reede, 1. juuni 2012

Miks varjas Eesti ajakirjandus Reformierakonna tegevust puudutavat infot?

Pärast Meikari paljastust on Eesti ajakirjanduses ilmunud Reformierakonna telgitaguseid kajastav info justkui paisu tagant valla pääsenud. Sarnane olukord oli Eestis pärast NLiidu kokkuvarisemist, kui samuti endise režiimi kohta suud puhtaks räägiti. Praegust uudiste laviini jälgides on raske uskuda, et see info on kõik viimase paari päevaga lagedale ujunud. Pigem võib arvata, et seni hoidis ajakirjandus valitsuse tegevust puudutavat olulist infot kinni. Tekib küsimus, miks? Miks ei täitnud ajakirjandus oma põhirolli, varustada rahvast ehk valijaid olulise infoga. Kas tõesti kardeti repressioone valitsuse poolt, nii nagu see oli tavaline nõuka ajal?!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vahepeal olite Stenbocki maja juures tihti valves ja tegelesite teemaga aktiivselt. Oleksite pidanud vist järjekindlamad olema, siis räägiksime võib-olla Silvergate asemel Innogatest.

Anonüümne ütles ...

Asi võib olla lihtsalt Eesti ajakirjanduse madalas tasemes, mugandumises ja motivatsiooni puudumises.
Peavoolu ajakirjandusel on lihtsam ja lollikindlam juba ühiskonnas üleskerkinud teemadel kaasa arutada, selle asemel et ise protsesse mõjutada.

Anonüümne ütles ...

Samuti võiks küsida, et miks keegi ei viitsi süübida Wismari tänava maja müüki IRL-i puhul. Kesikud küll seda teevad (http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=19078) aga jäädakse poolele teele.

Anonüümne ütles ...

Küsisin sama küsimuse aasta tagasi teie käest siis vastasite ,et tänases meedias on võimatu seda varjata.Tuleb välja ,et ikkagi on võimalik.Ligi lapsesuu pudistas ükskord ,et ... kui valitsuse mustamist ei lõpetata võtan rahad ära ... Mis rahadest oli jutt?Tänaseks vist ei pidanud valitsus enam vajalikuks meediat kinni maksta?Aga eks te teate ise paremini!Asjal on aga veel hapum külg mis nüüd meid kõiki hakkab tagant peksma.Nimelt on Ansip üle maailma laterdanud ,et meil on kõik hästi ja kõik näitajad normis.Kuidas neid numbreid võltsitakse on iseasi aga nad ju usuvad seda!Ja kui tekkis õpetajate väljaastumine siis loomulikult üritati seda välismaailma eest kiivalt varjata.Tänaseks on unustatud igasugune väljaastumine ja unustuste hõlma vajunud ka õpetajate II streik.Tundub ,et sisejulgeolek hoiab edaspidi väljaastujatel nuga kõril.Vot siia me oleme nüüd jõudnud.Nautisime rahulikult maksumaksja raha ja hoidsime suud lukus!Ja nüüd? Arvate et keegi peaks läänes uskuma ,et riigis on midagi mäda?Väga osavalt ja iseenda ahnusele on võetud eestlane lõa otsa!Ja mis kõige hullem siis iseenda maksuraha eest!

Anonüümne ütles ...

Olen viimase aja uudiste taustal pisut mõtisklenud Meikari paljastuse ajastuse üle. Kui Meikar poleks just nüüd ja praegu sellest avalikust saladusest kirjutanud, siis käiks edasi "business as usual" ja ühegi parteilase silm ei pilguks ka.

Miks siis ikkagi nüüd? Pakun välja hüpoteesi, et Meikari teemaga taheti summutada suuremat pommi - paljastusi VEB fondist varastatud raha saatuse kohta. Viimaste uudiste valguses tundub, et ring hakkab järjest koomale tõmbuma. Juba on tõestatud, et raha jõudis Eestisse ja see paneb raha kadumise eest otsese vastutuse toonasele Eesti Panga juhile.

See uudis on hetkel tagaplaanil aga mis juhtub siis, kui ilmneb, et VEB fondist varastatud 32 milj USD eest loodigi reformierakond ja mõne mehe äriimpeerium!?

Inno ütles ...

Kas Reformierakond ei loodud siiski selle 10 miljoni dollariga, mis toonase Eesti Panga juhi Siim Kallase loal Põhja-Eesti pangast rändama läks ja mille jäljed viisid sinnasamma Šveitsi, kust Äripäeva uurimuse kohaselt rahastati erakonna meediaväljaandeid.

VEB fondist võis "varastada" ainult nõudeid, aga need on liiga riskantsed asjad erakonna loomiseks.