reede, 28. detsember 2012

Vissarion - polügamist ja silmakirjateener

Tuleb välja, et Siberi Jeesus Kristus, kelle sekti elu Tuuli Roosma oma põnevas saates "Meie aasta Siberis "kajastas, on tavaline polügamist. Äsja Newsweek'is ilmunud Anna Nemtsova artiklist võib lugeda, et paar aastat tagasi andis end Jeesus Kristuseks nimetav 50-aastane mees välja korralduse, et sekti naised ei peaks enam oma mehi ainult enda omadeks ja võtaks oma peredesse ka teisi naisliikmeid, et "pereõnne jagada". Ka tema enda abielu purunes Vissarioni ehk õige nimega Sergei Toropi mitmenaisepidamise ihalemise pärast. Nimelt jättis tema esimene naine ta maha, kui Torop tõi koju 19-aastase neiu, kes oli talle alasti poseerinud (sekti juhile nimelt meeldib väga maalida).

Samuti on huvitav teada saada, et olukorras, kus sekti juht on sekti liikmetel keelanud ära näiteks sellised asjad nagu makeup'i, raha, loomse toidu, relvad ja autod ning kogu sissetoodud raha pannakse nö ühisesse potti, elab ta ise (ja ka tema preestrid) sootuks teistsugust elu - sektis pettunud ja sealt lahkunud kunstnike ja muusikute sõnul elab Vissarion luksuses, soojustatud ja mugavas läänelikus majakeses ja käib uhketel välisreisidel, näiteks Indias. Sellest mõistagi ajakirjanikele eriti rääkida ei taheta.

Seega - pilt on üks, tegelikkus aga teine. Kardetavasti suubub suur osa Siberi taigas lihtsat elu elavate sekti liikmete rahadest Vissarioni kaukasse, millega too valeprohvet siis oma luksuslikku elu finantseerib. Nii et kahju küll, aga ei ole eestlastel vissarionlastelt midagi õppida. Kui, siis ehk Vissarionilt eneselt. Kuidas teisi oma huvides ära kasutada. Sest kes oli see mees enne jumaldatud usuliidriks saamist? Tavaline kõhnavõitu liikluspolitseinik Siberist. Ja kes on ta nüüd? Mõnus paksupoolne usuguru, kes elab teiste heausksust ära kasutades külluses ja mugavuses.

Ärgem siiski unistagem, millist elu elas tegelik Jeesus Kristus. Tema rääkis samuti lihtsusest, aga erinevalt Vissarionist ta elas ka ise oma õpetuse järgi.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Sirle Karu on oma mehega koos?

Inno ütles ...

Miks ta ei peaks olema?

Anonüümne ütles ...

See on üks vähestest paaridest, kes jääb kokku?

Anonüümne ütles ...

?

Anonüümne ütles ...

Vissarion ei saa mingil juhul olla taastulnud Kristus, sest VT piirab Kristuse päritolu väga selgelt ära (Taaveti soost jne).

Anonüümne ütles ...

Inno, kas Te ei soovi või ei oska, esimesele küsimusele vastata?

Inno ütles ...

Ma ei oska selle vastata.