kolmapäev, 27. aprill 2016

Eesti peamine häda: nõuded ja hinnad Euroliidu tasemel, aga sissetulekud mitte

Viimasel ajal on tavaks otsida Eesti hädade põhjuseid. Ma sõnastaks need lihtsalt: Eestile on kehtestatud Euroliidu tasemel nõuded ja hinnad, aga inimeste sissetulekud jäävad mitu korda maha.

Lihtne näide: Eestis puudub võimalus osta odavat Ameerika autot, sest Euroopa Liidus on kõrged sisseveotollid, seeläbi toetatakse kohalikke, peamiselt siis Saksa autotootjaid. Eestlane peab ostma omale kalli Saksa auto. Aga teiselt poolt jäävad Eesti palgad ja pensionid Euroliidu keskmisest, näiteks Saksa tasemest kõvasti maha. SEE ONGI EESTI KÕIGE SUUREM HÄDA!!!

Või võtame teise valdkonna, põllumajanduse. Eesti tootjad peavad täitma Euroliidu nõudeid, mille kohaselt peab lehmade joogivesi olema isegi puhtam kui inimese oma. Nõuete absurdsust on hästi kirjeldanud Võrumaa Taarapõllu talu peremees Edgar Kolts. Ja neid nõudeid kontrollitakse Eestis väga jäigalt! Samas jäävad Eesti tootjate toetused mitmeid, kohati isegi kuni kümme korda maha Euroopa tasemest.

Või võtame hinnad: Iga lapski saab aru, et Eestis on kaubad ja isegi mitmed teenused kallimad kui näiteks Saksamaal. Kuni kaubad on kallimad, aga sissetulekud jäävad mitu korda maha, ei saagi Eestis rääkida mingist arengust. Pistke see teadmine omale ... kõrva taha, kulla otsustajad!!!

Ja seni, kuni Eestis pole sissetulekud Euroopa Liidu tasemel, ei tohiks nõuda eestlastelt ka nõuete täitmist. Lihtsalt öelduna: eestlasel peab olema õigus osta odav Ameerika auto, kuni tal pole sakslasega võrdset palka.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

sõnavabaduse piiramine ja telefoniõigus on meie põhiprobleem

näiteks see lugu http://www.postimees.ee/3674005/triin-tulevi-elulooraamat-laks-havitamisele#comments

ning see http://tallinncity.postimees.ee/3192389/raskes-liiklusonnetuses-tallinna-kesklinnas-sai-14-inimest-kannatada

Anonüümne ütles ...

Meie pagulaste kvoot pandi ju kah paika, nagu oleksime kõrge elaatustasemega riik!
Et seda Brüsselis ei teatud ja ei protestitud, on saadikute süü!

Inno ütles ...

Nojah, eks see ole häbiasi- olla miljoni vaese maa saadik. Eesti on arengutasemelt nagu Zimbabwe või Angola, aga selles pole midagi häbiväärset, kui arvestada Eesti ajalugu. Aga ametnike ahnusel pole piire- Eesti oli vaja ka OECDsse pressida, täiesti absurdne.