pühapäev, 22. juuli 2012

Üks kommentaar Eesti olukorra kohta: Eesti kannatab Venemaa tõttu

Väljavõte New York Times'i veebist.

Krugmani viimase Eesti-teemalise blogisissekande juures New York Times'i veebis on kommentaar, mis võtab hästi kokku Eesti praeguse olukorra: Balti riigid on mures oma iseseisvuse säilitamise pärast ja on seetõttu valmis tooma ohvreid selle eesmärgi nimel.

Kommentaar märgib, et Balti riigid on selleks liiga nõrgad, et end Venemaa eest kaitsta, mistõttu on valmis tegema kõik, et olla USAle ja Euroopa Liidule meelepärased. Kuivõrd Euroopa eliit toetab kärpeid, pooldavad ka Balti riigid kärpeid, kuna soovivad, et Lääs oleks nende liitlane, kes kaitseb neid Venemaa eest, mis ka ei juhtuks. Seetõttu on kõrge tööpuudus Balti riikides õiglane hind, et välistada Vene võimu taastamist.

Kommentaaris on märgitud, et Läänele meeldimise vajaduse tõttu võttis Eesti president Krugmani kriitikat väga isiklikult, kui rahvuslikku solvangut. Presidendi peamine mure on oma riigi reputatsioon Läänes ja ta reageeris valuliselt võimaliku tagasilöögi pärast. Kuigi öeldud oli vaid, et kuulge, Eesti majandusel ei lähe ikka päris hästi, tabas see valusat kohta.

Kommentaare ei ole: