esmaspäev, 16. mai 2016

Toobal lahkus, kas see tähendab Savisaare lahkumist?


Väljavõte Postimehe veebist.

Keskerakonna peasekretär, erakonna juhi Edgar Savisaare parem käsi Priit Toobal teatas täna lahkumisest nii erakonnast kui poliitikast. Ja nö avalikust elust. Lubas keskenduda oma Suure-Jaani külaliskeskusele ja hobustele.

Toobal toobaliks, aga mida see tähendab? Et lahkub Savisaare kõige lähem kaasvõitleja? Et siis ka Savisaar lahkub erakonnast ja poliitikast?

Tõenäoliselt jah. Presidendiks kandideerimine, ja kui Savisaar valituks osutub, tähendab automaatselt lahkumist nii erakonnast kui aktiivsest poliitikast. Sest president peab olema erakonna-ülene, poliitika-ülene, esindama tervet Eestit. Mida Savisaar kahtlemata suudaks ja oskaks. Ja Savisaart tundes, ta ei kandideeriks, kui ta ei teaks, et temast saab president.

Mis näitab, et on sõlmitud kokkulepe Keskerakonna nn parema tiiva ja Reformi vahel uue valitsuse moodustamiseks. Mis näeb ette Savisaare lahkumist erakonna juhi kohalt ja võimu jagamist Tallinnas. Vastutasuks saab Savisaar presidendi ametikoha. Mis omakorda tähendab Savisaare lähemate kaasvõitlejate automaatset taandamist võimu juurest. Toobal poleks saanud nagunii erakonna peasekretärina jätkata. Ta lahkus enne kui ta oleks tagasi kutsutud.

Kas Toobalist saab tulevikus presidendi kantselei juht? Eks seda näitab aeg.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis valu on kõigil Savisaare presidendiks tegemisega? Savisaar tahab võimu, aga presidendi ametikoht on Eestis võimuta dekoratiivne ametikoht.

Inno ütles ...

Minu arust tahab Savisaar tähelepanu.