neljapäev, 5. juuni 2014

Eesti astus Euroopa Liiduga ämbrisse

Kuigi need, kes ühtelugu maksumaksja raha eest Brüsseli vahet voorivad ja lisaks teatud seltskond kohalikke ametnikke peab Eesti liitumist ELiga suureks õnnestumiseks, saab iga vähegi mõtlev inimene aru, et see oli tegelikkuses suuremat sorti "ämber". Seda tunnistas täna ETV hommiku-teevees ka kogenud majandusmees Indrek Neivelt. Ta toob välja kaks olulist näitajat- autode müük ja majaehitus, mis on kukkunud ELis oldud aastate jooksul.

Palun siinkohal Euroopa Liitu mitte segi ajada NATOga- Eestile pakub ikkagi turvalisust NATO, mitte Euroopa Liit, kuigi mitmed ELi riigid kuuluvad NATOsse.

Täna tuli uudis, et Euroopa Keskpank langetas intressi negatiivseks. Seega liigub EL Jaapani kursil. Jaapani intressid on olnud viimased paarkümmend aastat negatiivsed ja Jaapani majandus on sel ajal sisuliselt seisnud, sama tulevik ootab ees Euroopa Liitu. Eesti häving on Euroopa Liidus seda suurem, et Eesti jääb ilma suurest hulgast noortest inimestest, kes Euroopa Liidu majanduskaosega seotud töökohtade kadumisega on sunnitud välismaale minema. See on väga kurb ja traagiline. Eesti jaoks muudab olukorra veel traagilisemaks asjaolu, et ELi kiirustamisega jäeti taotlemata erisused. ELiga liitumist võib võrrelda püksi pissimisega: algul tundus hea soe, aga mida aeg edasi, seda nirumaks olukord muutub. Praegu ei osata sellest veel aru saada, aga eks tulevikus tehakse sellest omad järeldused. Ma ei kujuta ette, mis näoga praegused juhid tulevikus rahvale või oma lastele otsa vaatavad.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma ei ole siiski nõus. ühinemine Euroopa Liiduga näitas väga selgelt välja kui nõrk ja kehvasti juhitud riik on Eesti.See andis nagu võrdlusmomendi ja diagnoosi .Pole enam võimalik pugeda erinevate vabanduste taha, mis oli enne ühinemist ja see, et inimesed hääletavad nüüd jalgadega, on viletsa riigi tunnus .Heast riigist, kus hoolitakse kõigist elanikest ja püütakse kõigile inimväärne elu kindlustada, ei lahku keegi

Kõik kiidulaulud meie suurele edule on pehmelt öeldes jama. Nii nagu Vene ajal, nii ka praegu oleme ülalpeetavad, 25 % riigieelarvest tuleb abirahana. Varem maksis seda Moskva oma naftarahadest, nüüd maksab Brüssel EU rikaste riikide maksudest. Ilma eurorahadeta oleksime hoobilt käpuli, meie elutase, mis on praegu võrreldav Venemaaga ( arvestades meie suuremat elukallidust ), vajuks sellest räigelt madalamaks.
See oleks vast alles häbilugu.

Olen nõus, et selline ülalpeetava mentaliteet on ohtlik,tekitab õpitud abitust. Inimesed ja riik ei soovigi enam pingutada,ise ettevõtteid ja majandust arendada, vaja vaid projekte kirjutada ja kuskilt eurofondist raha välja lunida.EU oleks nagu jõuluvana, kelle kingikott on põhjatu .

Kuid paraku saab iga pidu otsa. Sai otsa Moskva rahade otsas laristamine,( mäletate kuidas kvartali lõpus oli asutustel häda kuidas saaks raha laiaks lüüa, muidu järgmisel aastal enam juurde ei anta !) saavad otsa ka eurokingitused. Lõpuks tuleb ikka ise tööle hakata.

Inno ütles ...

Vaevalt, et eestlane nüüd sellepärast tööle hakkab. Kui Moskva raha otsa lõppes, siis küünitati lääne suunas, karta on, et kui lääne raha otsa lõppeb, küünitatakse jälle Moskva suunas, nagu ühele õigele rehepapile kohane. Mingeid õigeid põhimõtteid äsja orjusest vabanenud inimmassil pole ega saagi olla. Peremeheks kasvamine nõuab sajandeid.
Ega 1940. aasta riigipöörde ajal Tallinnas tänavatel ainult vene sõjaväelased marssinud, seal oli ka kohalikke täitsamehi, kes rinna kummi lõid ja pärast jõukama elanikkonna küüditamist nende majadesse elama asusid, nagu näiteks Arnold Green, kes skvottimist viimase hingetõmbeni kaitses. Keegi ei julgenud talle vastu hakata ka, sest paljud tänased tähtsad ninad on skvotterite järeltulijad, sealt said nad stardikapitali ja edumaa võrreldes küüditatute järeltulijatega.
Vaadake tänast Eesti nn eliiti- puha kommud ja nende järeltulijad, kui üksikud erandid välja arvata. Ma arvan, et osa pettumusest ja lahkumise põhjustest tuleb sealt, et komud on jälle võimule tulnud, ehk seesama karjeristlik ennast täis seltskond, kes end nõuka ajal vahendeid valimata püünele upitas.

Anonüümne ütles ...

Mis neid kommunistidest ikka niiväga vihata. Kommunismi printsiipideks on ju õiglus ja võrdsus, mis peaksid kõiki õnnelikuks tegema!?
Seega pole küsimus teoorias vaid ikka juhtideks saanud inimeste ahnuses. Kapitalism on palju hullem!
Muide Marju Lauristin on kah kommunist.

Anonüümne ütles ...

Võrdsustamine on alati vägivald. Piltlikult öeldes, pikemad lõigatakse lühemaks ja lühemad venitatakse pikemaks, õnnelikud selles süsteemis on vaid need vähesed, kes suudavad seda manipuleerida. Pluss muidugi orjahinged, kellel on kõigest ükskõik, peaasi, et lobi ees.

Anonüümne ütles ...

Eesti oli okupatsiooniajal ülalpeetav? Millega ja mismoodi meid ülal peeti? EW majandus lõhuti, toimiv põllumajandus rüüstati. Inimesi tapeti ja küüditati. Ja sellest hoolimata toitis eesti põllumees Leningradi ja Leningradi oblastit. Nn nõukogude ettevõtted Eesti territooriumil pidid tootma ja kasumis olema, mingeid "Moskva rahasid" ei olnud kusagilt tulemas. Nt Tartu Eksperimentaalõlletehas võttis sügaval okupatsiooniajal laenu, et tootmist arendada. Lisaks toitsime enda territooriumil hordide kaupa sisserännanuid, kes töötasid "Dvigatelis" jms kohtades, mis kohalikule majandusele midagi ei andnud (tooraine ja tööjõud Venest, toodang Venesse).
Sellega olen nõus, et euroraha tekitab õpitud abitust, riigieelarve on nagu imedemaa. EL-i kuulumine pole halb, halb on see, et meil selle nisa otsast nii palju imeda lastakse.

Anonüümne ütles ...

Kulla eelmine inimene, Eestit pidas Moskva nagu oma vaateakent Lääne jaoks ja tampis siia sisse meeletuid rahasid.
Mille arvel see suurtootmine siin tehti, kõik need tehased ?Ainuüksi Tartus oli nõukaajal mingi 5-6 suurt tehast, kust need järsku ilmusid ? Ikka Moskva rahadega. Mille arvel aretati mehhaniseeritud tootmine sovhoosides ja kolhoosides, kust saadi üliodav kütus ja peaaegu tasuta masinad selle jaoks, et toita sama Moskvat ja Leningradi? Äkki Eestil olid omad naftaväljad ja traktoritehased., pole sellest justkui midagi kuulnud ?


Kelle rahadega tehti suured elektrijaamad ja arendati välja üle-Eestiline elektrivõrk ?Enne sõda oli elekter olnud lukskaup ja saadval vaid suuremates linnades.
Kelle rahadega ehitati uuslinnaosad, kõik need Annelinnad, Mustamäed ja Õismäed ? See kõik tuli Vene naftarahade arvelt, eestlased ise poleks oma tuludest iial suutnud rajada uusi elurajoone nii kiires tempos.Kelle rahadega asfalteeriti, laiendati ja õgvendati maanteed, enne sõda olid puha sinka-vinka kruusateed meil ju ?

Paraku, jah toodi kõigeks selleks sisse ka sadu tuhandeid vene võõrtöölisi, kuid see on juba teine teema.

Kelle rahadega ehitati olümpiaobjektid, purjespordikeskus,Olümpia hotell, vuntsiti üles vanalinn ?

Eesti oli N. Liidus üks osavamaid Moskva rahade väljamangujaid, seda jagati meile lahkesti ja selle arvel oligi meie elutase palju kõrgem kui kuskil Pihkvas või Petseris.Kui kõigile oleks jagatud võrdselt, oleksime olnud sama seisus kui Venemaa kolkad-ääremaad ja see seis oli ikka täiesti masendav..