurjategija.Politseinikud ja KAPO-lased jpt. juristid riigivõimuaparaadis sooritavad päevas kümneid kuritegusid.Vangi pannakse prügikala jätised sest tervetele inimestele on vaja jätta mulje,et politsei teeb tööd-noh,neile on vaja,et makstaks makse.Kui kõik inimesed saaksid teada,et politsei absoluutselt ei tee tööd ja paneb toime kuritegusid siis keegi enam ei maksaks makse.
Turvafirmad koos politseiga sätivadki asja sedasi,et oleks aina vesi sogane sest siis saab kala püüda.Turvafirmade ja politseil on ainuisikuline omanik ja see on peterburi maffia esindaja.Kuna narkoäri on väga tulus siis neid debiilikuid kes müüvad narkotsi n.n. narkodiilereid vangi ei panda ja nii juhtubki,et nad ise tarvitavad narkotsi ja peedistavad omi olematuid ajurakke.
Kurjategijad aina vaatavad õudusfilme ja saavad sellest orgasme.Õudusfilmid on tehtud inimloomadele-vaimuhaiged inimloomad teevad filme vaimuhaigetele inimloomadele.
Kurjategijad on pederastid sel põhjusel,et neil on aina hirm omasuguste värdjate ees.
Hirmutunne võtab jõu ja seeläbi kahaneb toonus.Mis viib lõpuks selleni,et munn ei kõvastu piisavalt.Normaalsed naised siis neid enam ei taha.Kesse ikka tahab nikkuda vedela vorstiga...kuna kurjategijatel on munnid pehmed siis nad nikuvadki meeste pärasoolde...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ten Electric Cars Expected to be Mass Produced in China Auto Market
http://www.gochinaauto.com/modules/myalbum/photo.php?lid=5678

Benni China Chana Benni MINI EV-1

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Terve maailm rikastub tänu Tartu teadlastele:Tartu teadlased leiutasid biolaguneva kile,teraviljavalkudest saab toota pakendeid ja riideid.

Teate vast isegi seda lugu,et kusagil kümme aastat tagasi Tartu
teadlased leiutasid biolaguneva kile.Teraviljavalkudest saab toota
pakendeid ja riideid...Tänu sellele leiutisele oleks saanud katta
kõik Eestimaa põllud teraviljaga ja maksta normaalset hinda
teravilja eest...
minu teada see patent müüdi maha ja nüüd sel teemal leidsin
meediast sellise teksti:
Biolagunevaid pakendeid toodetakse tema sõnul maisitärklise baasil
tehtud graanulitest ja need ei sisalda tilkagi naftat:
http://ww2.eas.ee/vfs/4748/inseneeria_3_2008.pdf

"7. Biolagunevad polümeerid ehk bio-plastik on materjal, millest tehakse piknikutoidu nõusid ning biolagunevaid kilekotte. Sellesse plastiku kategooriasse kuuluvad näiteks ühendid PLA ja PHA, millest me hiljem veel räägime. Bioplast on valmistatud taaskasutatavatest loodusvaradest, nagu mais, kartul, suhkruroog.
Plastikud, mida tuleks vältida" :

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.bioneer.ee/eluviis/oko_abc/aid-8493/Mida-peaks-teadma-plastikust-toidun%C3%B5ude-kohta-#reply

Mida peaks teadma plastikust toidunõude kohta?
Autor: Terje Homutov, Bioneeri vabatahtlik

20.juuli 10, teisipäev
Mida peaks teadma plastikust toidunõude kohta?
Foto: Katrin Lipp

Plastiktoodete maania on meid viimaste aastakümnete jooksul oma võimusesse haaranud. Plastik on väga oluline materjal, ilma milleta ei kujutaks me oma igapäevast elu tegelikult ettegi. Samas ei ole toidu säilitamine, külmutamine ja ülessoojendamine plastnõudes üldsegi nii ohutu, kui esimesel pilgul paista võib.

Kuumutamise käigus eraldub plastikust keemilisi ühendeid. Täiesti ohutud ei ole isegi need plastnõud, mille pinda ehib märgistus „lubatud kasutada mikrolaineahjus” või „lubatud kasutada ahjus”. Kui tõesti pole võimalik vältida plastiku kasutamist mikrolaineahjus, siis tuleb hoolikalt järgida tootja kasutusjuhendit. Näiteks tuleb mõningate plastpakendite töötlemisel mikrolaineahjus vältida pakendi kokkupuudet toiduga.

Mugav lahendus toidu säilitamiseks on Pyrex-klaasist kaanega nõud. Külmkapist või külmikust saab need otse mikrokasse või ahju panna ja sealt edasi juba sööjate ette lauale toimetada.

Plastnõud on erineva ohutusastmega. Plastiku keemilise koostise määramiseks tuleb uurida taaskasutuskoodi, mis on kirjas tootele pressitud kolmnurgas. Kolmnurga olemasolu ei tähenda veel seda, et plastik on taaskasutatav. Number tuleks üles kirjutada ja konsulteerida oma kodukoha lähedal asuva taaskasutuskeskusega, kas nad konkreetset plastikut üldse vastu võtavad. Mõned plastikud on ohutumad kui teised.
Ohutumad plastikud

Iga järgneva materjali kirjelduse ees on kirjas tema taaskasutuskood, mida tasub meeles pidada ja jälgida.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1. Polüetüleentereftalaat (PET) on plastik, millest valmistatakse vee, mahla ja gaseeritud jookide pudeleid, toidupakendeid, küpsetusvorme, –kotte ja –kilet. PET märgistusega plastik on tavaliselt taaskasutatav. Pudeleid saab kasutada mitmeid kordi, kui neid tarvitamiskordade vahel sooja seebiveega pesta ning seejärel hoolikalt kuivatada. Siiski soovitavad keskkonnarühmitused pesemisega mitte üle pingutada, sest plastikust eralduvad kemikaalid võivad vette sattuda. Pudelid tuleb suunata taaskasutusse, kui nad on juba häguseks muutunud või mõranenud.

2. Suure tihedusega polüetüleen (HDPE) on plastik, millest tehakse kilekotte, pakkekilet, kanistreid. HDPE-st ei eraldu toidu sisse kemikaale ja selle taaskasutamine oleneb kohalikust käitlusettevõttest.

4. Madala tihedusega polüetüleen (LDPE) on plastik, millest tehakse kilekotte ja muid pakendid. LDPE-st ei eraldu toidu sisse mürgiseid kemikaale.

5. Polüpropüleen (PP) on plastik, millest tehakse pudeleid, mahuteid, leiva ja saia pakkekilet, ämbreid, kausse, jogurtitopse jne. Näiteks enamik margariini topse on valmistatud polüpropüleenist. Polüpropüleeni kasutustemperatuur on kõrgem kui polüetüleenil (umbes 100°C) ja materjal on vastupidav õlile ning rasvale. Polüpropüleenist ei imendu toidu sisse mürgiseid kemikaale.

7. Biolagunevad polümeerid ehk bio-plastik on materjal, millest tehakse piknikutoidu nõusid ning biolagunevaid kilekotte. Sellesse plastiku kategooriasse kuuluvad näiteks ühendid PLA ja PHA, millest me hiljem veel räägime. Bioplast on valmistatud taaskasutatavatest loodusvaradest, nagu mais, kartul, suhkruroog.
Plastikud, mida tuleks vältida

3. Polüvinüülkloriid (PVC) on plastik, millest tehakse kandikuid, kilet, plekkpurkide sisepindasid, purgikaane tihendeid ja palju muud. PVC on plast, mis on madala termilise stabiilsusega ja mille lagunemisel (>70°C) eraldub tervisele ohtlik HCl. PVC sisaldab samuti plastiku pehmendajaid, mida nimetatakse ftalaatideks. Uuringud kinnitavad, et ftalaadid kahjustavad hormonaalsüsteemi talitust. PVC tootmisprotsessis vabaneb dioksiine, mida EPA (USA Keskkonnaagentuur) määratleb ainetena, mis on suure tõenäosusega kantserogeensed.

6. Puhtast polüstüreenist (PS) valmistatakse topse toidu säilitamiseks ja ühekordseid plastklaase. Vahtpolüstüreenist (EPS) valmistatakse ühekordselt kasutatavaid kohvitopse. Samuti on EPSist tehtud alused, millele kaubanduskeskustes pakendatakse värsked puu- ja juurviljad, liha ja kala. Polüstüreeni tootmisel moodustuvad mürgised kemikaalid, mille tõttu oleks parem vältida PSil põhinevate esemete kasutamist. Piknikunõud võiksid olla taaskasutatavad või vähemalt mõnest ohutumast plastikust.

7. Polükarbonaat (PC) on plastik, millest tehakse lutipudeleid, kõvasid plastikust topse, toidukarpe. „7” tähistab kategooriat „muu”, aga tihti kasutatakse seda märgistamaks polükarbonaate, mille koostises on bisfenool A (BPA). BPA võib kahjustada hormoonide tööd. Olemas on ka PC plastikut, mis on BPA-vaba.
Kas plastnõusid on ohutu pesta nõudepesumasinas?

Tänapäeval on paljudel plastnõudel peal sümbol, mis lubab nende ohutut pesemist nõudepesumasinas. Tõeliselt ohutu on neid ikkagi pesta käsitsi. Nii on plastiku eluiga pikem ja pesemise käigus ei riku kuum vesi ja abrasiivsed pesuvahendid plastiku pinda, mis võivad põhjustada kemikaalide vabanemist vette.