pühapäev, 16. veebruar 2014

Piirileping: Kas Ansip on Eesti riigi maha müünud?

Minu vanaema ealised inimesed rääkisid, kui väike olin, et Päts müüs Eesti riigi venelastele maha. Nüüd, kui jälgida viimase aja sündmusi, siis näib, et ajalugu on kordumas: Ansip müüb Eesti riigi taas maha, ja jälle venelastele.

Võib loomulikult küsida, et kuidas siis nii, miks ta peaks müüma ja kas Eestit üldse saab müüa. Aga vaatame sündmusi. Kõigepealt veel paar aastat tagasi oli Ansip raudne Venemaa vastane, valmis lausa Venemaaga sõda alustama, kui vaja. Siis mingil hetkel muutus suhtumine 180 kraadi, mis iseenesest on tipp-poliitiku puhul kahtlust äratav. Et millest selline meelemuutus?

Selgus saabus mõned päevad tagasi, kui Ansip teatas, et läheb ise Brüsselisse ja Kallas tuleb Eestisse.  Ansip on selline mees, et niisama sõnu ei loobi. Järelikult on tal koht Brüsselis juba valmis vaadatud. Ja nüüd kõige olulisem küsimus: mis on selle koha hind, eriti arvestades Ansipi suht tagasihoidlikke, et mitte öelda olematuid välispoliitilisi võimeid. Ei pea olema raketiteadlane, et leida sellele küsimusele vastus.

Nüüd on selge, miks on vaja piirilepe vahendeid valimata ja Venemaalt midagi vastu küsimata ära sõlmida. Sest selle taga on Ansipi soe koht Brüsselis koos üle 20 tuhande eurose kuupalgaga. See on siis Eesti hind.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti riigi müüsid de facto maha liberalistid ja peakurjategija Mart Laar, kes on võtnud vastutuse.
Vabadussõjas okupeeritud Vene nimedega asulatega alade hõivamine tsaariarmeest deseteerunud ohvitseride juhtimisel ning lääne interventide toel on pigem häbiplekk ning julgeolekuriski tekitamine nagu hilisem ajalugu näitas.

Fotostuudio Tallinnas ütles ...

Mõnus lugemine, edu ja jaksu :)

Kodulehe tegemine ütles ...

Kahju, et nii toimub

Anonüümne ütles ...

Esimesele. Tegu oli aladega, kus elasid valdavalt setud, ehk meie inimesed, mitte vandid.
Lisaks oli põhiline intervent Venemaa, kes tuli siia oma Eesti Töörahva Kommuuni looma. Isegi läks hästi, et nad oma avantüüri eest ka Vene enda alasid ei kaotanud.

Anonüümne ütles ...

Tehke ükskord selgeks kes juhivad riiki!Lang ,Aaviksoo, Ansip, ...miks Randpere mängu toodi?Mida ütles Rein Sillar agentide kohta?See ei ole väga peen mäng ,süüdistades teisi endi pattudes ja lastes teisel võimuparteil alandav piirileping läbi viia.Arvata võib et IRL saab peagi kinga ,sest neid ei ole enam vaja.Elame näeme mis edasi hakkab toimuma. :)

Madis ütles ...

Vaadake, mina olen juba pensionieas vanainimene. Pärit Petserimaalt, täpsemalt Laura külast, mis toona kandis veel aleviku staatust.
Nõukogude ajal sai ju veel ringi liikuda, kuigi Eesti NSV küljest lahutati Petserimaa ja Narva-tagused alad juba 1945. aastaks Ja nüüd võite kujutada ette, milline on minu jaoks olnud reaalsus taasiseseisvunud Eestis. Kui ahastamapanev on olukord olnud viimasel 20-25 aastal, sest mingi kunstlik kontrolljoon tekkis järsku vahele. Kui alandavad on praegusel ajal tolliprotseduurid. Elan küll Põlvamaal ning Petseri, ennekõike aga koduküla on nii lähedal, kuid samas nii ligipääsetamatud. Ja nüüd võetakse viimnegi lootus, et me kunagi oma põlistel aladel veel vabalt käia saame. Seda setud teile seal Toompeal ei andesta!