reede, 29. jaanuar 2016

Kuidas saada kaks miljonit täis: eesti rahvas peab kolima uude kohta

Eesti rahvaarvu muutus  viimase tuhande aasta jooksul, väljavõte Eesti Entsüklopeedia veebist.

IRLi juht Margus Tsahkna käis välja toreda idee kasvatada eestlaste arv 2 miljonini ehk siis võrreldes praegusega kahekordseks. Ent Tsahkna jätab tähelepanuta, et praeguses asukohas on sellise eesmärgi saavutamine võimatu.

Eesti puhul on küll kiidetud, et ta asub seismiselt kindlas piirkonnas, see tähendab, et maavärinaid pole suure tõenäosusega oodata. Samas on see piirkond väga „seismiline” poliitiliselt: üks vääratus ühes või teises suunas ja pead hakkavad lendama.

Kui vaatame tagasi ajalukku, siis kahekordistus Eesti rahvaarv nii 18. kui ka 19. sajandil. Nii imelik kui see ka pole, aga Eesti kuulus siis suure Vene impeeriumi koosseisu. Suure impeeriumi osana oli Eestis tagatud stabiilsus, enne seda käis rahvastik üles-alla, sest Eestit räsisid suuremad sõjad, näiteks Põhjasõda ja sellega seotud haiguste epideemiad, mis kahandas rahvaarvu mõnekümne aastaga poole miljoni pealt 150 tuhande peale. Põhjasõjast alates algas rahvastiku kiire kasv, mis kestis kuni Eesti Vabariigi kehtestamiseni. Siis rahvastiku kiire kasv peatus ja kukkus oluliselt teise ilmasõja käigus. Nõukogude Liidus uuesti rahvaarv kasvas, kuni Eesti Vabariigi taastamiseni, mil rahvaarv läks vabalangusse. Olukord on iseseisva vabariigi viljastavates tingimustes nii hull, et juba räägitakse massilisest immigratsioonist Eestisse- asjast, mille pärast varem Nõukogude Liitu maapõhja kiruti. Ent erinevalt venelastest tahetakse nüüd Eestisse tuua karjakaupa moslemeid Põhja-Aafrikast.

Miks siis Eestis pole vajalikku stabiilsust, mis tagaks rahvaarvu kasvu. Aga vaadake palun, kus Eesti asub! Ükski mõtlev inimene ei soovi siia peret luua, sestap rändavad noored Eestist välja ja loovad pere mujal- see on karm tõde, millest ei taheta eriti rääkida. Või mis peret saab luua kohas, kus pidevalt räägitakse sõjast, kus sõja või sõjaväega seotud uudised tulevad söögi alla ja söögi peale. Milleks ja kellele Eestisse peret luua- vaenlasele söödaks või?! Isegi investeerida ei juleta Eestisse- kapitalistidel on hea nina, nad tunnevad võimaliku ohu juba kaugelt ära. Ilma investeeringuteta pole töökohti ja ilma töökohtadeta pole õiget elu.

Selleks, et tagada eestlaste arvu püsiv ja kiire kasv, tuleks inimesed Eestist ära viia sinna, kus elu stabiilsem. Esimesena tuleb pähe Rootsi, aga seal on seoses immigratsiooniga olukord veel „ballistilisem” kui Eestis. Saksamaa vajaks miljonit inimest, aga Merkel eelistab samuti rohkem musti aafriklasi. Kuhu siis veel? Variante on mitmeid, aga mina pakun välja, et Portugal. See on Euroopas kahtlemata kõige parema kliimaga piirkond, kus on aasta läbi juurdepääs värskele toidule, mistõttu inimeste eluiga on üks pikemaid. Kui siia lisada eestlaste töökus ja teotahe, siis on kõik võimalik. Sarnaselt Rootsiga pole Portugalis olnud sõda viimased mitusada aastat ja ükski vaenlane riiki ei ähvarda. Isegi migratsioonilaine Portugali ei ähvarda, kuna Portugal pole selleks piisavalt rikas. Seoses majanduskriisiga on Portugalist välja rännanud ligikaudu miljon inimest, seega võiks eestlased sinna sobida kui rusikas silmaauku. Ja paljuneda ohjeldamatult. Ma olen kindel, et portugallased võtaks ingli välimuse- siniste silmade ja heleda peaga eestlased rõõmuga vastu.

Mis aga teha Eesti territooriumiga? Aga selle saaks välja rentida, teha suureks NATO sõjaväebaasiks ja polügooniks, milleks ta juba on nagunii muutunud. Siis saab rahulikult paugutada ja relvi täristada ilma et see loomi, lapsi ja vanureid häiriks. Ning vajadusel Venemaad rünnata, ilma et peaks mõtlema tsiviilelanike kaotuse peale.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üks parimaid artikleid. Aga kuidas saaks sellisel juhul emigrant-rahvast õeluse ja vennavihkamise välja e selle ajaloolisele kodumaale maha jätta?

a.

Inno ütles ...

Küll uus kodumaa õpetab ;)