teisipäev, 18. oktoober 2016

Euroopa Kontrollikoda, VÕTKE NEED ERMA JOKK-SKEEMID ETTE!!!

Ermamaa vastu tunneb huvi Euroopa Komisjon, väljavõte Delfi veebist.

Paradoksaalsel kombel hakkavad Eesti presidendiks valitud Kersti Kaljulaidi kolleegid Euroopa Kontrollikojas uurima eelmise presidendi Toomas Hendrik Ilvese JOKK-skeemi euroraha kasutamisel tema koduks sisustatud Abja valla Ärma turismitalus.

Mis on huvitav areng, sest Eestis oleks Ilvese vargateod lihtsalt kinni mätsitud. Sest ta on ju president! Miks ta ei võiks siis selle sada tuhat tasku pista, eksole! Aga Euroopa Liidu jaoks on ta tavaline kodanik, kes peab täitma reegleid nagu iga teine lihtsurelik. Ilvese jaoks on paha lugu see, et tegemist polnud Eesti, vaid Euroopa maksumaksja rahaga. Ja selle järele on märksa kõvem kontroll.

See ongi põhjus, miks euroraha liikumist auditeerivate Kontrollikoja liikmete palk on sedavõrd kõrge - et neid poleks võimalik ära osta. On väga võimalik, et Kaljulaid tahtiski kontrollikojast ruttu ära tulla, et tema ei peaks hakkama Ilvese petuskeeme uurima. Kaljulaid tegeles Kontrollikojas viimasel ajal just maaelutoetustega.

Saab huvitav olema näha, kuidas Ilveselt see 190 tuhat eurot välja nõutakse. Ta võib väljuda presidendiametist veel purupalja mehena. Keda tema petuskeemide tõttu kuhugi enam tööle ei võeta. Sähh sulle siis kooki moosiga! Neiu Ievale võib see olla paras, kuidas nüüd öelda, üllatus.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui vana Ieva noorem laps on? Ajaliselt läheb turismitalu muutmise aeg kuidagi kokku. Juhus?

Anonüümne ütles ...

Milline kahjurõõm! Mingu ikka täiega sitasti teistel, siis on õnn täiuslik! Mis siis, et ise elatakse riiklikest toetustest ja almustest!

Anonüümne ütles ...

Noh nüüd siis lisaks suhkrutrahvile Eesti maksumaksjaile ka Ilvese-trahv tulekul.
Kui Kerstikese osa Laari nõúnikuna ja tema rolli E-,kontrollkomisjoni liikmena selle sissenõudmisel ei puuduta siis ilmselt ei kajastata ka tema lobistamist Euroliidu vastavates organites ärmajokki teemadel. Mille poolest see naine THI kuuvarbalisest erineb ? Salamees, kari lapsi ja otsatu truuduse ja tänutunne euroliberastidele-