kolmapäev, 18. mai 2016

Briti kindral: Eesti sõda Venemaaga lähima aasta sees

Väljavõte Independenti veebist.

NATO konflikt Venemaaga Balti riikides võib tulla lähema aasta sees, ütleb ajalehe Independent vahendusel Briti kindral Sir Richard Shirreff, kes oli NATO Euroopa ülemjuhataja asetäitja aastail 2011-2014.

Kindral ütleb, et katastroof võib tabada Balti riike siis, kui NATO nende riikide kaitsmiseks kohe midagi ette ei võta.

Jällegi- kas eesti rahvale on siis mulli aetud kõik need aastad, kui on väidetud, Eesti on ilusti kaitstud, kui tegelikult ei ole. Miks on rahvale näkku valetatud ja miks on seda teinud Eesti riigi juhid? Või, kui väidetakse, et Eesti on kaitstud, kas siis NATO juhid on idioodid? Ja kui NATO juhid on idioodid, siis kuidas Eesti juhid on riigi nende idiootide hoole alla on andnud?

Shirreff on ühtlasi kirjutanud raamatu: „2017: sõda Venemaaga” ja kinnitas, et raamatus kirjeldatu võib tõeks saada. Ühtlasi lisas Shirreff, et Putini üle tuleks otsustada tema tegude, mitte sõnade järgi. Sissetungi Gruusiasse, Ukrainasse ja Krimmi poleks varem osanud samuti keegi ette kujutada. Putin on seda kõike teinud ja puhtalt pääsenud.

Kindrali väitel võib Putin sisse tungida Balti riikidesse kasutades ära praegust NATO abitut olukorda ja ennustas, et seda põhjendatakse kohalike venelaste olukorra kaitsmisega, nii nagu Krimmis.

NATO on juba tugevdanud positsioone Balti riikides, aga kindrali väitel tuleb seda teha tunduvalt rohkem. Praegu on kindrali väitel latt väga madalal.

Kommentaare ei ole: