pühapäev, 11. mai 2014

President ajab vastandlikku juttu

Väljavõte Delfi veebist.

Eesti üle aegade kõige ebapopulaarsem president (muide, millal avaldati viimati Eesti presidendi populaarsuse reitinguid, Rüütli ajal avaldati neid söögi alla ja peale) on läinud populistlikule teele nagu varem samasugused tühikargajad-kehkadiveid. Eesti riigi kõige tähtsamal päeval, Iseseisvuspäeval räägib ta sõjaväeparaadil marssivatele meestele, kui tublid nad on ning määrib mett moka peale meestele, kes peavad äärmises pingeolukorras hakkama saama. Nüüd, emadepäeval võtab ta nõuks Julk-Jüri kombel mehi sarjata. Iseseisvuspäeval peetakse mehi raudmeesteks, kes saavad kõigega hakkama. Mehed peavad Eestit kaitsma ja riigi välja vedama praeguses rahvusvaheliselt väga pingelises olukorras. Meestelt oodatakse üli-inimlikke võimeid, tulemusi ja saavutusi. Keegi ei küsi, miks mehel on jäänud haridustee poolikuks, aga president kaagutab teiste ees, et mehed teenivad oma hariduse kohta liiga palju. Kas tubli mees, olgugi, et vähese haridusega, ei vääri siis korralikku tasu?!

Nüüd, emadepäeval räägib Ilves, et hoopis naised on tublid ja mehed sead, kes teenivad teenimatult rohkem kui naised. Emadepäeval räägib ta sallivusest, aga miks ei räägi president sallivusest meestele Iseseisvuspäeva paraadil. Ei kõlba? Ta teab hästi, mida need mehed sellisest sallivusest arvavad.

President räägib igaühele seda juttu, mida üks või teine kuulda tahab. Pole neil Eesti meestel häda midagi, et neid pidevalt kiruma peaks. Pole ka naistel häda midagi. Põhiküsimus pole see, miks naised ei sünnita, ega see, miks mehed ei vastuta, vaid see, et president on vähe jobu.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

President pole mitte vähe jobu, vaid täielik lausjobu.

Lisaks aferist, demagoog, limukas, varas.

Kala hakkab mädanema peast