laupäev, 30. aprill 2016

Innovatsioon võib olla toit

Väljavõte Helsingi Sõnumite veebist.

Sel ajal kui eestlased kilplaste kombel infotehnoloogia vallas oma Nokiat otsivad (ja jäävadki tõenäoliselt otsima), on soomlased leidnud taas oma Nokia, ja seda toidu vallas: nimelt on Soome toitumisteadlase Reetta Kivelä leiutatud uus toit nn nyhtökaura, mis asendab oma kõrge valgusisalduse poolest hakkliha.

Nyhtökaura saabub Soomes müügile lähipäevil ja seda peetakse terve maailma keskkonna päästjaks. Välismaal rohkem Gold & Green nime all tuntud tehisliha on valmistatud kaerast, ubadest ja hernestest. Selle loomiseks annetasid soomlased ligi miljon eurot. Uue toote soovituslik kilohind on poes 16 eurot.

Nyhtökaura on soja-, muna-, lehmapiima- ja gluteenivaba, ehk siis täielikult taimne ja tundub nagu supertoit. Oma väljanägemiselt ja konsistentsilt meenutab liha (goldandgreenfoods.com veebist):


Kommentaare ei ole: