laupäev, 20. veebruar 2016

Kas keegi teab, miks Eesti juhid Brüsselis oma rahva huve ei esinda?



Peaminister Taavi Rõivas pöördus küll välismaal elavate eestlaste poole vabariigi aastapäeva tervitusega, aga välismaalt vaadates tundub kummaline, et Eesti juhid üldse oma rahva huve ei esinda.

Näiteks äsjane ELi tippkohtumine oli puhtalt pühendatud asjaolule, et britid tahavad üldse EList välja astuda ning brittide juht David Cameron kaitses südikalt oma rahva huve. Eesti rahvas mõtleb laias laastus samamoodi nagu britid, aga Eesti juhte pole ma veel näinud Brüsselis oma rahva huve kaitsemas. Pigem käiakse Brüsselis kõigele kaasa koogutamas ja juhtnööre saamas, mida rahvale öelda. Aga see on ju absurd! EL poe mingi repressiivorgan, vastupidi, eri riikide juhid peavad viima oma rahva huvid Brüsselisse, et seal neid kaitsta. Kus siis veel?! Nõnda sünnibki ELi ühtte poliitika. Kui Eesti juhid seal oma rahva huve ei esinda, siis jäetakse need ELi poliitikast lihtsalt välja ja rahvas kannatab.

Ma olen näinud ELis südikalt oma rahva huve kaitsmas Itaalia, Kreeka, Portugali, isegi Rootsi, Saksa ja Soome juhte, aga mitte kordagi Eesti omasid. Visegradi omad panid äsjaseks kohtumiseks koguni kokku oma seisukohad. Aga kuhu jäi Eesti? Miks on see nii, et Eesti juhid Brüsselis oma rahva huve ei esinda? Vanasti NLiidus ei pääsenud eestlaste hääl maksma ja seda põhjendati liidu iseärasustega, kus väiksematega eriti ei arvestatud. OK, NLiit, sellest võis aru saada, aga nüüd on ELis täpselt sama lugu.

Sama asi on tegelikult NATOga. Eestis muudkui juhid korrutavad, kui oluline on NATO ja räägitakse, kuidas NATO kaitseb. Eestlaste osalemist välismissioonidel põhjendatakse vajadusega saada soovi korral NATO abi. Ent nüüd selgus NATO enda ekspertide poolt kokku pandud Randi mõttekoja raportist, et Eesti on tegelikult kaitseta. Jällegi, miks Eesti juhid pole NATOs Eesti eest seisnud, miks on lastud kujuneda säärasel olukorral? Miks peavad eestlased lugema välismaa väljaannetest, kuidas Eestis lood tegelikult on, miks kohalikud juhid hämavad ning ei räägi asjadest nagu nad on?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üks kurioosseim näide oli see, kui meile eelmisel aastal ligi 2000-ne pagulaskvoot määrati!
Peale seda selgus üllatuslikult Brüsseli asjapulkadele, et Eesti elatustase ja riigi jõukus ei olegi sama kõrge, kui Lääne Euroopa riikidel!?
Sinnamaani olid meie saadikud siinset olukorda millegipärast üle kiitnud.

Anonüümne ütles ...

http://www.linnaleht.ee/718759/riik-tegeleb-enesekiiduga-aga-ettevotted-lahkuvad-eestist