laupäev, 30. aprill 2016

Eesti pole ainus: Soomest Kemist alguse saanud Odini sõdalased laienevad üle terve Euroopa

Väljavõte Helsingi Sõnumite veebist.

Eestis putinistideks tembeldatud Odini sõdalaste liikumine on laienemas Soomest Kemist üle terve Euroopa, vahendab Helsingi Sõnumid. Laienemise põhjuseks peavad soomlased aga mitte putinismi, vaid asjaolu, et seda liikumist on väga lihtne kopeerida.

Möödunud aasta oktoobris Põhja-Soomes Kemis loodud Odini sõdalaste (Soldiers of Odin) migrantidel silma peal hoidev tänavapatrullide liikumine on poole aastaga laienenud kõikjale Euroopasse: lisaks Eestile tegutsevad sellenimelised grupid Rootsis, Norras, Taanis, Iirimaal ja Saksamaal, kokku 13. Euroopa riigis, lisaks veel USAs, kanadas ja Austraalias. Saksamaal on loodud juba kümme Odini sõdalaste gruppi, Rootsis on grupid pea igas maakonnas. Gruppide loojateks on põhiliselt välismaal elavad soomlased, Eestis lõid grupi Soomes töötavad eestlased. Soldiers of Odin loodi põhjusel, et välismaalased tülitavad tänaval soomlasi.

Mis Odini sõdalasi ja putinismi puutub, siis loodi sõdalaste rühmitus algselt just Venemaalt Põhja-Soome kaudu saabunud migrantide ohjeldamiseks ehk siis Putini tegevuse vastu.

Kommentaare ei ole: