reede, 11. veebruar 2011

Mis on juhtunud Eesti poliitikutega?

Isegi Soome välisminister Stubb võttis Egiptuse teemal sõna, märkides, et Läänel tuleb peeglisse vaadata. Sõna on võtnud USA ja Briti valitsusjuhid. Ent eestlased, kes on seni olnud väga jutukad rõhutud rahvaste kaitsel, ja ise sarnase revolutsiooni läbi teinud, miks ei võeta sõna egiptuse rahva toetuseks? Oli ju Mubarak üks jõhkramaid diktaatoreid maailmas, kelle hirmuvalitsuse all elas 30 aastat 80 miljonit inimest, kes surus alla opositsiooni ja vangistas massiliselt poliitilisi vastaseid, kiusas taga näiteks blogijaid. Kas Eestis kiidetakse Mubarak siis heaks? Stiilis, et kõike võib teha, ka sülitada inimõigustele, peaasi, et suudetakse USA-sõbralikke suhteid hoida. Nüüd näitas ka USA, kui vähe tegelikult sellistest režiimidest hoolitakse, selliseid kasutatakse vaid ära.

Või hirmutab Eesti poliitikuid fakt, et Šveits külmutas Mubaraki varad?

Kummastav, või lausa häbiväärne on ka see, et Egiptuses pole ühtegi Eesti ajakirjanikku, samas puudutab Egiptus väga paljusid eestlasi. Vähemalt suurte lehtede lugejatel on õigus läbi kohapealse ajakirjaniku teada, mis Egiptuses toimub, kasvõi seal viibivate Eesti turistidega.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mine munni, mees! ära hala, vaid kirjuta lugu nagu teistele soovitad!

Anonüümne ütles ...

Ma loen aeg-ajalt Ekspressi ja Postimehe online väljaannet ja mis paneb imestama vörreldes välismaailma pressiga on järgnev:
1) massi protesti pilte Eestis online väljaannetes ei näidata (kuidas sajad tuhanded inimesed on kogunenud suurele platsile, et vastu seista poliitilisele reziimile, mis neid on röhunud - musleid käsikäes kristlastega). Näha on vaid Mubaraki enda pilti...(et iial eestlastel endal ei tuleks pähe kodus valitseva reziimi vastu välja astuda, vöi?)
2) Eestis käsitletakse neid protestijaid seal kui "rumalaid, laiskasid tööd mitte tegevaid muslemeid", kes nöuavad vaid suuremaid toetusi, et palvetada / vegeteerida. Absoluutselt ei käsitleta protesti sisu, et mis ajab inimesed nii kaugele, et enam ei jaksa ja ei taha...
Isikliklult imestan, kui vabalt inimesed valdavad saksa/inglise keelt ja oskavad meediale lühidalt (olgugi emotsiooni rikkalt) seletada, miks nad seal on ja mis neid röhub.
3) See, mis Egiptuses 30.a on toimunud, tuleb "tänada" USA-d ja tema huve valitseda araabiamaades Israeliga heaolu. Kahjuks nii kaugel ei ole üks välismaa ajaleht, et kritiseerida/kommenteerida...olgugileebelt...seda USA "heategu"...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Palestiinaga sama lugu,lapsi piinatakse koonduslaagreis aga peavoolu meedia vaikib.

Anonüümne ütles ...

Eesti poliitik on üks suur argpüks ja pugeja, kes kõige rohkem hoolitseb oma sissetuleku pärast.
Egiptuse rahval pole süüa ega isegi joogivett aga nende juht on üks maailma rikkamaid inimesi!

Anonüümne ütles ...

See mis Egiptsuses ja Palestiinas toimub, selle eest tuleb tändada eelkõige ikka kaltsupäid endeid.

Anonüümne ütles ...

meie poliitikutel on tegemist vaid oma lõhkise küna ees songerdamisega.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Meie poliitikud ei erine mitte kui millegi poolest mistahes muu maa omadest.
Uus Riigikogu on juba ära ostetud:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/02/uus-riigikogu-on-juba-ara-ostetud.html

Anonüümne ütles ...

Väga, väga õige tähelepanek. Inno on Eesti parim ajakirjanik