laupäev, 30. aprill 2011

Väga õige, Norman Aas!

Väljavõte Postimehe veebist.

Perevägivald on tõesti Eestis probleem, ja mitte, et seda viljeletakse massiliselt, vaid ka suhtumine on väga soosiv. Mis omakorda süvendab vägivalda ning sünnitab uusi ohvreid ja vägivallatsejaid.

Kui perevägivalla all kannatavate naiste probleemidega tegeletakse, sest naiste hääl kostab kõvemini, on avaliku pilgu alt välja jäänud perevägivalla all kannatavad mehed - Eestis vastavad uuringud puuduvad, ent Soome uuringud näitavad, et perevägivalla all kannatavaid mehi ja naisi on peaaegu võrdselt. Meeste hääl ei kosta, sest nad ei lähe kellelgi kaebama, sest see pole kombeks (kaebamist peetakse naiste õiguseks), ja meestel pole enda eest seista ka võimalik, sest kui mees naist lööb, läheb vangi, kui naine lööb, siis on see naiselik kapriis. Mis on eriti perversne. Nõnda kannatavad paljud mehed nii füüsilise kui vaimse vägivalla all. Kannatatakse vaikselt, uputades oma muret kas viinapitsi või töösse, ennast säästmata, mistõttu surrakse noorelt. Suur erinevus on ka lahutuse puhul. Vägivaldse mehe juurest võetakse lapsed ära, vägivaldse naise juurest mitte. Vastupidi, vägivalla all kannatanud mees jäetakse lastest ilma ning karistuseks määratakse talle kaela kopsakas elatis. Eeldatakse, et mees naise kasuks ka ühisvarast loobub. See on suur õiglusele näkku sülitamine, mis paraku pole Eestis sugugi harv nähtus ja mille taga seisab kaljukindlalt Eesti kohusüsteem, mis koosneb valdavas osas naistest, kes ei suuda jääda perevaidlustes erapooletuks ja seisavad vaid naiste õiguste eest.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu vennaga juhtus midagi sarnast. Vägivald oli küll õnneks vaid vaimne. Aga varast ja lastest jäi ta ilma. Nii palju inimsei saab iga päev surma, ja kogu aeg on need valed inimesed. Miks Riina surma ei saa? Õnnetusi ja haigusi kõik kohad täis.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Noh,Inno on ju meil nõrguke nii nagu kõik eesti mehed keda iseloomustab Hanna-liisa Uusma Laul kus ta laulab,et kõik mehed on sitapead.
Selliste sitapeade pärast meie elu ongi persses.
Naistele ei maksta palka laste kasvatamise eest ja seda ei mainitagi.
Peldiku sein Delfi kustutas mu kommentaari milles kirjutasin,et enamus naisi teevad tööd tasuta.Laste kasvatamise eest palka ei maksta.Inimese kasvatamine on ju kõige olulisem töö.Pankurid ja etttevõtjad maksku kinni laste kasvatamine.Miks naised peavad tegema tööd ilma tasuta? peale selle veel neile masktakse väiksemat palka kui meestele kes tegelikult ei olegi mehed.Eesti mehed on meesolendid kelledele on vaid suguorganid aga vaimselt on eesti mehed nõrgad ehk siis sitapead.

Anonüümne ütles ...

Kuule elektrik, aga miks naised peavad kasvatama? Kas on lapsi meestele pakutud?

Anonüümne ütles ...

, noh..arvestades asjaolu, et aastasadu oli naine (ja ka lapsed ) sisuliselt mehe omand ja vallasvara, millega vabalt oma suva järgi sai ümber käidud, siis oleme meie mehed veel suht kergelt pääsenud...karmavõlg You know...:P

Anonüümne ütles ...

Oh sa vaeseke, Innoke, kas jälle tuli Ingrid ja lapsed meelde. Igatsed poegade järele, eksju? Vaevalt nad sulle andestavad seda, kuidas sa nende ema mõnitasid ja oma nilbeid järjejutte koos fotodega siin blogis avaldasid. Mida külvad, seda lõikad.

Anonüümne ütles ...

irw...kivipalluri naine ka kohal taas :))) (15:28)

Anonüümne ütles ...

"Karistuseks" määratakse mehele kaela kopsakas elatis? Et siis... Sa ikka, Inno, saad aru, mille jaoks see elatis mõeldud on? See on mõeldud laste jaoks. Elatis ei ole karistus mehele ega taskuraha naisele, vaid mehepoolne hüvitus laste kasvatamisega seotud kulude jaoks.

Normaalne mees maksab ilma kohtu käsuta elatist, sest ta saab aru, et see läheb lapsele.

Anonüümne ütles ...

Kuidas elatis lapsele läheb?

Anonüümne ütles ...

Kas ikka läheb lapsele? Vot tegelt peakski isa andma raha ikka otse lastele, et nad jaksaks osta vajalikke asju (riided, koolitarbed etc) ja MITTE SENTIGI ei tohiks minna emale, kes selle raha lihtsalt ära laristaks! Tavaliselt kui räägitakse alimendisüsteemi kuritarvitamisest, siis ikka piitsutatakse deadbeat-issisid, aga harva saavad tuld ja tõrva naised, kes tõepoolest kasutavad alimente aint enda (ja mitte lapse) huvides ära.