neljapäev, 17. märts 2016

Euroopa Liit laguneb ja selles on tähis roll eestlastel

Väljavõte Daily Maili veebist.

Praegu näitavad kõik märgid, et Euroopa Liit lähiajal laguneb. Lihtsalt sellist migrantide voolu, mis praegu ELi ohustab, ei suuda see liit üle elada. Mitte ükski liit ei suudaks. Juba praegu tulevad liikmesriikides üksteise järel võimule üha euroskeptilisemad erakonnad, mis viibki kokkuvõttes liidu lagunemiseni. Ühe suure monstrumi lagunemiseks pole palju vaja- seda näitas Nõukogude Liidu saatus.

Eestlastel on ELi lagunemisel oma roll. Nimelt oli Eesti üks neist, kes saatis oma soldatid Lähis-Idasse kaasa aitama sealsetele tapatalgutele, mis käivitas protsessid, mis viisid lõpuks massilise migratsioonini. Eestlastel ja ka teistel ELi rahvastel, näiteks inglastel on moraalne kohustus nüüd oma tegude eest vastutada ja põgenikud vastu võtta, aga seda ei taheta teha ja see on põhjus, miks EL laguneb. Mis on arusaadav, sest olukorras, kus sõda tuleb migrantide kaudu sinu koduukseni, tuleb uks kinni panna. Daily Maili veebis on üks kommentaator tabavalt öelnud, et migrantide avasüli vastuvõtmine tähendab sama, mis lased igaühe oma koju igal ajal, päeval või öösel. Valdav osa inimestest pole sellega nõus mitte kusagil.

On arusaadav, et eestlased poleks osanud arvata, millega sõda lõppeb. Lähtuti sellest, et suured vennad USA ja Inglismaa on targemad ja teavad kõike. Aga tegelikult ei teadnud ja ameeriklased ja inglased said samamoodi petta nagu eestlased. See sitt, mille eestlased koos oma liitlastega viimase kümnendi jooksul Lähis-Idas korda saatsid, tuleb nüüd kõik kaarega tagasi. Shit hit the fan (sitt lendas ventilaatorisse), nagu inglased ütlevad. Et sita alla mitte ära uppuda, tuleb paratamatult uksed ja aknad kinni panna.

Kommentaare ei ole: