laupäev, 31. mai 2014

Miks ainult seitse omavalitsust, Swedbankist võiks oma raha välja viia kõik omavalitsused ja keskvalitsus!

Väljavõte err-i veebist veebist.

Miks Swedbankist näotu käitumise pärast ainult 7 omavalitsust oma raha välja võtab? Ikka kõik Eesti omavalitsused peaks seda tegema ja keskvalitsus ka. Milleks Rootsi riigipanka nuumata, kui see vaid Eestist raha välja viib ja elanikele näkku sülitab?! Ning panna raha näiteks Eesti kapitalil LHV Panka. Ma usun, et siis hakkab huvitavaid asju juhtuma. Hullemaks ikka enam asi minna ei saa.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitaks ka väga, mis põhjustel tegi koalitsioonivalitsus Rootsi pankadele nii soodsad maksuvabad tingimused? ...põhjustades raha väljavoolu- ja laenupoliitikaga meie majanduse iseseisvuse kao ja rahva vaesuse.
Kui palju on selle tõttu purunenud peresid, lootusetust, kuritegevust, suitsiide, koondamisi jm.
Kas selle eest hakkavad mõned panganõukogudes soojad kohad saanud poliitikud ka vastutama?

Anonüümne ütles ...

Ma oleks ka selle poolt, et riik looks oma hoiupanga, kus riigil oleks enamusosalus, midagi Vene Sberbanki taolist. Seal saaks hoida riigiasutuste raha, seal saaks inimesed hoida oma hoiuseid ning arveldada ja kasum, mis teenitakse, läheks riigi hüvanguks. See ei peagi olems 100 % riigi oma, kuid 51 % oleks kindlasti vajalik.

Ilmselt oleks võimalik tunduvalt alandada ka teenustasusid, mis rootsipankade Balti filiaalides on meeletud.

Miks siis riik seda teha ei taha ? Eks tal on ilmselt piinlik, et omal ajal lasti kõik riiklikud pangad lihtsalt ärastada ja ära varastada ( Hoiupanga juhtum ! ),ja nüüd ei taheta viga tunnistada.

Teiseks võivad pangad salamahti toetada meie parteisid summadega, millest keegi pole undki näinud. Kuskilt ju need kilekotid sularahaga ilmusid parteikontoritesse ja tohutut vaeva nähti selle raha puhtaksepesemisega !

Anonüümne ütles ...

Huvitavaks saab minna vaid see ,et maha võetakse omavalitsuste juhid kes näevad panka ka juba alamana, olles ise palgatöölised riigi(rahva) teenistuses!

Anonüümne ütles ...

Üha sagedamini hakkab meenuma kunagi loetud ülevaade nn islami panganduse tööst ja selle tegutsemise alustest.

jevlampi ütles ...

Mis siin uut, mu meelest oli juba Rahvakogus mingi säärane ettepanek. Aga LHV-sse lähen siis, kui ka panga omanikud eesti residentideks hakkavad.

Anonüümne ütles ...

Kommertspangad võivad olla, aga riiklikud pangad ja hoiu-laenu ühistud peavad olema!