esmaspäev, 26. mai 2014

Inno ja Irja kommentaar valimistulemustele

Irja: Juhhei! Kesk põrus! Nagu me ka oma feministlikus analüüsis märkisime, Keskerakonna ja IRLi poolt ei ole mõtet hääletada, sest nad ei eduta naisi. Soovitasime hääletada Reformi ja sotside poolt, kuna nemad edutavad naisi! Rõõm on näha, et nii valija tegigi. Kõige parema tulemuse (võrreldes eelmise korraga) tegidki Reform ja sotsid.

Eriti suur rõõm on näha, et valijad on esimest korda hakanud valima naisi. Europarlamenti saab lausa kolm naist: Kaja Kallas, meie Marju ja Yana Toom. Või mis sina arvad, Inno?

Inno: Mina arvan seda, et Yana Toomi edu näitab, et ka Keski valija on hakanud valima naist.

Irja: Sinu kommentaar Savisaare häältesaagile? Mis on selle taga???  Kas tõesti siis pintsak???

Inno: No kindlasti mõjutas äärmiselt kehv valimisdebatt. Teiseks protesteerisid Keskerakonna valijad nüüd just nimelt selle meeste eelistamise vastu, andes hääle demonstratiivselt Yana Toomile. Seega isegi vene valija on hakanud eelistama naist. Naised on aru saanud, et ainult naised suudavadki naiste eest seista.

Irja: Mhm.

Inno: Naised on sellest aru saanud.

Irja: Seega võib öelda, et Savisaar tegi naiste nimekirja lõppu lükkamisega saatusliku vea?

Inno: Jah. Eriti veel seetõttu, et ta ise ei kavatsenudki Europarlamenti minna. Ta läks sinna ainult Ansipile ära tegema. Aga see tal ka ei õnnestunud. Ta jäi isegi Yana Toomile alla. Savisaar hakkab vanaks jääma. Ta ei suutnud tabada trendi, et valija, kes on põhiliselt naine, on hakanud eelistama naist. Ei ole enam nii, et naisvalijate massid valivad mehi. See on väga õige! Naistel on tegelikult kõik trumbid käes. Neid tuleb lihtsalt ära kasutada. Nüüd võiks oodata, et Riigikogu valimistel juhtub sama.

Irja: Eriti märkimisväärne on just Yana Toomi tulemus. Kõik teised, kes europarlamenti said, olid oma erakonna esinumbrid, aga Toom tõusis valitute sekka viimaselt kohalt.

Inno: Tema sai protestihääled. Protesteeriti sellega, et hääled anti kõige viimasele. See näitab, et Savisaarega ei olda enam rahul. Inimesed ei olnud rahul, et ta ennast kõige esimeseks toppis. Ühtlasi valetas Savisaar oma kõnes erakonna liikmetele, et erakond parandas tulemust. Keskerakond sai 5 aastat tagasi 26% häältest, nüüd ainult 22%. See on märkimisväärne kukkumine ja Keskerakond on ainus parlamendierakond, mille tulemus kukkus. Samuti valetas Savisaar, et Kesk sai Tallinnas rohkem hääli, kui Reform, IRL ja sotsid kokku. Kesk sai Tallinnas 36 tuhat häält, Reform, IRL ja sotsid kokku 54 tuhat häält.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Esiteks, Savikas ei valetanud, vaid telekas kuvati valed protsendid esialgu erakondadele - seega
eksitati nii televaatajaid kui poliitikuid.

Teiseks, naistes pole siin üldse asi.

Keski põrumine oli kinni Ukraina kriisis. See kriis on toonud Eestis kaasa tohutu russofoobia ja sõjahüsteeria laine, mida meedia veel alatult takka õhutab. Ilmselt pole Eestis olnud niisuguse kraadiga venevihkamist küüditamistest alates.Kuid tollal oli selleks ka põhjus, aga nüüd ?

Lugedes poliitikute sõnavõtt ja eriti kommentaare artiklite all on lausa kohutuv näha nii raevukat, loomastumiseni ulatuvat vihkamist venelaste suhtes,isegi tavaliste tsiviilelanike suhtes . Sellised vihkajad tõepoolest on valmis inimesi surnuks põletama ja vigastatuid kaigastaga surnuks peksma nagu Odessas juhtus.

Sellises vihkavas, hüsteerilises õhkkonnas ei julgenud eestlased hääletada isegi mõõdukate Keski saadikute poolt nagu Ratas ja ainsad hääled, mille Kesk üldse sai, olidki venelastelt. Venelased omakorda ei soovinud aga Keski eestlaste poolt hääletada vaid andsid hääle omadele - sünnipärastele venelastele.Sealt ka Toomi ning Stalnuhhini edu.

Anonüümne ütles ...

Kas see on esimene kord, kus te EP valimisi jälgite? Ka möödunud koosseisus oli kolm naist.

Anonüümne ütles ...

innojairja on Vilja Toomastit ja Kristiina ojulanda kogu aeg meheks pidanud...

Anonüümne ütles ...

Minule isiklikult andsid need valimised järjekordselt alust kahtlusteks, et e-valimiste häältega manipuleeriti.
Sellega on seletatav ka Jana Toomi suhteline edu: temale kui KE viimasele numbrile ei osatud pöörata tähelepanu või ei peetud vajalikuks talle antud hääli üldse puutuda: et niikuinii ei saa eriti ja kui saab siis on hea jälle vene kaartiga vehkida ja KE-d venemeelsuses süüdistada.
Ma ütlesin oma naisele enne tulemuste väljakuulutamist: pane tähele, et saavad nii Ansip kui Ka madmoiselle Kallas, et oleksid hundid söönd, lambad terved , et vana Kallas ei pahandaks,et Paetist saaks järgmise pääminni teha ja et juut Igor saaks ka suure palga peale häid prantsuse veine ja belgia õlut mekkima.
Roosamannal on kõik ilusti välja arvutatud ning patsiga poistele ära seletatud kupalju volüümi keerata.
Pange tähele: RE reiting võib püherdada s.tas aga kui valimispäev saabub ja häid kohti jagatakse siis on päike jälle väljas nemad ikka esirinnas nagu vupsti, valijad on kõik unustanud ja neile andestanud .Räägivad, et tegid hea kampaania. Mis krdi kampaania see oravatel oli?Ansipi kõver lõust posti otsas oli kampaania? Ma käisin ka kõik suuremad laadad läbi,ei näind oravapoegagi kuskil, sääl olid üksteise võidu IRL ja Sotsid oma puna-sini telkide ja laadakraamiga. Ei näinud ma KE-d ega RE-d.Oudekki jagas üksi nimekaarte ja Savisaare tikutopse oli ühes kohas kõrtsiletil ning see oli ka kõik pluss oravate kondoomid.
Sots Padar vedas fänninänni vene sõjaväe neljaveolise furgooanautoga aga näe ei mõjunud.

Anonüümne ütles ...

Maakonnad on tühjaks jooksnud, kes on jäänud, elavad peost suhu ja peale kõiki neid sigadusi saab RE võidu 13 maakonnas? Tallinn, IdaViru ning Võru v.a. See peab olema idioot kes seda usub.Kohalikel sai Re tappa aga nüüd kus suurepalgalised kohad saada-on järsku võitjad. Mina muinasjutte ei usu.
Kui ma midagi usun, siis fakte nt. kakatriipu eesti mehe trussikutes.

Inno ütles ...

Võimalik, et rahvas, või õigemini need vähesed, kes valimas käisid hääletasid Ansipi lihtsalt Eestist minema. Kiituseks selle eest, et ta valitsusjuhi ameti maha pani. Paljud pole temaga rahul, seda näitab RE reitingu tõus peale tema taandumist.

Anonüümne ütles ...

Keskerakonnas on noored naised kõrgepalgalistel ametikohtasel, miks nad peaks tahtma kandideerida nimekirja tipus, et olla pidevalt roppuse ja sülitamise märklauad?

jevlampi ütles ...

Ainult täielik kakofoonia ansipi ja kallase meeletu häältesaagi järel oleks ilmekamalt väljendanud valimiste manipuleeritust. Aga ju said itimehed oma naljavajaduse nüüdki kaetud.