esmaspäev, 11. juuni 2012

Kus on Urmas Paet?

Seoses Silvergate'iga on sõna võtnud enam-vähem kõik Reformierakonna tippjuhid, ja ühtlasi vandunud truudist praegusele Ansipi administratsioonile, mida juhib teatavasti halli kardinalina Rain Rosimannus (keda teatakse ka kui Ansipi maaletoojat) ja kus on veel kambas Rosimannuse elukaaslane Keit Pentus, siis erakonna peasekretär ja laekahoidja Kristen Michal ning riburadapidi broilereid ja kiibitsejaid, kelle nimesid vast pole mõtet ära nimetadagi. Aga ühte meest pole olnud viimasel ajal näha, kes muidu on olnud väga jutukas, ent kellest pole nüüd kippu ega kõppu, eriti pärast nn Silvergate'i. See mees on Urmas Paet. Niisiis, kus on Paet?! Teda polnud näha ka üldkogul Viljandis, kus paistsid muidu olevat kõik kohal, nii pikema- kui lühemaajalisemad oravad. Mis värk on? Ega ta viimaks pole saanud insulti, nagu Isamaa endine liider Mart Laar?

Insuldist pole kah midagi kuulda, kuigi Paet, endine Postimehe ajakirjanik pole just eriline spordipoiss, ning kasvanud Laari mõõtu meheks. Kas mitte pole just Paet praeguse Reformi sisekriisi üks autoreid, sest pärast Laari insulti ja poliitikast taandumist teatas poliitikast lahkmisest ka Laari senine soosik, Reformierakonna juht Andrus Ansip. Mistõttu on loomulik, et Reformierakonnas on alanud võidujooks liidrikoha pärast. Panused on kõrged, sest erakonna esimehest saab tõenäoliselt järgmine peaminister. Ja mitte ainult, Reformierakonna kontrolli all on Eestis kõik asutused.

Seni pole veel teada, mismoodi erakonnale uus juht leitakse, kas see määratakse, nagu viimasel ajal Eestis tavaks, või toimuvad vabad valimised. Teada pole ka see, kes on juhi kandidaadid. Ametlikult pole midagi välja öeldud, aga kuluaarijuttude põhjal võib oletada, et üks Ansipi mantlipärija kandidaat on Kristen Michal, tagasihoidlike vaimsete võimetega, aga väga ambitsioonikas mees. Umbes nagu noor Stalin. Teiselt poolt kandideerib kindlasti Urmas Paet, mõistuse-inimene, keda on juba varem pakutud Ansipi asendajaks, aga kes pole seni leidnud vajalikku toetust. Tema on umbes nagu Lenin. Paeta toetab kuuldavasti Reformierakonna looja Siim Kallas ning kuivõrd Postimees on võtnud Michali pundi suhtes väga karmi hoiaku, siis võib arvata et ka Mart Kadastik koos oma ajalehega.

Imestama paneb, kuivõrd entusiastlikult on Kadastik asunud oma sõpra Andrus Ansipit ja tema jüngreid tümitama. Kuivõrd Silver Meikar on teatanud, et erakonnast ei lahku, siis võib arvata, et tema paljastused tähistavad erakonna sisemise valimisvõitluse algust. Paet hoidub targu varju, oodates ära, mil tema rivaalid pihuks ja põrmuks lüüakse, ning saab siis puhta mehena areenile asuda. Samas ei ole alust arvata, et Michal niisama lihtsalt kõrvale astub. Näiteks on viimasel ajal levinud teooria, et Stalin lasi Lenini mürgitada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Stalin kindlasti ei olnud tagasihoidlike vaimsete võimetega.Pigem soviks Michael-Paet võrdluses Stalin-Trotski.

Anonüümne ütles ...

Paet sööb jäätist. Nägin ta Vabaduse platsil, jäätis käes. Suur mees.