esmaspäev, 15. veebruar 2016

Appi, nüüd on Lukašenko juba tubli mees!

Väljavõte Postimehe veebist.

Mida mu silmad peavad veel nägema! Viimased 22 aastat võimul olnud Valgevene diktaator Aleksander ”nõuka” Lukašenko, kes veel mõni aeg tagasi oli kogu maailmas kurjuse ja despotismi võrdkuju, on nüüd Euroopa Liidu arvates tubli mees. Ja teda kiidab demokraatliku Eesti Vabariigi välisminister Marina Kaljurand. Tule taevas appi, ütleks selle peale kadunud Lennart Meri. Kuhu me oleme omadega jõudnud?!

Et ta on teinud samme inimõiguste olukorra parandamiseks. Nagu kirjutab inimõiguste vaatlemisega tegelev Human Rights Watch, on need „sammud” kuue opositsioonitegelase vabastamine. Aga, nojah, ilmselt siis tõesti tubli saavutus, eriti olukorras, kus Eesti valitsus kavatseb opositsioonijuhi trellide taha saata.


4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tglt ongi Lukašenko poliitikuna tubli. Kuigi diktaator (oleks selliseid variserlike demokraatide asemel rohkem), on ta Valgevene suutnud vene küla staatusest välja tuua.
Valgevenes on kõik omamaine (v.a. Lääne sõiduautod) ja odav. Linnad on puhtad, põllud ärakasutatud, loomakasvatus õitseb. Elatustase on seal Eestist kõrgem ja keskklass tugevam. Rahvas on partiootlik, nii et keegi ei söendaks neid rünnata.

Inno ütles ...

Seda AINULT tänu sõbralikele suhetele Venemaaga. Kui Eestil oleks samuti ühine või vähemalt vaba turg Venemaaga, elaksid eestlased praegusest samuti paremini. Ja kas selleks peab olema just diktaator, et omada tervet mõistust ja naabritega hästi läbi saada- no ma ei usu seda.

Inno ütles ...

Hea näide on lisaks Valgevenele Soome, mis on osanud kõigi naabrite, sealhulgas Venemaaga vähemalt normaalselt läbi saada ja on sellest ainult võitnud. Eestil on Venemaaga suheteks palju rohkem eeliseid, näiteks keeleoskus, aga need on kõik kasutamata, kuna suhted on ära nullitud.

Anonüümne ütles ...

Mis tähendab v.a. Lääne sõiduautod?Minu sõbra sugulased Valgevenest külastavad pea igal suvel Eestit ja osa noori neist töötavad Minski VW/Audi esinduses.Mida nad siis sääl remondivad?Tunnihind on kõrgem kui meil ja tarkvara ning riistvara samuti professionaalne.Eestit aga külastavad mere pärast mida neil ei ole.Terveid päevi naudivad rannas.Nõustun Innoga!Me elame vanada mälestuste ja pr-i järgi hindame Venemaad.Kahjuks või õnneks on nahktagi ja kirsanäoga venelasest sirgunud haritud pintsaklipslane ja see on suureks ohuks läänele.