neljapäev, 1. mai 2014

Eesti Vabriku asutasid välismaa eestlased ... ja nüüd kiruvad seda

Väljavõte Õpetajate Lehe veebist.

Rein Taagepera räägib muidu õiget juttu, aga selle kõige juures on üks suur AGA: tema enda näpunäidete järgi sai see riik loodud, mida ta nüüd halvustavalt vabrikuks nimetab.

Eest riigi taasasutasid välismaa eestlased, kes praeguseni poliitikat mõjutavad, isegi Eesti president on välismaal üles kasvanud eestlane. Nemad rääkisid, kuidas on õige ja hea ning selle järgi asuti tegutsema. Nagu öeldakse, töö tellija materjalist. Aga miks siis enda tehtut kiruda? Ilvesele meeldib samuti kiruda, ise on juht. Kuidagi nagu sado-maso, või mis?!

Aga kui ma ausalt tunnistan: natuke perse keerasid need välismaa onud selle riigikese. Edukaks ei saa pidada juhti, kes päeva lõpuks üksi laua taga istub. Kuigi tal ei pruugi olla ühtegi võlga. Ilves pole siin samuti patust puhas. Eesti rahvast on tõsiselt kahju kogu selle mängu juures.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vähemalt Taagepera suhtes sa eksid, Inno. Taagepera näpunäiteid ei ole
küll järgitud, veel enam: tema nõuandeid pole isegi osatud adekvaatselt küsida.
See valimissüsteem mis meil on kehtestatud: on kohalike kõlupeade isetegevuslik käkk.Nagu ikka meil siin käib: kusagilt keegi midagi kuuleb või näeb kaugelt ja siis püüab käepäraste vahenditega ise valmis pusserdada-omamata vähhimatki aimu kuidas asjad täpselt käivad.

Anonüümne ütles ...

Üldiselt ei ole ühelgi väliseestlasel nii suurt mõjuvõimu iialgi olnud, et takistada meie - kodueestlaste debiilsete otsuste rakendumist. Ega ka suurepäraste valikute tegemist.
Me oleme ise nagu oleme. Vaid nõrk vahib ringi ja otsib meeleheitlikult, seda kes talle püksi kakas.