esmaspäev, 2. juuni 2014

Eesti edestab mäekõrguselt kõiki teisi Euroopa riike narkosurmade arvu poolest

Väljavõte thejournal.ie veebist.

On üks valdkond, kus Eesti on Euroopas mitte viie esimese hulgas, vaid lausa kõige esimene ja seda mäekõrguselt. Tegemist on narkosurmade arvuga. Eestis pea 200 surma aastas, ülejäänud "juhtivates" riikides nagu Norras ja Iirimaal ligi 80 surma miljoni elaniku kohta.

Kuidas Eesti sellise "edu" saavutas? Põhjus on Eesti turule Venemaalt jõudnud kanges sünteetilises heroiinis, mis tavalisest kuni 1000 korda kangem. Sünteetilist heroiini tarvitatakse omakorda põhjusel, et see on odavam ja seda on kergem kätte saada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Raske on narkarite probleemidele kaasa tunda, see on puht vabatahtlik tegevus. Keegi pole neile vägisi süstalt veeni torganud, ikka ise ...

Ja ega nad parane, mingit täisväärtuslikku inimest neist niikuinii ei saa.Ahelsuitsetaja võib maha jätta ( ma ise jätsin !), alkohoolik võib maha jätta, olen seda näinud - kuid ükski heroiinisõltlane maha ei jäta.Nad pole selleks suutelised. Ja raha uue laksu jaoks nad varastavad või röövivad, see on palju ohtlikum ühiskonnale kui sisuliselt vabatahtlikud narkosurmad.