neljapäev, 28. aprill 2016

46 aasta taguse lahendamata mõrva ohver oli eestlanna Reet Jürvetson

Jane Doe 59 alias Reet Jürvetson, väljavõte mansonsbackporch.com veebist.

USAs Los Angeleses 1969. aasta 16. novembril mõrvatuna leitud salapärane tütarlaps, kelle pandi nimeks Jane Doe 59, osutus eestlannaks Reet Jürvetsoniks.

Toona 19-aastane Reet elas koos vanematega Kanadas Montrealis, kuhu ta oli 1950ndatel pärast sõda Eestist lahkunud. Ta kogus raha, et sõita lennukiga Los Angelesse, pärast mida jäi ta kadunuks. Vanemad teda taga otsima ei hakanud, arvates, et ta tuleb ise koju tagasi. Reet oli peres noorim laps, tema õde Anne on elus, aga vend Heino juba surnud. Reeda sõbranna Ilmi Siimanni väitel elas Reet koos sõbra Jeaniga, keda pole suudetud tuvastada.

Reeda isiku tuvastasidki juhuslikult õde Anne ja sõbranna Ilmi, kui nägid internetis Reeda pilti. Reeda isik tehti kindlaks Annelt võetud DNA järgi.

Reet oli tapetud küllalt jõhkral moel, ligi 150 noahaava kaela ja ülakeha piirkonnas, mistõttu arvatakse, et mõrvariks oli sealsamas ligidal elanud Charles Mansoni satanistide klanni liige. Sama grupp oli seotud Roman Polanski toona raseda abikaasa Sharon Tate'i mõrvaga.

Siin on Reeda neiupõlepilt (New York Timesi veebist):


Kommentaare ei ole: